Sigara alışkanlığı bırakma

Merhabalar 5+2 hamileyim normalde sigara içen biriydim şimdi hamile olduğumu öğrendikten sonra içmemeye çalışıyorum ama canım çok istiyor günde 2 3 tane içiyorum. Aranızda bu durumu yaşayan tecrübeli ablalarım var mı ne önerirsiniz? Yada çevrenizde de daha önceden içen ve gebe kaldıktan sonra bırak kişiler nasıl bıraktı?

38+5 haftalık hamileyim canım bende içiyorum bırakamadım malsef ama bayağı azalttım 2-3 tane içiyorum günde paket almıyorum eşim işe giderken bırakıyor 2 tane o gelene kadar iş güç yemek derken anca oluyor akşam yani oyle bazen de hiç içmiyorum

Bazen benim de hiç içesim gelmiyor ama bazen de kriz gibi vuruyor. Ama bide içerken bazen alt karnımda hafif kramp oluyor. Ama peki sizde az içmeniz rağmen bebeğinizin sağlığı nasıl iyidir inşallah

Bebeğim çok şükür sağlıklı bir problemimiz yok inşallah doğduktan sonra da bir sorun olmaz. Sen ne kadar azaltirsan senin için o kadar iyi ben ilk üç ayda paket bitiriyordum sonra baktım hareket ediyor içimde bir canlı dedim ben bunu yapamam icmicem sonra kafama vuruyor sinirleniyorum da azalttım gün geçtikçe eski ben olsaydım hala paket alıp içerdim. En çok da bu durumda eşim destek oldu o olmasaydı belki şuan hala paket alıp bitirirdim herhalde.

Sağlıklı diye kendinizi kandırmayın. İllaki bi travma olacak o çocukta zıkkımın kökünü için ne diyim. Çok sinirleniyorum gebeyken keyfinden ödün vermeyene şaka gibisiniz

Anladım çok teşekkür ederim umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız :innocent:

Travma olup olmayacağını bilemeyiz benim annem de bana ve abime gebeyken hiç bırakmamış ama hiç bir sorunumuz yok. Tabi demiyorum herkes için böyle olacak bende içmek istemiyorum ama bir kere başladığınız da bırakmak gerçekten zor özellikle aşırı stresli veya sinirliyken

Canim valla bende birakamadim malesef 22+1 haftalik gebeyim gunde 10 tane iciyorum denilebilir suanlik bi zararini gormedim umarim gormem de ama her ictigim de vicdan azabi çekiyorum tabiki cok illet bisey

Evet gerçekten illet vücudumu hazırlamaya çalışıyorum gerçekten bırakmak istiyorum içerken bende rahatsız oluyorum :pensive:

Napalim nasip iste bastan hic boyle bi aliskanlik kazanmicaktik kuzum

Sigara içme isteğiniz geldiğinde üç bardak suyu arka arkaya için isteğiniz yatışacaktır

Teşekkür ederim deneyeceğim