Sezeryan sonrası

Merhaba sezeryan sonrası contratubex krem kullanan var mı

İlk doğumda kullanmadım ama bu doğumdan sonra kullancam dikişler alınınca doktorum o şekilde planlama yaptı inşallah işe yarar ilk doğum sonrası çok kötü bi iz kaldı dışa çıkıntılı nasıl anlatılır bilemedim ek bi et parçası gibi o yaranın izi bide rengi ten rengi den farklı morumsu bi rengi var değişik doktorum bu doğumda o parçayı kesip çıkarıcak başka bi yöntemle dikiş yapıcakmış. İlk doğumda yapıştırma estetik dikiş yapılmıştı. Benim vücudum buna uygun değilmiş. İnşallah şuanki yönteme uygun olur da pek Bi iz kalmaz. Hoş kalsa da ben çok takıntılı bi insan değilim benim hayatıma çok bir etkisi yok açıp açıp aynada da bakmıyorum iz nasıl duruyo ediyo diye zaten görünmeyen biyerde olursa yine benim hayatımda bişi değiştirmicek. Ama iz sizin için sorunsa ne gerekiyosa yapın iz kalmaması için. Bu krem çok önerilen ve övülen kremlerden bi tanesi inşallah size de bana da faydası olur.

Benimde sizin gibi ilk doğumda çok çıkıntılı morumsu kabarık bir dikiş izin vardı 10 gün oldu sezeryan olalı doktor farklı bir yöntemle dikiş yaptı oeski çıkıntılı eti de kesti şuan sanki eskisi gibi değil önceden sağlık açıdından da çok sıkıntı çektim çok kaşınıyordu elbise üzerinden bile dokununca belli oluyordu birde sanki içinde sert birşey varmış gibi rahatsız ediyordu bu kremi verdi dr brkaç gündür kullanıyorum bakalım inşallah şifa olur yararı var gibi ama yara taze olduğundan mı yoksa kremini yan etkisi mi bilmem ama sanki kaşındırıyor gibi geldi bana

Ben daha yapmadım doğum bakalım inşallah işe yarar ikimizde de doğum sonrası bende bakıyım kaşıntı yapıyo mu diye ama yara iyileşirken kaşıntı olabilir bişi normal gibi geldi bana.

inşallah inşallahh :innocent: sizin hayırlısıyla doğum ne zaman

Perşembe günü gün vericek doktorum inşallah çok uzak bi tarihe vermez 13 mayısta mülakatım var spor ve sözlü toparlanmam lazım o zamana kadar ne kadar erken olursa o kadar çabuk toparlanmış olurum dedim

Perşembe gün verecekse bir sonraki hafta planlar doktor sizin hakkınızda hayırlısı olsun inşallah ama sezeryan sonrası mülakatın olması çok zor kendinizi fazla zorlamayın

Ben 21 nisanda alın dedim 1 nisanda gittiğimde kabul etmedi 37+4 oluyodu 21 nisanda. 38 den önce almam 38 i de geçse iyi olur dedi. Erkek bebekler 40 da bile küveze girebiliyolar ne kadar geç doğarsa o kadar iy diyo :woman_shrugging:t2:. Yapabildiğim kadar yapıcam bende ağır olan kısımları yapmayı düşünmüyorum.

Benim kzımın gövdesi 33 haftada kalmışyı 36 olmasına rağmen doktor bir hafta daha bekleyelim gelişimi yoksa alalım dedi 37 haftada sezaryen oldum. Erkek bebekler hassas oluyor kızlar daha güçlü o yüzden sizin dikkatli olmanız lazım benim oğlum 2 sene önce 40 haftasını tamamlamasına rağmen küvöze girdi. Sizde dikkatli olun sezaryen kolay bir ameliyat değil biz toparlanmaya çalıştıkça sonradan acısını çekiyoruz

Ya geçmiş olsun oğlunuz için. İlk doğumdan sonra çabuk toparladım hiç doğum yapmış gibi de değildim kızım sarılıktan dolayı hastaneye yattı 3 4 günlüktü bende onunla kalıp tedavisini ve bakımını kendim yapıyodum 6 gün hastanedeydik o yüzden çabuk toparladım gibi geliyor. Hareket etmek beni ayağa kaldırdı bunda da çabuk ayaklanırım inşallah.

Size de çok geçmiş olsun. Evet hareket etmek gerçekten çok önemli benim ikinci doğumda kendimi yatağa atma gibi bir lüksüm olmadı ilk günden yemekleri bile kendim yaptım yanımda kalanlar servis yaptı oğluma baktılar bir iki gün onun dışında ben hep ayaktaydım ikinci doğum daha kolay çok yürümek gerçekten işe yarıyor çabuk toparlanabiliyorsun inşallah sizinde güzel geçer

İnşallah bugün biraz sancı çıktı nst de doktor düzenli mi takip et dedi ama ben hiçbişi hissetmiyorum :woman_shrugging:t2:. Devlet hastanesine geldim şimdi burda da çektiriyorum bunda 20-30 arası seyrediyor yükselme olmadı çok şükür. 24 nisana da gün verdi inşallah 3 hafta nerdeyse arada sürem olucak tabi bebiş o kadar beklerse. Pazartesi tekrar nst istedi doktorum o zamana kadar evde takip edicem bakalım becerebilirim inşallah. Benim etrafım kalabalık eşimde doğumda babalık izni var 20 gün onu kullanıyo olucak yardımcı olur. İnşallah ben hareket ederim de bol bol merdiven falan iner çıkarım ekmek almaya merkeze gidip gelirim ayaklanırım :palms_up_together:t2: