Merhaba gebitolar hamileliğimin 17. Haftasındayım ve sürece topallayarak devam ediyorum. Olsun çok şükür bebeğim iyi ve sağlıkla büyüyor. Bu ağrılar tabi ki olacak, sadece ben biraz erken yakalandım.
Siyatik ağrı çoğunlukla Sağ bacakta görülen müthiş bir ağrı hareket ettikçe ve yürüdükçe bel ve kalçaya ağrı saplanıyormuş gibi oluyor.
Bunu yaşayan var mı? Süreci nasıl ilerledi? Doktorum tüm süreçte görülebilir dedi. Ancak tüm hareketlerimi etkiliyor ve ne yazık ki mutsuz oluyorum. Sizlerde nasıl oldu, doktorum fizik tedavi önerdi.
Bende bir haftadır bununla cebelleşiyorum maalesef uzun süre ayakta kalmamaya çalış açma germe yap bi de kalça kemiğine yandan olacak şekilde masaj yaptır ben öyle rahatlıyorum geçmiş olsuuun
Bunu yaşayan ben varım bacım gel sarılalım. Sadece bir odayı bile süpürsem belime tekme yemiş gibi oluyorum. Sağ kalçamdan bel kemiğime vuruyor zaman zaman zaman dizime kadar iniyor. Doktor fıtık dedi ama kesinlikle fıtık değil eminim. Sıcak bant yapıştırınca inanılmaz faydası oluyor fıtık olsa sıcak uygulamada hemen geçmez. Tabi gebelik olduğu için ısı bandı yapmıyorum artık. Çok ağrıdığı zaman kalçamın altına yastık alıp uzanıyorum masaj aletiyle eşim masaj yapıyor. Birazda yürüşe çıkmak rahatlatıyor
Merhaba, ben hamileliğimin 20. haftasına girdim yaklaşık 2 haftadır aynı şekilde ağrı çekiyorum. kalçadan başladı yürüyemiyorum şimdi de dizlerime vurmaya başladı önce tek kalçayken şimdi diğerinde de var. yürüyemedikçe ben kendimi kötü hissediyorum eşim taşıyor beni desem yeridir. doktoruma sordum masaj ve sıcak su torbası dedi ancak ağrı gittikçe kötüleşiyor. sizin ağrı durumunuz ne oldu? neler yaptınız anlatabilir misiniz? ve ilerleyen süreçte hafifleme oldu mu? şimdiden teşekkürler
Merhaba ben 5aydir bu ağrıyı çekiyorum. Gitmedigim doktor kalmadı ama hiç birsey yapmadılar gebelik var diye hep uzanıyorum her gün acildeydim. Çok kötü bir ağrı Âllah kimseye vermesin psikolojikmen de etkiledi. Allah sağlıklı hamilelik geçirsin bütün annelere
Gel sarılalım… Bende de var o illet. Ev işi yapmak bile hayal oldu resmen. Şuan yedi bucuk aylık hamileyim elimden geldiğinde çömelip iş yapıyorum. Belden eğilmek canımı yakıyor. Tabi bu konuda en büyük destekçim eşim. Genel temizliği o yapıyor, toz alma gibi ufak tefek şeyleri ben yapıyorum. Ne ağrı kremi ne egzersiz hiç biri zerre fayda etmiyor
kızlar siyatik diye başlayan ağrım gün geçtikçe şiddetlendi artık ayağa kalkamıyorum. Ortopediyle görüşüp MR çekildi ve “gebeliğe bağlı geçici kemik erimesi” teşhisi koyuldu. 1 Haftayı geçkindir yataktayım artık sağdan sola dönerken bile desteğe ihtiyaç duyuyorum kendi başıma hareket edemiyorum. Geceleri zonklayarak ağrıyor ağrılardan uyanıyorum. Yalnızca tuvalete kalkmama izin var bazen ona bile yetişemiyorum. Çok kötü bir durum… Haberiniz olsun. Ağrınız varsa zaman kaybetmeden doktorla görüşün
İlk gebeliğimde ne çektim ben son aylara doğru yataktan kalkamıyordum eşim taşıyordu bas bas bağırıyordum magnezyum kalsiyum hiç biri fayda etmiyordu 8. Ayda sanırım hiç ayağa kalkamadım adım atamıyordum fıtık patladı denilerek doktorlardan izin alınarak emar çekildi ki siyatik üzerinde kese yerleşmiş sağlı sollu 4 adet fıtık varmış ben fıtık olduğunu bilmiyordum o zamana kadar çok acı veren birşey ben bacaklarıma yumruk atıyordum
@birmeraklıanniş ilk üç aydan sonra çekilebiliyormuş doktoruma sordum çektirmeden önce. Tomografi ve Röntgen zarar verirmiş ancak MR zarar vermiyormuş radyasyon olmadığından dolayı
@Hayat çok geçmiş olsun şu an ben de bacaklarımı dövecek durumdayım sizi çok iyi anlıyorum maalesef. kullandığım hiç bir vitamin iş görmüyor parole bağımlı hale geldim