8.haftaya girdim bugun , gaz ve siskinlik sorunum var nasil duzelecek , benim gibi olan var mi
Karın bölgene dairesel şekilde masaj yapa bilirsin gaz sıkışmasını geçire bilir.
Gaz yapan besinlerden kaçın , soğan ,bal ,yeşil soğan gibi
Yarım maden suyu iç canım tüket iyi geliyor bende ilk başlarda öyleydim
Hergun mu iciyim
Ben şişlik yaşadığım zamanlarda içtim ama yarım sen Dr gidince söyle gaz problemini
Hamilelikte şişkinlikle başa çıkmak için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
-
Dengeli Beslenme: Yüksek lifli gıdaları tercih edin, taze meyve ve sebzeleri sıkça tüketin.
-
Sıvı Tüketimi: Bol su içmek, vücudunuzun sıvı dengesini korumanıza yardımcı olabilir.
-
Düzenli Egzersiz: Doktorunuzun onayıyla hafif egzersizler yapmak, dolaşımı artırabilir ve şişkinliği azaltabilir.
-
Yemekleri Yavaş Yeme: Hızlı yemek yemek, hava yutmanıza neden olabilir. Yemekleri yavaş ve dikkatlice tüketmek şişkinliği azaltabilir.
-
Baharat Kullanımı: Bazı baharatlar (örneğin, nane) sindirimi kolaylaştırabilir ve rahatlatıcı etkilere sahip olabilir.
Ancak unutmayın ki her hamilelik farklıdır, bu nedenle herhangi bir yeni diyet veya alışkanlık değişikliği konusunda doktorunuzla konuşmalısınız.
Hamilelikte gaz sorunu oldukça yaygındır. Bu durumu hafifletmek için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
-
Yavaş Yemek Yeme: Hızlı yemek yemek, hava yutmanıza neden olabilir. Yemeklerinizi yavaş ve dikkatlice tüketmek gaz sorununu azaltabilir.
-
Küçük ve Sık Öğünler: Büyük öğünler yerine gün boyunca küçük ve sık öğünler tüketmek, mideyi aşırı derecede doldurmadan gaz oluşumunu azaltabilir.
-
Lifli Gıdalar: Yeterli lif alımı, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olabilir. Tam tahıllı gıdalar, sebzeler ve meyveler bu açıdan faydalı olabilir.
-
Su İçme: Bol su içmek, sindirimi destekler ve gaz sorununu hafifletebilir.
-
Hareket: Hafif egzersizler ve yürüyüşler, sindirimi iyileştirebilir ve gazın atılmasına yardımcı olabilir.
Eğer gaz sorunu devam eder veya rahatsız edici bir düzeyde ise, doktorunuzla konuşmalısınız.
Geçmiş olsun