Sezeryan doğum oldu
Kızlar benim başım ve ensem çok ağrıyo ağrıdan bebeğime bakamıyorum doktorar dediğinde bol bol su iç dinlen diyo öylede olmuyo deniyom ama yine olmuyo doğumdan sonra olurmuş böyle ama benim bugun 5. Gün0m bir bilginiz varmı
Bide kızlar bacaklarım da çok şişti dopumdan önce az dı ameliyatyan çıktım bacaklarım inmişti şişliği orda bir bayan bi çorap var onu al giy dedi giydim bacaklarım bu zamana kadar hiç olmadığı kadar çok şiş hala
Merhaba canım, sezaryen sonrası yaşadığın ağrılar ve bacak şişliği gerçekten zorlayıcı olabilir, ve bunları yaşarken bebekle ilgilenmek daha da zorlaşıyor, seni çok iyi anlıyorum.
Baş ve Ense Ağrısı: Sezaryen sonrası baş ve ense ağrısı yaşaman, özellikle de spinal veya epidural anestezi almışsan, oldukça yaygın bir durum olabilir. Bu tür anestezi yöntemleri bazen baş ağrısına neden olabilir, ve bu ağrılar birkaç gün sürebilir. Bol su içmek ve yatarken başını destekleyerek dinlenmek öneriliyor, ama bu ağrılar geçmiyorsa veya çok şiddetliyse, doktorunla tekrar görüşmek önemli. Bu durumda “post-spinal baş ağrısı” denilen bir durumdan şüphelenilebilir ve doktor bu duruma uygun başka çözümler sunabilir.
Bacak Şişliği (Ödem): Sezaryen sonrası bacaklarda şişlik (ödem) de yaygın bir durumdur. Doğumdan sonra vücut sıvılarını yeniden düzenlemeye çalışır, bu yüzden şişlik artabilir. Giydiğin çorap ödemi azaltmaya yardımcı olabilir, ama şişliğin arttığını hissediyorsan bu durumda doktorunla görüşmek en iyisi. Şişliği azaltmak için yapabileceğin bazı şeyler:
Ayaklarını Yüksekte Tut: Yatarken veya dinlenirken bacaklarını yastıkla destekleyerek kalp seviyesinin üzerine kaldırmak ödemin azalmasına yardımcı olabilir.
Hareket Et: Mümkün oldukça hareket etmek, kan dolaşımını artırarak ödemi azaltabilir. Hafif yürüyüşler ya da ayak bileklerini dairesel hareketlerle oynatmak bile faydalı olabilir.
Bol Su İçmek: Yine, vücudundaki fazla sıvıyı atmak için bol su içmek de önemli. Su içmek paradoksal görünse de ödemi azaltmaya yardımcı olur.
Bacaklarındaki şişlik ve baş ağrısı çok şiddetliyse veya şişliğin yanında kızarıklık, sıcaklık artışı ya da ağrı gibi belirtiler varsa, bu durumda acilen doktoruna başvurman önemli olabilir. Bazen bu durumlar bir komplikasyon belirtisi olabilir ve ihmal edilmemelidir.
Yeni doğan bebeğinle bu süreçte ilgilenmek gerçekten zor, ama yardım alabileceğin birileri varsa mutlaka onlardan destek istemelisin. Umarım kısa sürede ağrıların ve şişliklerin geçer, kendine çok dikkat et ve bol bol dinlenmeye çalış!
Ayrıca bebek gelişimi takibi için seni de Mucize Bebek Uygulamasına beklerim.
Canim ben bol bol bitter çikolata ve Gold kahve tükettim o dediğin corapta varis çorabı die geçiyor zaten sezeryana girerken giyiyorsun bende de çok şişlik vardı bir ay kullan dedi doktorum doğumdan sonra … yeni yeni çıkartıyorum… tansiyon da şişlik yapıyor tansiyonunu takip et derim
Bu benim başıma da geldi bir hafta bebeğe bakamadım doğumdan sonra baş arısı ense arısı cektim bir hafta kahve içtim su içtim okadar ağrıyordu ki artık dayanmayip hastaneye kaldırdılar iki defa beni serom verdiler sonra bir hafta geçti ikestim şuan iki aylık bebeğim herşeyi çok şükür atlatik umarım sizlerde diğer hamşlerde atlatır