Bugün doktora gittim. Kendi doktorum hasta olduğu için mecburen aynı hastanede farklı bir doktora gitmek zorunda kaldım. Daha evvelde kedisine bir kere gitmiştim henüz 10 günlük evliydim ve bana pcostan ötürü asla çocuğub olmaz demişti. O yüzden üslup olarak tercih etmediğim bir doktordu ama yaptırmam gereken kan tahlilleri olduğu için gitmek zorunda kaldım. 29+4 günlük hamileyim bana ultrason kağıdı vermedi o yüzden net ölçüleri bilmiyorum sadece söylediklerini hatırladığım kadarıyla özetleyeceğim. Kafa ölçüsüne göre 32 hafta dedi ve bacak ölçüsü için 28+3 dedi bu ölçülere göre herhangi bir sıkıntı var mı. O esnada bana dönüp sen uzunsun eşime dönüp sende uzunsun bu niye böyle kısa dedi hani üslup olarak yine değişikti açık açık demedi ama sanki engelli demeye getirdi perinatolojiye git bence dedi. Ama 3 hafta önce kendi doktoruma gittiğimde bir sorun yoktu 24. Haftalıkken detaylı ultrasonda da bir şey çıkmamıştı. Acaba söylediği şeyde yanılma payı olabilir mi endişelenmemi gerektirecek bir durum var mı acaba. Ya da kısa boylu bir çocukta olacak olabilir yani bunu illaki gelişim bozukluğu olarak adlandırmak doğru mu pazartesi günü için kendi doktoruma randevu aldım ama o güne kadar içim içimi yiyecek o yüzden buraya sormak istedim
Rahat ol öyle bisey yok benimkide iri bebek cikiyor ve oncesinde banada mesela kafa bacak 32 haftadaysa gobek cevresi 28 haftada falan kalmis gelisim geriliginden falan supelendiler ama oyle bisey cikmadi kendi doktorumda bidahakine bakicaz dedi ve bidaki mutenede duzelmisti bazen oluyor boyle bikere cikti diye oyle olmak zorunda degil bidahakine bakmak lazim ve ayrica zaten yapisaldir aynen cunki banada baskasi dedi bebek yapi olarak iri belli falan dediler yani kafana takma bence normal banada oyle dediler merak etme bende cok kafaya taktim ama hic bisey cikmadi normal cikti rahat ol lutfen emin ol sag saglim dogucak ne derse desinler
Aynı şey benim de başıma geldi saçma sapan bir doktora denk geldim kendince ikaz ediyor ama salakca bir tutum içindeydi çok takılma boşver dua et Allahın izniyle bir şey olmaz inşallah
Ultrason yanlış ölçmüş olabilir
Doktor yanlış yorumlamış olabilir
Gerçekten bebeğin minik boylu da olabilir
Yani çok kötü düşünme
Başka doktora da git
Ben yanlış ölçmüştü eminim 3 hafta fark çıkıyordur acile gittim başka doktora orda gayet normal dedi
Çok kasma kendini
Ay banada bacak boyu kısa dediler dogurdum iki bacak boyuda aynı kısalık falan yokk ölçümlere pek güven olmuyor
Ayy çok teşekkür ederim birazda olsa içim rahatladı.
Ayy evet gerçektende çok saçma bir doktor hatta neredeyse hiç hastası dahi yok. İnsanlar hiç tercih etmiyor bundan dolayı eşimde yanlış ölçmüştür vs dedi ama işte insan bi can taşıyor ve ister istemez endişe ediyor
Bebegin bazen uzun bazen kisa cikmasi normal burnu agzi bile her ultrason goruntusunde degisik cikiyor anne karninda sıvı içinde çünkü bebiş. Pozisyona göre ölçüleri degisebilir. Bana da 2 hafta icinde 1 hafta geride gelisimi dendi ama hersy normal de dendi. E oncesinde de kafasi büyük diyip gülmüştü doktor cok psikolojim bozulmuştu. Ama bidaha oyle birsey demediler. Bence sen en iyisi doktorunu degistir ultrason yapani yani