Sezeryan sonrası karına kum torbası yada bası uygulaması!

2018 de doğum yapmıştım 9.cm açılmadan sonra sezeryana aldılar iki kez anestezi aldım uyuşmadım sonrasında psikolojiktir dedi prof. Ve operasyona başlayın dedi .(canlı canlı her anı hissettim ) Sezeryan sonrasında yoğun bakımda hemşerilerin karnıma bastırmasıyla kanamanın dışarı çıkmasının doğru olduğunu söyleyerek acılar içinde kıvranmıştım. İlk 3-4 saat sürdü bu işlem …

Şimdi ise yıl 2025 ve hala böyle bir uygulama var mı yok mu kızlar yardımcı olabilir misiniz :smiling_face_with_three_hearts:güçlü metin

1 Beğeni

Yaşadığın deneyim için çok üzgünüm :face_exhaling::smiling_face_with_tear:Kum torbası konulan arkadaşlar oldu ama bana öyle bir şey yapılmadı valla nedense . Özellikle sorup öğrenirsiniz gittiğiniz hastaneye içiniz rahat olur hem :smiling_face:

1 Beğeni

Merhaba, 4 ay önce doğurdum ve kum torbası konuldu evet…2 saat kadar kaldı yanlış hatırlamıyorsam anestezinin etkisi geçtikçe taş gibi ağır geliyordu :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

2019 ve 2022 de doğum yaptım kum torbası banada koyuldu kan akışı olsun dşye koyuluyormuş

1 Beğeni

Merhaba bende eylülde sezeryan doğum yaptım karnıma bastırmadılar korkmayın. Ben daha doğrusu doğumdan önce doktoruma söylemiştim böyle şeyler istemiyorum diye sağ olsun o da dediğime saygı duydu :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

İki gün sonra kontrolüm var soracağım be diyeceklerini merak etmiyor değilim doğrusu … Hepimiz sağlıkla büyütelim inşallah

1 Beğeni

Merhaba Tülay sağlıkla huzurla mutlulukla büyütün inşallah. Devlet hastanesinde mi yapmıştın

Anlayışlılarmış çok iyi…adına gerçekten çok sevindim. Benim çok kötüydü gerçekten vahşetti… Doğum fobim bu yüzden oluştu tekrar aynı cesareti toplamam 8 yılıma mâl oldu …. Kimseye vermesin rabbim

Yok hayır özelde doğurdum, 4. Ayda göbeğim gitti tama yakın diyebilirim ama korse de kullanmadım kum torbasına bağlıyorum olayi

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim bu arada :bouquet:Doğumum güzel, bol sohbetli, eğlenceli geçti…İnşallah size de aynı şekilde nasip olsun.

1 Beğeni

Umarım istediğiniz cevabı alırsınız ,amin amin​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Sanki beni anlatmışsınız :woman_facepalming:t2: şuan hamileyim insalhhh aynı şeyler olmaz insanin karnına baskı uygulaması çok acı verici

Yaşadığın deneyim için çok üzüldüm ama ben sezeryanda hiçbirşey hissetmedim bastırma ittirme olmadı sezeryan sonrası da aynı şekilde bunları yaşamadım umarım mükemmel bir doğum yaşarsın :heart_eyes:

Bende ilk doğumumu 2012 de yapmıştım devlet Hastanesi’nde evet kum torbası koymuşlardı ve hiç göbek kalmamıştı ikinci dogumumuda 8 ay önce yaptım özelde ama hiç birşey koymadılar bayağı göbek kaldı keşke koysalarmis bende söylemedim ilkinde koyduklarinda canım acımıştı diye

Sezeryan oldum devlette bugün,kum torbası koyuldu,onda sıkıntı yok ama yarım saatte bir karnıma baskı yaptılar,parmaklarını sokup kanama takibi yaptılar 5 sefer,1 saattir gelmiyorlar,inşallah bir daha yapmazlar,çok zor oluyor :downcast_face_with_sweat:

İlk sezaryenimde Bana da yapmışlardı Allah’ım ne kadar zordu.. ama ikincisinde bası uygulamadılar sadece kum torbası yerleştirdiler..