Siz olsanız ne yaparsınız

Kızlar biraz burayla alakasız ama firkirinize ihtiyacım var bizimde kaynanamlarında evi yok ve ikimizinde birikmiş bi miktar parası var sanırım eşimle konuşmuşlar ve parayı birleştirip altlı üstlü ev almayı düşünmüşler eşim bi kaç gün öyle misal vererek mecbur kalırsak otururuz gibi bişey dedi ama ben asla istemiyorum ha aynı evde oturmuşuz ha altlı üstlü ne fark eder dedim tartıştık ama öyle bi planları var biliyorum ve bu konu yüzünden aramız bozulacak gibi kaynanamlarla aram kötü değil ama herşeye burnunu sokmayı seven bi aile ve kafa yapılarımız asla uyuşmuyor çocuğumu onların yanında büyütmek istemiyorum kaynanam çok iki yüzlü bana karşı çok iyi ama arkamdan ful dedikodumu yapıp çekiştiriyor biliyorum sırf ekonomik sıkıntılardan dolayı siz katlanırmıydınız böyle bi duruma

2 Beğeni

Ben kaynanamla oturuyorum ama kaynanam iyi bi sorunum yok yani senin kaynanan oturulcak birimi nasil biri bilmiyorum canim

Oturulubalir ama çok iki uğzlü bazen seviyorum bazen sıkıntı alıyorum bende bilmiyorum

@Tomris yaa iste katlanilabilir insanlar ise ben kabul ederdim hayat şartları zor gerçekten kiralar pahalı öyle bı imkan varsa neden olmasın ki

Ya emin olamıyorum onlardan gerçekten sürpriz yumurta gibiler garip garip huyları var iki yıl oldu hâlâ çözemedim iyilermi kötüler mi

Ben ailemden uzakta farklı şehirde kaynanamla altlı üstlü oturuyorum canım evlilik aşamasında ve evlenirken felan hatta hamile kalana kadar kesinlikle istemiyordum hatta her fırsatta eşime dile getiriyordum. doktorum yatak istirahati verdiğinden beri Allah razı olsun diyorum kaynanam yemeğimizi yapıp evimize getiriyor geliyor evimi süpürüp siliyor aklına gelebilecek tüm işlerde yardımcı oluyor. Bu süreçte benim ılımlı olduğumu gören eşimin bana olan ilgisi kat ve kat arttı. Daha önce Mutfağa girmemiş adam kahvaltımı hazırlıyor evde kaldığında temizlik felan yapıyor. Diyeceğim o ki ben de sizin gibi ön yargılıydım ama hayatın ne getireceğini bilemiyoruz bence aranızda büyük bir anlaşmazlık yoksa eğer 1 ev sıfır evden büyüktür kabul edin ilerisi için yatırımınız olsun anlaşamadığınız takdirde seçenek olarak kullanın derim

Yok büyük bi anlaşmazlık yok eşim zaten çok karıştırtmaz aramıza onları da. ben yakın olursak büyük anlaşmazlıklar olurmu die düşünmeden edemiyorum işte ne bilim

Böyle evham yapmanız çok normal sizi çok iyi anlıyorum. Ama her şey sizin elinizde kafasına göre girip çıkmak vb şeylerden endişeleniyorsanız en başta net bir tavır koyun sonrasında kolay yıkamıyorlar bu kararları

En düşündüren konuda o zaten kendi evleri gibi rahat davransınlar istemiyorum açıkçası

Biz evlenirken ilk konuştuğumuz konu bu olmuştu. Eşimin ailesi onların yaşadığı evin alt katına sizi yerleştirelim yemeğiniz vs hazır olur işten geldiğinizde altlı üstlü oturalım demişti ben en baştan istememiştim açıkçası iyiki de öyle yapmışım çünkü uzaktan bile huzur bırakmıyorlar sağolsunlar. Ben biraz mesafe olması taraftarıyım

Bizde nişanlıyken bu konu yüzünden bi süre görüşmeme kararı aldık daha sonra eşim geri adım attı haklısın dedi şimdi zaman değişti ekonomik sıkıntılar var her ay tonla para veriyorum kiraya zoruma gidiyor diyor bi şelerden feragat etmem gerektiğini söylüyor en başında da onlarla altlı üstlü oturmama fikrinden her konuda idareciyim gereksiz hiç bir harcaman yok oysaki

Açıkçası bilmiyorum durumunuzu ben olsam yine de kabul etmezdim sanırım. Çünkü biz zor zamanlardan geçtik beni psikolojik olarak çok yordular o sebeple istemezdim. Benim anlamadığım parayı birleştirip altlı üstlü iki daire alınabiliyorsa neden ayrı ayrı alınamıyor. Parayı birleştirme şartı mı altlı üstlü oturmak :person_shrugging:

Onu bende anlamıyorum onların yine bi ev alıcak parası var bizim eksik heralde eşime öyle olursa yardım etme şartı koymuşlar ya hiç kafa yapımın uyuştuğu tipler değiller kaynanam asla yaşının kadını değil on sekiz yaşında genç bi kız gibi davranıyor ben öyle biri değilim ağır bi yapım var ve onun hareketleri hoşuma gitmiyor bide başka evde kalma merakları var ailecek ben sevmediğim için bana gelmiyorlar ama kendi içlerinde her gün birinin evindeler altlı üstlü oturursak ortak kullanırız heralde evleri bi gün onlar bende bi gün ben onlarda eşimle ve onlarla aram bozulma pahasına kabul etmek istemiyorum ben daha bekarken kendisini de ailesinide çok beğendiğim biri vardı evlenmek istiyordu benimle ve üç katlı evleri vardı her biri bi katta oturucak tı oğullarının bunu kabul etmediğim için anlaşamamıştık hiç pişman değilim eşimin de şimdi bana böyle bi teklifle gelmesi ne kadar doğru Allah aşkına nişanlıyken asla oturmayacağımı belirtmiştim ekonomik sıkıntılar diyip diyip kafamı bulandırıyor

Evet en başta bunu konuşmuşsunuz. Şuan tekrar konunun açılıp can sıkması hoş değil. Hakkınızda hayırlısı olsun orta yolu bulursunuz inşallah. 3+1 olacağına 2+1, 1+1 oluversin diye düşünürüm ben hep. Bize de ev alırken eşimin ailesi destek olmuştu ama şuan parça parça geri ödemeye çalışıyoruz verdikleri desteği​:pray: Canınızı sıkmayın zor bir durum, çok iyi anlıyorum

1 Beğeni

Ay bu bizim durum ve aynı benim kaynanam gibiyms seninki de bende aynı durumdayim ve onlarin yanında büyütmek istemiyorum çocuğumu daha dün yine kaynanamla eşim konuşuyordu altlı üstlü otururuz diye ama yok istemem yani Allah yazdıysa bozsun şuan yakın oturuyoruz rahat etmiyorum arada çıkıp geliyorlar

1 Beğeni

Bizde aynı duruyoruz bakalım dediğin gibi allah yazdıysa bozsun hiç istemiyorum

Ben kaynanamla aynı sokakta bile oturmam :joy: o da aynı şekilde benim çok dedikodumu yapıyor, bilmiyorum sanıyor ama çok duydum konuştuğunu. Evlendiğimde aynı yerden ev tutmamizı istediler sanki oğlunu gelin veriyor dibinden ayiramadi, eltimde bı bina ötesinde oturuyordu aynısını yapmaya çalıştılar yapmayınca ben sevilmeyen gelin oldum. Aklın varsa bu işe bulaşmayın yani anne kız gibi bir ilişki olmadıktan sonra yan yana misafirlikte bile oturulmuyor. Samimiyet olması önemli yoksa çok sıkıntı çekersin.

1 Beğeni

Sanki benim kaynanamı tarif etmişsin çok sever burnunu her yere sokmayı nişanlıyken üst katındaki evi alıcaklardı bize nasip olmadı diye şimdi yatıp kalkıp dua ediyorum lohusalığı orda geçirsem delirirdim :rofl:

1 Beğeni

Simdi ben gurbetteyim yakinimda hic akrabam yok denecek kadar az ben yakinimda birilerinin olmasini isterdim evet bazen yaslilar herseye karisiyor soyleniyor ama su an hamileyim ve hastanede yanimda kim kalacak bilmiyorum evde 2 tane cocugum var onlara kim bakacak bilmiyorum o yuzden ben keske ya kaynanama ya anneme yakin olsaydim diyorum kaynanamla hic bir sikintim yok evet oda karisir soyle yapsaydik boyle yapsaydik diye ama ben yinede beraber olmak isterdim cunki bilgisi ve tecrubesi daha fazla basim sıkıstıgında kapısini calmak isterdim

Bende aileme uzağım burada kimsem yok hatta arkadaşım bile yok inan çok isterdim kaynanam biraz kendini bilen yaşının kadını yeri geldiğinde birşeyler danışıp akıl alabiliceğim biri olsun ama asla değil şu özelliklerden bitanesi bile olsaydı karşmasını da söylenmesinide göze alır otururdum ama ne yazıkki hiç biri yok