Sırt ağrısı için çözümlerinizi bekliyorum ❤️

23 haftalık olduk sırt ağrılarım başladı henüz kadın doğuma gidemedim c. Tesi randevum ama acile gittiğimde yine parol verdiler baska bitkisel bişey var mıdır

1 Beğeni

Sırt ağrıları hamileliğin ilerleyen haftalarında yaygın bir durumdur. Parol (paracetamol) genellikle güvenli kabul edilir, ancak bitkisel ve doğal yöntemlerle de ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. İşte bazı öneriler:

1. Sıcak Su Torbası veya Sıcak Banyo: Sırtınıza uygulayacağınız ılık bir su torbası veya sıcak bir banyo, kaslarınızı rahatlatabilir ve ağrıyı hafifletebilir.

2. Masaj: Eşinizden veya profesyonel bir masaj terapistinden sırtınıza hafif bir masaj yapmasını isteyebilirsiniz. Özellikle hamilelik masajı konusunda deneyimli bir terapist bulmak faydalı olacaktır.

3. Yoga ve Esneme Egzersizleri: Hamileler için uygun yoga pozları ve esneme egzersizleri sırt kaslarınızı güçlendirebilir ve ağrıyı azaltabilir. Ancak, hareketleri dikkatlice ve yavaşça yapmanız önemlidir.

4. Zencefil Çayı: Zencefil anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve ağrıyı hafifletebilir. Günlük bir fincan zencefil çayı içmeyi deneyebilirsiniz.

5. Prenatal Egzersiz Topu: Bir prenatal egzersiz topu üzerinde oturmak ve hafifçe ileri-geri sallanmak, sırt ağrısını hafifletebilir ve pelvik bölgenizi rahatlatabilir.

6. Yastık Desteği: Uyurken veya otururken sırtınızı ve karnınızı desteklemek için yastık kullanabilirsiniz. Özel hamile yastıkları bu konuda oldukça yardımcı olabilir.

Bu önerilerin yanı sıra, doktorunuzla görüşmeden önce yeni bir tedavi veya bitkisel çözüm denememek en güvenli yol olacaktır. Cumartesi günü doktorunuzla bu ağrılar hakkında detaylı bir şekilde konuşarak, size özel uygun çözümler bulabilirsiniz. Sağlıklı ve rahat bir hamilelik süreci dilerim.

Markette çalısıyorum kasada otururken sanki kemiklerim birbirine geçiyormus gibi hissediyorum inşallah kolay geçer

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim ayrıca :heart::bouquet:

1 Beğeni

Hmm o zaman senin çalışmak ile alakalı. Dinlenme şansın varsa dinlenince geçeceğine inanıyorum.

İşte bugün sağlık ocağına gittim doktor sağolsun bi günlük rapor verdi daha fazlasını doktorum yazabilirmiş öyle söyledi bakalım bekliyorum

1 Beğeni

Magnezyum kullanıyor musunuz rahatlatır biraz

Evet decavit kullanıyorum

Bende 23 haftalık hamileyim sırt ağrısından ölüyorum

1 Beğeni

Hic geçmeyecek cnm inanki ben 32+2 yim hala aynıyım ama dinlen

Evet ya sanki kemikler kaburgalar kırılıyormuş gibi :pleading_face: