Merhaba hanımlar size sezeryan dogumda yaşadıgım talihsiz bir olayı anlatıcam benim başıma geldi sizin gelmesin gelirsede en azından bilincinde olursunuz 15 agustosta hamileligimin 41 haftasında bebek makat geliş oldugu için mecburi sezeryan dogum yaptım herşey güzel geçti ama dogumun ikinci günü bende boyun agırısı başladı ama hafif degil boyun tutulması gibi kafamı saga sola döndüremiyodum ve kafam aşırı basınçla dolmuştu kulak çınlamsı basınç ve baş dönmesi vardı gidip hemşirelere sordum agrım oldugunu onlarda çok normal anestezinin etkisinden oluyo bol bol filtre kahve iç dediler bana bende başladım kahve içmeye ama agrım asla hafiflemiyodu hatta agrı gezmeye başladı boynuma geliyodu boynumun yukarısına çıkıyodu en son olarak gögüsüme indi ve çok kötü bir agrıydı nefes aldıkca kalbime bıcak sokuyolardı sanki elimde ufacık bebek ve ben nefes alamıyorum kalbim dehşet agrıyodu en son dayanamadım acile gittik bu seferde bize en yakın hastaneye gittik ordada bana aynı şeyi söylediler anestezi etkisindendir diyip agrı kesici taktılar kimse beni ciddiye almıyo ama ben acıdan ölücem agrı girdikce nefesim kesiliyo ve aglıyorum eve geri geldik agrım hala hafiflememişti bile gece yarısı artık nefesim iyice gitmeye başladı ve kalbimin agrısı çok arttı büseferde dogum yaptıgım hastanenin aciline gittik ordada doktora derdimi anlattım oda agrı kesici taktırdı ben pıhtıdan şüphelendim internettende belirtilerine baktım yaşadıgım belirtilerle agrılarla aynıydı ve eşime söyledim internette böyle böyle yazıyo acaba pıhtımı attı diye bana agrı kesici takılıyken eşim tekrar doktorun yanına gidip eşimin bir ayagı şiş acaba pıhtımı attı demiş doktor hemen yanıma geldi bana verdigi agrı kesicinin akışını hızlandırdı hızlı aksın sen hemen ultrasona git dedi bana gittim şişen ayagına ultrason çekildi ve beni bir cihazın içinede soktular ve malesef düşündügüm başıma gelmiş pıhtı atmış hem ayak hemde karaciger dediler şimdi günde bir tane kan sulandırıcı igne hemde hapını kullanıyorum çok şükür agrılarım geçti ALLAH kimseye o acıyı yaşatmasın bide kucakta yeni dogmuş bebekle çok zor sezeryan dogumdan sonra zaten herkeze kan sulandırıcı igne yapıyolar banada hergün yapıyolardı hastanede kalırken hatta recete olarakta yazmıştı evdede eşim vuruyodu ama atan pıhtıya sadece igne yetmedi demekki malesefki bu yaşadıgım şeyde doktorların ihmalinden oldu benim ayaklarım varisli amilyata girmeden önce söylicektim dogum heycanı stresi derken unuttum çünki biliyorum varisli birinin sezeryanda pıhtı atma riski daha yüksek buna önlem olarak varis çorabı giydiriyolar varisiniz olsada olmasada giydirmek zorundalar veya belkide varisiniz var haberiniz yok öylede olabilir yani ben bu durumu yaşadım burdada anlatıyorum ben bilincinde oldugum için rahatsızlıgım bulundu doktora gidip demeseydik pıhtı atmış olabilirmi tek ayak şiş diye agrı kesici takıp göndercekti oda beni bu yüzden bilmeyenlerimiz varsa bilinçlendirmek istedim
2 Beğeni