Şiddetli karın şişliği

Evlenmeden önce reglime 1 2gün kala karnım şişerdi ama evlendikten sonra şişlik hiç gitmedi. Hep karnım şiş. Şimdi hamileyim ve karnım patlıyıcak gibi. Hamileliğin tam haftası belli değil. Son reglim 21 Mayıs. Bu şişlik sizce neden? Lütfen yardımcı olurmusunuz?

Selam aynı durum bende de var. Karnım hep şiş. Bende şuan hamileyim. Haftama göre karnım daha şiş. Biraz yesem bile çok çabuk şişiyorum. Ama bende Pcos vardı hala var. Ondan kaynaklanıyordu alt karın şişliğim. Gluten alerjin , fruktoz yada laktoz alerjin var mı ?

Hayır abla hiç bişeye alerjim yok. Dar bişeyler giyince çok kötü gözüküyor. Şişlik göbeğimden 2parmak yukardan başlıyor. Armut gibi ya​:grinning_face_with_smiling_eyes::person_facepalming:

Anladım.Dar giymemeye çalış . Seni rahatsız edecek şekilde giyinme en azından. Doktor kontrolünde mutlaka söyle. Ben sordum bana bir sorun yok dedi. Yediklerine dikkat et gazlı şeylerden ve seni şişirecek şeylerden uzak dur dedi. Bende de hala aynı . Ama kafana çok takma. Bebeğin iyi olduktan sonra ve şişlik dışında anormal bir durum yoksa sorun yapma bence .

Bağırsak problemide olabilirmi aceba?

Oda olabilir. Ben hamile kaldığım günden beri neredeyse tuvalette yaşıyorum. Çok sık tuvalete gidiyorum. Şişliğim geçmiyor elbette ama bence bir sonraki randevunda mutlaka belirt bu durumu. Başka nedenler de olabilir . Ama çok düşünme . Kafanda kurdukça daha çok stres yaparsın. Bir sonraki randevuna kadar bekle bence

Hamileliğin neredeyse ilk 4 5 ayı ödem oluyor vucut yeni bi değişikliğe alışıyor hatta ben nerdeyse 6 ay her kontrle gittiğimde 1 2 kilo alıyordum dokttor kızıyordu ama ben hssediyordum şişlikti ödemdi sonra bi durdu ödem falan gitti karnım cok büyümedi ve toplamda 9 kg ile doguma gittim. Şuandada karnım şiş cnkü daha toparlanmadan 7. Ayda 2. Ye hamile kaldıgımı öğrendim daha 15 haftalık ama gören diyor 7 aylık gibi cnkü hem daha toparlanmadım hemde yine ödem oluyor

Tamam abla teşekkürler.

Sağ salim kucağına al İnşAllah abla​:blush:. Hamileliğimden öncede böyleydi evlendiğimden beridir yani yaklaşık 8ay fln.

Evlenince hormon değişikliğinden oluyor evliliğe alışma süreci en az 2 yıl falan oluyor ben bazen şişkinlilten afrdersin ilişkiye giremiyordum girince sanki afedersin kasıklarıma ağrı giryodu zorlanıyordum ama bu arada oluyordu şişkinlik oldugu zaman sonra sonra bu azaldı

İnşAllah bendede azalır. Ben bağırsak sorunu olduğunu düşünüyordum.

Hamileliğimin ilk haftalarında su içsem bile davul gibi şişiyordu karnım. Hamilelik haftam ilerledikçe bu belirti gitti .

Evlenfiğim günden beridir 1gün bile şişliğim geçmedi. Her gün karnım şiş:person_facepalming: