36+3 haftadayiz 2. Sezeryanim olucak ama zaman geçtikçe ben çok korkuyorum ameliyattan bunu nasil aşıcam bilmiyorum deneyimleriniz neler paylaşabilir misiniz
- Doğumunuzun sezeryan olmasını siz mi tercih ettiniz
İlk doğumla arası kısa olduğu için mecburen
Spinal anestezi ile doğum isteyebilirsiniz belden uyuşma ama epidural gibi hastaneden cıkana kdr iğne belinizde kLmıyor. Spinalde minicik bi iğne ile belden uyuşturuyorlar inanın elinize açılan damar yolu daha cok acıtıyordur. Ki bennn iğneden deli gibi korkuyordum ama spinalle 10 tane bile doğurabilirim çok rahattı şimdi tekrardan hMileyim tekrar spinal isticem . Daha oğlum 9 aylık ve 2 aylık hamileyim
Aynen bende çok korkuyorum iğneden ve canim tatlı canımın acıması beni korkutuyor ilk değil ama o anları hiç hatırlamıyorum galiba çok fazla video vs izledim etkisinde kaldım sanki kötü şeyler olacak gibi hissediyorum canım yanicak iyileşemicem gibi geliyo buda beni psikolojik olarak etkiliyor çok fazla stres yapıyorum
Merhaba 1 ay sonra bende spinal olacağım bilgi verir misiniz
Sezryan doğumda arası çok olmasa bile normal doğum yapamıyosun riskli doktorlar almıyor o riski benim 2. Gebelik olacak ilkim sezeryan kendimm istedim 9 yaşında şuan kızım 33 haftalık yine hamileyim yine sezryan şuanda spinal çok rahat ama ben çok memnun kaldım yine spinal isticem ilkini doktor kendi istedi bunu kendim soylucem
Kesinlikle spinali oneriyorum bende spinal oldum belden uyusturuyorlar dogumdan 8 saat sonra ayaga kalkiyorsun yurumeye basliyorsun ne agri ne sizi
Spibal doğum o kdr rahat kü ben genel istedim hep iğneden korktuğum için ama doktorum yapmadı ağrım çok olur diye spinal de elinden bi serum için damar yolu açıyorlar inanın o bele vurulan iğneden daha cok acıtıyor. Belden vuulan iğne o kdr ince kü saç teli kadar falan ben birde doktorumun ellerini tuttum cnkü normalde iğne vurulurken Kan alırken bile beni birileri tutuyor. Doktorun elini tuttum rahat bi şekilde kambur olabilirmek için bacaklarıkı açıp kendimi kambur şeklinde yaptım omuzlarımı düşürdüm ama kendimi hiç sıkmadım doktor bişeyler sürdü etti sonra hatta o ara iğneyi bile vurmuş ben hala bklıyorum iğne vurucak soruyorum birde ne zamann vurucaksınız diye ohoo vurduk dedi ayakların psrmak uçlsrdann hafif ısınmaya başlıyor zaten uyuşuyorsun sonra doktor ilk kesik atarken dikkatli atıyor ki uyuşup uyuşmadığını anlamak için herşeyi hissediyorsun ama hiç bir şekilde acı yok çok güzel tarifsiz bi duygu bi bakıyosun bebiş yukardan sana bakıyor.odaya cıktıgındada ağrı kesiciler falan filan yapıyorlar zaten uyuşman geçince bi tur yürüdün mü olay bitiyor 2 3 gün bi ağrın oluyor oda sadece dikiş yeri hafif yataktan kalkerken falan onun harici hiç bir ağrı sızı yok
Okurken yaşamış gibi oldum daha cok streslendim
Ne kadar sure var arasinda
Ben ilk dogum sezeryan 1.5 sene sonra normal. Normal dogum hakkim var yine Ama hastanede olacak yirtilma riski var Kasilma zamaninda. Ama bu sefer evde istiycem.
Eğer bana soruyorsanız 11 ay var arasında
Ayyy keşke doğuma kadar hep böyle sizin gibi pozitif pozitif şeyler yazsalar ne kadar rahatladım iki gün sonra tekrar başkalarının dedikleri beni korkutmaya başlayacak gerçekten maşallah çok güzel geçmiş sizinki inşallah darısı başımıza tüm hamilelere yaa çevremde sezeryan olup o kadar aşırı derecede korkunç şeyler söylüyor lar ki ödüm kopuyor
37+4 teyim bendede ayni korkular basladi canim yancak herseyi hissedecek gibi oluyorum kotu seyler olcak sonra ne kadar dusunsemde bi akış olcak ve bi disina cikamiycaz o yuzden guzel seyler dusunelim oyle olsun insallah saglikli sekilde bebeklerimizi kucagimiza alalim en onemlisi o
Azmis bayagi hakikaten allah yardimcin olsun…
Sezeryan oldum spinal anestezi oldum bende çok korkuyordum fakat bebeğim için en sağlıklısı bu olduğu için kabul ettim doktoruma çok panik olduğumu söyledim o da merak etme ben sana sakinleştirici verdiricem hiç birşey olmayacak dedi gercketende dediği gibi oldu hafif hafif sakinleştirici verdiler bebeğimin doğum anını gördüm çok güzel bir duyguydu hiç birşey hissetmedim sakinlestirici etkisinden olsa gerek baskıyi bile hissetmedim midem de bulanmadi bebeğim doğduktan sonrası yok sanırım sakinleştirici etkisi ile uyumuşum odamda gözlerimi açtım uyandığımda hiç ağrım olmadı uyuşuk olduğum için anestezinin etkisi geçmeye başlayınca çok az bir ağrı geldi dayanilmayacak derece değildi ama zaten hemen ağrı kesici serum falan taktılar yani çok birsey olmadı öyle abartılacak bir durum yaşamadım korkuyorsan doktorun ile bu durumu konuş panik biri olduğunu söyle sakinleştirici yapılmasını iste senin için de güzel bir anı olsun hiç değilse
Ayy hiç korkmayın inanın sonradan korktuğunuza pişman olacaksınız diyorum ya ben normal iğneden bile çok korkarım evli olmama rağmen babamı yanımda isterim aşı olurken falan ama inanın damar yolu açarken bile daha cok acıyor belden yapılan o kdr ince ki saçınızın teli kadar düşünün ben bilerek bakmak istedim iğneye bakabılırmıyım dedim baktırdı minicik bişeydi sadece stres yapıp kendinizi kasmayın iğne hiç acıtmıyor . Herşeyi hissediyorsunuz evet dokunmalarını bastırmalarını falan filan ama ağrı hiç olmuyor. Odaya cıktıgımda hemen hemşireler gelmişti alttan bi baktılar kan geliyormu diye hafif bi karnıma bastırdılar ama onu dahi hissetmedim cnkü hala uyuşuktum