Sezeryan dogum yapanlar yorumlayabilir mi

Sezeryanda genrl anestezi mi spinal mi önerirsiniz

1 Beğeni

Ben genel oldum mis gibiydi iyiki genel olmuşum bende spinal olcak cesaret yokmuş zaten panik atağım var genelde ağrın çok olur falan dediler hiçte öyke bişey olmadı aksine spinal olup bel ve başmağrısı yaşayanlar var ben hemen ayaklandım bebeğimlede ilgilenebildim

Bende genel dusunuyordum digerini yapamam diye​:grinning_face_with_smiling_eyes: ancak google de yorumlar cok kotu herkes spinal diyor

Ben googleden araştormadım drma bırakmıştım dr dedi spinal olursan bel ağrın baş ağrın olucak çocuğunla çok ilgilenemeyeblirsin demişti bende tamam dedim ama zaten o öyle demeseydide spinal olamazdım ameliyathaneue inerken titriyodum panik atak gelmişti anestezi dr bana spinal ol bak bebeğini görürsün demişti bende o kadae romantik düşünemiyorum beni bayıltın çabuk demiştim :smiley: çok bilen profesör olan görümcem spinal ol diye tutturmultı genelde ağrın olcak gibi şeylee demişti ama hiç ağrım olmadı zaten sürekli ağrı kesici veriyolardı bi ilk ayağa kalkış bide rahme bastırış çok kötüydü oda spinal yada genek farketmiyor

1 Beğeni

Bana sormadılar ne istersin diye kanama durumdan dolayı genel oldum. Çok kötü uyandım çünkü kötü bir psikoloji ile uyudum uyandığımda ne bebek ne bişe sadece o kesiğim ağrısı ile bağırdım durdum(kendimde değildim). Bir kez daha olucak olsa yine genel olucak o yüzden inşallah rabbim izin verirse ssvd istiyorum

Nasıl kesiğin ağrısını mı hissettiniz ben mesela hiç hissetmedim ağrı kesici antibiyotik veriyolardı serumda takmışlardı hiçbir ağrı hissetmedim uyandığımdada etrada sürekli ben yaptım bebeğimi gördünüz mü ben yaptım diyip durmuşum ehe :smiley:

1 Beğeni

Cok tatlisin​:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:

Kesinlikle belden aşağı öneriyorum ben öyle yaptım beş dk da bitti bide bebeğimi gösterdiler çıktığı anda

Açıkçası doktorum bana geneli önermediği için spinal oldum ama tekrar doğurcak olsam genel olurum bende fobi oldu o iğne kendimi kastığım için ama sezeryan ve sonrası çok iyi geçti :two_hearts:

15 günlük anne olarak spinal oldum bi kere gün boyu baş ağrısı ve kusma durumu yaşadım onun haricinde de öyle bişey yaşamadım bebeğimle de ilgileniyorum evimin işini gücünü de yapıyorum yani iyiyim olsan da olur ağrım yok ilk günden kalkıp bebeğimle ilgilendim ve halende aynı devam

Spinal kadar rahat bi doğum yok bel ağrısı falan filan yalan o kişiden kişiye ve o an kendini kastığın zaman oluyor rhat bırakıcaksın zaten iğneyi hissetmıyorsun bile ben doktorun hala yapmasını bekliyordum o yine yapmış etmiş benim ayakLrım uyuşmaya bile başlamıştı . Genel anestezide ağrı ile uyanıyormuşsun ckü o an sana zaten ağrı kesici falan veriyorlarmş ama odaya geçene kdr etkisi gidiyormuş doktorum bana önermedi bende genel istiyordum anlatınca vazgeçmiştim ve cok cokk zor oluyor bebeğine narkoz geçme ihtimali falan filan biraz zorlu süreç oluyor. Ama spinal çok rahat ben iğneden cok korkardım damar yolu bile açılsa ağlardım o derece ama o kdr rahat bi doğum yaptım ki ne ağrı ne sızı evet biraz ilk kalktıgında dikiş yerleri ama oda ilk kalkmada ağrıyor sonrası normal hayat. Hiç korkma aşşağıdaki seslerden evet ameliyat ortamı farklı bi ortam ama korkutucu değil. Sesleri duyuyorsun herşeyi hissediyorsun sanaa dokunduklarını bebeğini çıkarmaya çalıştıklarını böyle bi sedyede sallanıyosun falan ama ağrın yok acın yok bebeğin o çıkış anını görüp birde yanına koyuyorlar ya o an zaten zaman dursun istiyorsun. Bence herşeyden önce bebeğin çıktıgını ve o an yanıNa koyduklarını görmek çok güzel bi duygu. Diyeceğim kio ki spinal anestezi ile 4 5 tane doğururdum

Bunu bi bayana anlatmıştım sezeryanda lagssı karışıltı spinal olmuştu :sweat_smile:

Spinalde rahme bastırdkklarımda hissetmıyorsun ki ben hiç hissetmedim cnkü odaya cıktıgımda hla uyuşuktum çok rahattı alttan falan sargı bezi ile temzlediler ettiler larnıma hafif bastırdılar ama hiç hissetmedim. Aynı hastanede arkadaşm doğum yaptı onun doktoru farkloydı o hisettmişti. Birdr bana rahim toparlayıcı serrum vermişlerdi belkide ondan cok nastırmadılar kanamayı o serumlarla attım 3 litre falandı serumlar

Doğum kişiye özel birşey bence. Doktorunuzla konuşup ona göre bir yol çizmek daha mantıklı. Benim de doğumum abi oldu suni sancı çekerken bebeğim kakasını yaptı apar topar ameliyata alınmama rağmen. Doktorum hayır genel değil spinal anestezi olucak dedi. Ben yıllardır bel ağrısı çeken biriydim ve hiç istemiyordum. Ama ben o iğneyi 2 ayrı ameliyatta 2 kez vuruldum. Ve ağrı yaşamadım. Ameliyat acısı bu illaki olacaktır. Bünyeye göre de değişir bu. Önemli olan sağlıklı olmak. Bana göre ilk günden kalktım onu yaptım bunu yaptım denmesi de saçma. Bu çok özel ve zorlu bir süreç. İlk günden kalkamayan anneler de oluyor bende onlardan biriyim. Böyle bahsetmek diğer kişilere kendilerinş yetersiz hissettirmeye neden olabilir. Dikkat etmeliyiz.

Tabikide herkesin kendine has kendine özel ama benim bu şekilde rahat geçtiğinden bahsetmek istedim. Genel anestezi daha zorlu bi süreç bayıldıktan snra o narkozu atması falan kusmak daha zor hele dikişlerle kusmak cok zor ama spinalde miğde bulantısı falan olmuyor kusma olmuyor. Rahatlık açısından spinal. Ve şuan ikinciye hamileyiö iki brbeğiöin aradı 13 ay olucak yine aynı doktorla yoluma devM ediyorum

Genelde kusma olmuyor bende kusma olmadı mide bulantısıda olmadı ben gerçekten rahattım yani ama diyorum ben zaten spinal olamazdım panik atak var bende deneyimlemediğim için genel iyi geldi diyebiliyorda olabilirim :smiley: ama gerçekten iyiydi bi ağrı sızı hiç hissetmedim yani serum iğne yaptılar sürekli

Merhabalar ben 11 gün önce doğum yaptım panik atağım olmasına rağmen doktorum sağlıklı olanın spinal olacağına karar verdi asla dayanamam bayılırım kötü olurum diye düşünürken çok hızlı ve kolay geçti önemli olan ekip ve doktorunuz bence bana çok destek olup sakinlestirdiler iyi ki genel yapmamışlar doğduğu gibi bebişimi görebildim bebekten 15 dk sonra da ben çıktım zaten baş ağrısı vs de yaşamadım çok şükür

12 gün önce 3.dogumumu yaptım.İki sezeryanım vardı bunu da ssvd istedim bu yolda ilerledım suni sancı verıldı ama acılma 2 cm den fazla olmadı bebegin de suyu gidince 24 saat sonra sezeryan oldum.Spinal oldum.dogum sonrası şiddetli baş ağrısı yasadım üstüne bir de kulak kristali oynadı.Ssvd cok istememe ragmen olmadı.Bebeğim anne karnında cok yoruldugu için solunumu da iyi degıldı bir hafta küvezde kaldı.İnsallah size nasip olur ssvd​:palms_up_together:

1 Beğeni