Valla sana bir şey soyliyim bende evde doğum yaptım sezeryandan sonra hiç bir şey de olmadı bı ebe vardı yaparım dedi bende yaptırdım Allah şükür bı sıkıntı olmadı ne dikis oldum ne bir şey iki dünde toparlandim sonra hastaneye gitim doktur kim yaptı dugumu dedi kimse yapmadı hastaneye yetismedim dugdu dedim boyel oldu hikayemiz ama bu sefer doktor dedi sancın olursa yaparım doğumu dedi bakalım
Benim ilk çocuğumla arada 7 sene var doldu hatta 7 sene ama yine de devlet doktorları risk diyolar oysa ki tıbben mümkün, sadece uğraşmak istemiyorlar bu dönemler onlar da hemen kesme derdindeler. Özeller de çok ücret talep ediyor. Benim gittim hhastane su an SSVD( sezaryen sonrası vajinal doğum) için 57 bin lira istiyor
benimde 10 yıl geçti üzerinden ve bende bulamıyorum normal doğum destekleyen bi doktor bi kaç doktor var arkadaşını dediği gibi uçuk fiyatlardan bahsediyorlar . Evde doğumda çok düşündüm ama cesaret edemiyorum bebeğini riske atmış gibi geliyor Allah hakkımızda hayirlisini nasip etsin.
Aslında mümkün olan bir şey ama çok korkutuyor herkes bu konuda eğer konyaya gitme imkanınız olursa medicana tuğba sekmenli tursun var instagramda her gün yaptığı doğumları paylaşıyor nerdeyse her gün ssvd doğumu da var aşırı destekliyor normal doğumu. Epidural gibi şeyleri de önermiyor sadece dümdüz normal doğum. Kesisiz de yaptığını yazıyor ama nasıl yapıyor bilmiyorum
Şu an 38+6 haftalık hamileyim ilk çocuğum mecburi sezaryen oldu çift kordon dolanmasından dolayı bunu ssvd istiyorum arasında 3 yıla yakın olacak. Doktor riskli diyor tabii ama her doğumda bir risk var bana göre. Göz korkutmaya gerek yok diye düşünüyorum. Olumlu ssvd hikayeleri okuyup cesaret toplamaya çalışıyorum bakalım bekliyoruz şu anda. Ssvd yi yapan hatta 2 yıldan az ara ile bile yapan hamilelerin hikayelerini okudum nasipte varsa olur yaa güzel düşünmek gerek
Evet her doğumda elbette risk var ama bu durum takip istiyor, risk durumunda acil müdahale edilmesi gerekli çünkü ic dikislerin durumunu bilemiyor doktorlar. Bu yüzden de devlet doktorları bu risk ile uğraşmak istemiyorlar. Aslinda dediğiniz gibi mümkün olabilecek bir şey, her ne kadar biiraz redbir alınmış olsa da bu kadar uçuk fiyat vicdansızlık bence de
Evet devlet hastaneleri hiç bu işe girişmiyor zaten özel hastanelerde anca o da her doktor değil bazıları destekliyor. Ben ilk doğum yaptığım doktora gidiyorum yine o ssvd yaptırıyor. Senin kararın diyor sorumluluğu alacak sensin ben sadece bu süreçte sana eşlik edeceğim diyor. Fiyat olarak da öyle ssvd için ayrı bi fiyat söylenmedi bana ilk defa duydum bunu
İki yil var 11 aylık Ken bebeyim gebe. Kaldım
Burda en fazla 15 bin alirlar özel lerde normal dugum için sezeryan sonrası normal dogum yapan çok hasta var
Görümcem 18 sene önce sezeryan olmuş tam 1 sene sonra ikinci çocuğu neredeyse normal oluyormuş ama korkmuş sezeryan istemiş şimdi yine hamile 17 sene den sonra ama hiç bir doktor normal yapmam dedi 1den sonra yapılır ama 2 ve üstü %90 riskli dediler özele bile sorduk milyarda verseniz ben yapmam diyorlar sebebi de iki ayrı ameliyat iki ayrı kesi yeri nerden nasıl kaynadı bilinmez kanama ve yırtılma oranı yüksek annede bebekte ölebilir dediler…yani 1 kere olduysa normal doğum yapılabilir ama 2 ve üstüne yapmıyorlar …inşallah normal doğumla kucağınıza alırsınız
evet banada doktorum ayni seyi soyledi. Doğum için yatis yaptiginda sen doğum yapana kadar ameliyathane de bir masanın boș olması gerekiyor bunu da çoğu hastane kabul etmiyor edende ek ücret istiyor maalesef…
Doktorlar anca korkutuyor zaten. İşlerine geliyor onların sezeryanla iki dakikada kesip almak. Evet 2 sezeryan üstüne normal daha riskli olabilir tabii ama anne de bebek de ölür diye felaketleştirmeleri ne bileyim bana çok yanlış geliyor. 2 ssvd yapan da var ssvd yapan da çok var. Olumlu düşünüp olumlu şeyler dinlemek şu süreçte en güzeli bana göre.
Benimde sezeryan somrasi 12 yil gecti ama doktorum yine sezeryan dedi. Farkli olabilir her yer
Ne güzel vallahi keşke burada da öyle olsa, bana cok saçma gelmişti ama açıklamalari şu oldu; ameliyathane hazirda bekliyor, doktorlar, anestesizt mi neyse onlar hazirda bekliyormus en ufak riskte müdahale edilsin diye, bu yüzden ücret farkliymis. Sezaryen ile ssvd arasinda 2 kati bir mebla oynuyor, insan bundan dolayi bile acaba mi diye soruyor ister istemez. Hadi dedik biz esimle parasını verdik sorun yok ama olmadi diye onca sancıyı cekip sezaryene alınma korkusu da var iste, benim surda son haftalarım ama hala kafamda soru isaretleri var
Gözüm kapali tamam derdim 15 bin deseler, ne guzel bir fiyattir o burda takipli hasta isen 28 bin sezaryen, 57 bin Ssvd , takipli hasta degilsen de sezaryen 38 bin
Ssdv için benim doktorumun bana verdiği bilgiyi aktarıyorum. İlk doğumun normal ise sonrası sezeryan ise üçüncü doğum normal yapılabilir. İlk doğumun sezeryan ama sonra ssdv istiyorsan gebeliğin başından sonuna bu doğumu yaptiracak olan doktora takipli olman gerekiyor ve hiçbir sağlık sorunun olmaması gerekiyor. Ben şahsen kactane doktora gittim bu gebeligimde devlete bile gittim normal onermedi hiçbiri direk sezeryan. Çünkü ilk dogumum sezeryan dört gebelik düşükler vs derken sagligimda yerinde olmadığı için söz konusu bile olmadı yani inşallah isteyen herkes normal yapabilir. Ben normal yapayım diye saatlerce sancı çektim ama yapamadim çocuğun suyu bitti yarım cm bile açılmam olmadı. Nasip kısmet
Hadi inşallah helal olsun vallahi evde doğum yapana yaptırana hayranım
Valla çok pahalı hemde çok
Yapasi varsa da insan çekiniyor bu fiyatlara, bir de olmama olasılığı var çünkü