Sezeryan doğum ve bebeğimin 11 günlük küvez hikayesi

Herkese merhaba. Burada da paylaşmıştım 11 Ekim tarihinde sezeryan doğumum olacaktı. Aslında pozitif bir doğum hikayesi yaşadım ama taki doğum olup bebegimi görene kadardı. Saat 09.15 gibi ameliyathaneye alındım. Spinal anestezi uygulandı. Uygulama esnasında kendimi çok kasmışım biraz zorlandı anestezi uzmanı iki kez denemek zorunda kaldı. Anesteziyi aldıktan sonra beni yatırdılar. Hemen önümü kapattılar paravanla. Anestezinin etkisi başlayınca tansiyon düşmesi yaşadım. Kendimi kötü hissettim beni tamamen uyutmalarini istedim. Doktorum hep yanımdaydı ve tansiyonun düştüğünü hemen toparlayacaklarini söyledi. Öyle de oldu bir 2 dk sonra kendime geldim. Sonda taktıklarını söylediler. Ve sonra doktorum şarkılar sohbet eşliğinde ameliyata başladı. 09.25’te bebeğim doğdu. Doktorum bebeği bana 2 sn kadar gösterdi hemen çekti. Hatırladığım kadarıyla bebek biraz mordu. Hiç ten tene temas kurdurmadi dediğim gibi hemen gösterdi ve çekti. İlk bir an bunun altında bir şey aramadim ama 1 dk sonra falan bir anda aydinlandim ve bebeğin aglamadigini fark ettim. Doktora sordum hemen ağladı ama sen duymadın giyindirme odasında ağladı , bazen bebekler çok hızlı nefes alıp verir o yüzden hemen gözleme gönderdim dedi. O an beni tedirginlik tamamen sardı. Sürekli bebeği sordum. Dikim işi bitti beni ısıtmaya aldılar. Ameliyathane soğuk olduğu için biraz titreme oldu o da normalmiş. Saat 10.10 gibi odaya alındım. Odaya giderken de bebeğe ne oldu diye aileme ve eşime ağlaya ağlaya sordum çünkü çok tedirgin olmuştum bir sağlık sorunu olunca. Ağrı kesici serum takıldı. Bebeğimin yoğun bakıma küveze alındığını yaklaşık 1 hafta 10 günlük tedavi uygulanacagi söylendi. Doktorum yürümeye başlayınca bebeği gidip yoğun bakımda görebileceğimizi söyledi. O an hemen kalkıp yürümek istiyorsun ama mecbur anestezinin geçmesini beklemek zorundasin. O ara sonda çıkarıldı sinek ısırığı gibi bir acıydı sadece. Bir kaç kez hemşire karnıma bastırdı o da normal bir agriydi. Saat 16.00 civarı ilk yürüyüş denememi yaptım. Çok şükür hiç de zorlanmadım. Belki de bir an önce bebeğimi görebilmek için kendi acımı ağrimi da unuttum. Sonra ara ara yürüyüşler yaparak kendime geldim. Hemen gittik eşimle bebeği gördük. Yavrum solunum cihazlarına bağlıydı. Ameliyat sonrası ertesi gün gaz çıkarmayi yaptigimdan ben taburcu oldum. Bebeğimiz küvezde tam 11 gün kalmış olacak. Solunumda sıkıntı vardı, antibiyotik ve ciğerlerine tedavi uygulanacakti. O da annenin geçirdiği bir enfeksiyondan kaynakliymis. Daha önce geçirdiğim bir gripten bile olabilirmiş. İlk 4-5 gün bizim için çok zordu. Bebeği günlük ziyaret edip süt veriyorduk ama onu öyle görmek dokunamamak bizi çok üzüyordu. Verilen antibiyotik ve solunum cihazı tedavisine olumlu yanıt verdi. Ve sonra çok hızlı bir şekilde toparladı. Ve yarın cok şükür ki taburcu olacak. Kavuşmayı dört gözle bekliyoruz yarına :smiling_face_with_three_hearts: O kadar güzel bir duyguymuş ki annelik henüz kucağıma alamasam da her ziyarette onu görmeyi dört gözle beklemek bile bambaşka bir hismiş. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah :pray: Sezeryan doğumdan korkanlar için de ben de çok korkuyordum ameliyata çok stresli girdim. Ama inanın hiç korkulacak bir durum yok. Hatta şu an olsa yine sezeryan olurdum diyorum. Kendinizi kasmadan stres yapmadan ameliyata girerseniz çok konforlu bir şekilde geçiyor. Bir de ameliyat sonrası ilk 3-4 gün illaki biraz Ağrı acı oluyor ama dayanilmayacak gibi değil. Sonrasında ben hemen toparladım çok şükür. Her işimi kendim halledebildim. Şimdi toparlanmış bir şekilde yarın oğlumla kavuşmayı onun kokusunu içime çekmeyi bekliyorum. Biraz uzun bir hikaye oldu. Umarım sezeryan doğumdan korkan, tedirgin olan anne adayları için bir faydam olur. Yine ameliyatla ilgili sorularınız olursa cevaplayabilirim​:slightly_smiling_face:

Ayrıca tanıdıklarım solunumda sıkıntı olunca hep erken doğum mu oldu diye sordu. Erken doğum değildi. 38+1 de oldu. Bebeğimin kilosu da yerindeydi. 3950 gram doğdu.

Öncelikle çok geçmiş olsun ve hayırlı olsun, bebisinizle bundan sonra bütün hikayelerinizin sonu da böyle güzel bitsin inşallah… Dediğiniz gibi aslında doğum zamanı ve kilosu da gayet yerindeymis ciğeri de gelişmiştir o zamana kadar muhtemelen, özel de mi devlette mi dogum yaptınız acaba onu merak ettim birde

Geçmiş olsunn ve hayırlı olsun Allah tekrar ayrılık yüzü göstermesin bende 10 ekim sabahı doğum yaptım bana da 2 3 saniye gösterip götürdüler ve odada bebegim morardıgı icin aldılar 8 gün yogunbakımda yattı cigerleri su toplamıs enfeksiyon vardı. Cok zor bi süreçti her gün 5dk görmek icin onca yol gittik gözyaslarıyla gitttim geldim ve sezaryenim zor gecti 11 gün oldu anca toparlanıyorum ama bebegimin bi bakısı her seye değer dedirtiyor Allah bağışlasın cümlemizin cocugunu :smiling_face_with_three_hearts:

Size de çok geçmiş olsun ve hayirli olsun :slightly_smiling_face:

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim :cherry_blossom: Doğumum özelde oldu. Hem kendi doktorumdan hem de çocuk doktorundan çok memnun kaldık. İki doktorun da ilgili alakası çok iyiydi. Biz ne sorsak sabırla cevapladilar. Zorlu süreçte hep destek oldular.

Doğumumuz ve yaşadıklarımız aynı. Size de çok geçmiş olsun. Evet her bebeği görüp geldikten sonra çok üzülüyorduk biz de, ağlıyordum hep. Hele ki taburcu olup hastaneden çıktığımda elimiz boş çıkmak bana çok zor geldi. Hastanenin önünde arabaya binmeden ameliyat yerim acimasina rağmen hüngür hüngür ağladım sesli bir şekilde. Taburcu oldu mu bebeğiniz ?

Tuğba hanım ciğer gelişmesiyle alakalı birşey söylendi mi peki acaba, yani neden tam anlamıyla gelişmemiş kusura bakmayın sizi üzmek değil amacım öğrenmek için soruyorum​:pray:…Çünkü kilosu vs çok iyi doğmuş aslında daha minik bebeklerde genelde ciğer gelismeme olayına şahit oluyoruz çünkü

Yok problem değil bebeğimiz toparladıgi için çok şükür konuşabiliyorum bu konuları. Biz de ciğer gelismeme durumu yoktu tam olarak. Enfeksiyondan kaynaklı bir durumdu. Anneden kaynaklı bir enfeksiyon. Benim daha önce gecirdigim bir idrar yolu enfeksiyonu ya da çok basit bir grip bile etki edebiliyormuş. Bakteriyel bir enfeksiyona bagliymis. Evet kilosuda yerinde olduğu için daha hızlı toparladı. Zaten kanda da enfeksiyon çıktı. Tedavi oldukça ciğer filmi ve kan tahlilleri normal seviyelere döndü .

Teşekkür ederim ictenliginiz ve yanıtlarıniz için, çok sevindim şimdi iyi olmanıza tekrar sağlıkla büyütün inşallah :rose:

Rica ederim, çok teşekkürler :cherry_blossom: Çok zor bir süreçti bizim için , çok şükür ki bizim tedavi sürecimiz sona erdi ve yarın kucağıma alacağım için inanın çok heyecanliyim. İçim kıpır kıpır :smiling_face_with_three_hearts: Tüm anne adaylarının ve sizin de güzel dogumlarinizin olmasıni diliyorum

Çok teşekkür ederim :slightly_smiling_face:bu güçlü savaşçının adını ne koydunuz peki :slightly_smiling_face:

Kaan Aslan :slightly_smiling_face:

İsmi gibi kendi de aslan maşallah :slightly_smiling_face:adıyla yaşasın küçük prens

İnşallah :pray: Sizin doğumunuz ne zaman olacak ?

7 Kasım benimde çok az kaldı :melting_face: benimki bir prenses bakalım :slightly_smiling_face:

Ya az kalmış sizin de​:pray: Her anın tadını çıkarmaya çalışın. Ben özellikle ameliyattan önceki gece oğlumun hareketlerini hissettikçe elimi koyuyordum karnıma. Karnımdaki son günü diye. İnşallah sizin sorunsuzca güzel bir doğum süreciniz olur. Prensesinize sağlıkla kavuşmanız dileğiyle :smiling_face_with_three_hearts:

Çok teşekkür ederim Tuğba hanım, bende sizinle aynı şeyleri düşünüyorum son günlerde daha çok bebeğimle konuşmaya başladım, aynı bedende son gunlerimiz sağlıkla gel diyorum ona olanı biteni zaten hep anlatıyorum genel anlamda :smiling_face_with_tear:Herşeyin güzelliği farklı gerçekten de hamilelik çok mucizevi çok enteresan birşey nasıl içimize sığıyor, besleniyor, oynuyor anlamak zor…Hepimiz için güzel bir annelik serüveni diliyorum​:slightly_smiling_face:

Çok gecmis olsun güle.gule büyütün bebeginizi

Amin inşallah çok teşekkür ederim