20 gün sonra sezeryan olucam isallah tecrübeli annelere sormak istiyorum sondayı doğumda ne kadar sonra alıyorlar
Valla canim ben 10 sene once oldum ayaklarimin uyusuklugu gecmeye yakin aldilar ama inan hic korkdugum gibi aci olmadi benim korkumda uyusturmadan once takiyolarmis
3-4 saat sonra cnm
İlkinde acil.sezeryan olunca uyusunca takmislardi canim suan gittigim hastanede kuzenim dogum yapti 1.5 ay once sondayi takip ameliyata oyle aliyolar dedi
Ben normal doğum yaptım catalda sonda taktılar bana idrari bosaltmak icin hemde 3 defa
Peki takarken acıyor mu ben dogumdan degilde sonda dan korkuyorum
Acimiyor canim
Haklisin canim Allah kolaylik versin hepimize inan kurban lil koyun gibi hissediyo insan kendini hele devlette napacaklari belli olmayinca
Ay kızlar sonda ne oluyor çok duydum ama tam anlayamadım ne olduğunu ne işe yarıyor ki
Sezaryen ameliyatı öncesinde sonda takmayı tercih ederiz çünkü operasyon sırasında dolu olan idrar torbası hasarlanabilir. Ameliyat sonrasında da anne hemen ayağa kalkıp tuvalete gidemeyeceği için ve idrar çıkış miktarının takibi için birkaç saat sondayla kalması gerekir. Bende şimdi öğrendim
Sonda tam olarak nereye takılıyor yani, idrar kanalına falan mı
Sonda hortumu, mesaneye takılmaktadır (ay çok korkunç)
Ay içim ürperdi Allah hepimize kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin ya
Doğuştan böbrek hastalıgim var defalarca sonda takıldım acıyan korkulacak bişi yok sadece doğumdan sonra ne zaman sonra alınıyor merak etmiştim teşekür ederim herkese