Sezeryan yasağı

Özel hastanelerde de olsa isteğe bağlı sezeryan yasağı geldi ne düşünüyorsunuz ben sezeryan istedikçe engel çıkıyo

2 Beğeni

Saçmalık olduğunu düşünüyorum nereden çıkarıcağımıza da karışıyorlar :rofl: neyseki ben sezeryan ile başladım mecbur öyle devam eder

O kadar saçma ki. Bizim elimizde değil hadi bebek ters geldi veya kilosu 4 kg civarında ve normal doğum imkanı yok napacak o kadın acı sızı içinde yinede sezeryan yapmayacaklar mı çok saçma bişey yapmışlar. Herkesin vücudu farklı. Herkes normal doğum yapcak diye birşey olamaz yaaa :enraged_face::enraged_face::enraged_face:

Bir üstteki açıklamaya bakılırsa bu söylediklerin dışında korkuyorum deyip direk sezeryana yönelenler için geçerli sanırım sağlıksal sorunlar için geçerli değil demis ben fikrimce de isteyen istediği gibi doğum yapmalı ama son zamanlarda doktorlar da rahat geldiği için mi bilmem insanları hep sezeryana yönlendirmeye başlamıştı belki bunun önüne geçmek için böyle bir karar veriliyor olabilir belki

2 Beğeni

Dediğiniz mantıklı sağlık sorunu varsa sezeryanda olsa yapılmalı ama normal normal diye tutturup insanlar acı içinde bırakılmasında

Çocuğu riske atacak birşey yapmazlar heralde o kadar kafayı yememişlerdir diye umut ediyorum :woman_facepalming:t2:

1 Beğeni

Ayyy inşallah :palms_up_together:

Suan devlet hastanesinde nasılsa özel dede ötle olucak bence normal doğum olmayan sartlarda sezeryan hadi fidim kendi isteğimle sezeryan olum olöıcak bence

Sizin dediğiniz durumlarda mecbur sezeryana alıyorlar zaten. Bebeğin kalp atısı yavasladıgında dogum kanalına başı değilde yüzü bacagıyla filan geldiğinde yada kordonu aşağıya sarktıgında kilolu bir bebek ve haftası gecmisse gibi durumlarda mecbur sezeryana alıyorlar. Tabi bu bir zorunluluk değil tercih olmalı dediğiniz gibi nasıl doguracagımıza doktorla beraber biz karar vermeliyiz bakalım daha neler cıkartcaklar :face_with_symbols_on_mouth:

2 Beğeni

İyice abarttılar nüfusu arttırmak için daha ne yapacaklar merak ediyorum. Çok yazık

Bence bir yolu eminim bulunur , kılıfına uydurup çatı darlığı , bebek ters pozisyon vs diyerek sezeryan yapılabilinir .

1 Beğeni

Ben 9 gun ile kurtuldum :grin:

Evet bu durum bazı hastane ve doktorlar içinde para olayına dönücek yasak var el altından şöyle sonuc cıkartırız ama kibarca maliyeti bu gibisinden

Erkeklerde isteğe bağlı bedelli askerlik yapamasınlar ozaman..

5 Beğeni

Özel hastanelerde yasaklanmamış özel tıp merkezleri barmış oralarda yasakmış zaten daha öncede yasakmış neden gündeme geldiğide belli değil