Sezeryan doğum yaptıktan kaç gün sonra toparlanıyor
Bi arkadaşım yeni sezeryan dogum yapti 2 gune toplarlandı ve hic agrisinin olmadığıni söyledi korkulacak biseyi yok diye anlatti cok kolay gecmis
herkesde farklı oluyor kimisi kolay toparlanıp ayağa kalkıyor kimisi de zor diyor.Allah yardımcınız olsun inşaAllah siz de hemen toparlanıp ayağa kalkarsınız kendinizi korkutmayın
Herkeste farkı oluyor vücuduna bağlı bir şey aslında acıya dayanıklı değilsen daha çok ağrı hissedersin sezeryan da çabuk toparlanmak için bol yürüyüş yapmalısın ne kadar çok yürüme o kadar çabuk dikişler oturur toparlanma süreci çabuk işler
Cuma günüde benim sezeryanım var panik atak oldum düşünmediğim dk yok
Kisinin bunyesine bagli . Bide gaz cikarma olayi yurume bas agrisi olaylari falan var. Nescafe icin basagrisi ve narkozu atmak icin. Gaz cikarmak icin kayisi suyu. Bol bol yuruyun . Eve gecince de dikis yerinizi kuru tutun falan . Kolay atlatirsinjz
Hiç korkulcak bişey yok emin olun arkadaşlar beni belden iğneden korkuttular uyuşmaz dediler sonrasında çok kotu olucaksin dediler valla hı iğne sinek ısırığı gibi 5 dk sonra direk uyusuyosun yapılan karı hissediosun ama ağrı sıfır on dk içinde bebişi çıkarıyorlar sonrasında oda ya geçtiğinde bir kaç saat içinde uyuşukluk geciyo ondan sonra ağrı kesici veriyolar o ağrı kesici sayende ağrı hissetmiosun bir gece hastane ve bir gece ev olmak üzere iki gün geçti şu an evde işlerimi bile yapmaya başladım diyebilirim tabi ki ağrı var şu an ama öyle anlattıkları gibi dayanilmayacak bir ağrı kesinlikle değil sadece oturup kalktığında biraz zorlaniosun ama oda öyle aşırı ağrılı değil yani korkmayın ben iki normal buda sezaryen olmak üzere üç doğum yaptım ikisininde kendine göre zorluğu var o yüzden korkmayın akışına bırakın ozaman güzel geçer ![]()
Bencede çok zor değil iki sezaryen doğum yaptım 2 gününe toparlandım eve. Geldiğimde işlerimi bile yapmıştim şimdi 3. bebeğimi doguracagim sezaryen olcak ilk defa yapacaklar için yazıyorum etrafınızdaki insanları fazla dinlemeyin.
Korkmana hic gerek yok bi ay olacak sezeryan doğum yapali hic pisman degilim iki gune toparlandim. Tabi bunun en buyuk etkeni bol bol yurumek kahve icmek ve su icmen
Vala normal doğum yapıp son çocuğunu sezeryanla doğuran arkadaşım dedi ki o kadar sancıyı boşuna çekmişim hepsinde keşke sezaryen olsaydım dedi içini ferah tut bol bol dua et.
Salı günü de benim sezeryanım var aynı durumdayım
Kötü düşünmeyin.bazilari.kolay bazıları.zor oluyor bebeğinizi kucağınıza alacaksiniz Allah in izniyle
Ben de sezaryen düşünüyorum sezaryen sonrası yürüyüş gerçekten iyi geliyorsa sevindim çünkü ben yürümeyi çok severim
Kendini zorlamayacak şekilde kısa mesafe yürüyüşler sezeryan da daha çabuk toparlanmaya ve ağrılar azalmasına yardımcı oluyor
Sezeryandan bende çok korkuyordum sonuçta ameliyata giriyoruz diye ama asla öyle değilmiş , odaya geldikten sonra üç saat gibi sonra uyuşma geçiyor hemşire yardımıyla yürümeye başlıyorsunuz , sonrasında hastane koridorunda sürekli yürüdüm özellikle baş ağrısından çok korkutmuşlardi beni ama zerre kadar bir baş ağrısı da çekmedim ama bol bol şekersiz Nescafe içtim gaz çıkartmak için petibor buskivi ve kayısılı meyve suyu içtim bunlarda baya işe yarıyor .Kendinizi hiç korkutmayın . Ertesi gün taburcu edeceklerdi ama benim bebeğim yoğun bakıma alındığı için bı gece daha kalmak istedim iki gün sonra bebeğimle beraber eve döndük çok rahattı korkmayın sakın
Bu bana morel oldu ![]()
![]()