kızlar sizce sezeryan doğum da belden uyusmali mi yoksa komple anastezi mi almak iyidir siz neler yaptınız ??
Bence belden uyusturulmali çünkü o anı yaşamak çok güzel bebeğinin doğduğu anı görmek paha biçilemez komple olsa hiç bir şey görmeden bebeğin doğacak senin uyanman beklenilecek o anı kaçıracaksin
Bencede belden uyuşmalı daha iyi o ana tanık olmak isterim
Tabiki belden bebeğin o çıkış anı yanına getirip koymaları çok güzel
Ağrı eşiği hangisinde daha azdır peki ?
Ağri eşiği genel anestezide daha düşüktür sipinal anestezi taraftari değilim çünkü o iğnenin acisi seninle bir omur gidiyo biraz fazla ayakta durundca bile agri oluyo omurilik iğnesi normalde de fazla tavsiye edilen birşey değil o ani görmek için normal doğum yapmak gerekir herkesin piskolojisi bir değil çünkü kaldiramayabiliyo acisiz hissetmeden bebegini cikariyorlar
Ben ikisinide yaşamiş biri olarak söyledim hem saglik hem piskolojik olarak genel anestezi almani öneririm
Ben sezeryan olmadım olan arkadaşlar yardımcı olur sana ağrı konusunda benim ikisi de normal buda normal olacak bı sıkıntı olmazsa
Ben bebeğimi doğunca göreyim sanki normal doğum yapmışım gibi diyip belden uyuşmalı oldum. O anki duygu tarif edilemez,o anki yaşadığım acılara rağmen iyikide belden olmuşum dedim. Ama ikinci bebeğimi tamamen uyuşmalı yapmayı tercih edeceğim
Tamamen uyuşma veya belden uyuşma fark etmiyor ikisindede aynı kesilen acıyı yaşıyorsun.
Sadece belden uyuşma olsuğunda kimisi baş ağrısı yaşaya biliyor kimisinde kusma isteği oluyor. Bacaklardaki uyuşma ,kimisinde 2,3,4 kimisinde 6 saate açılıyor.
Bende kusma istegi oldu ama kusamadım ağladım. Birde baş ağrısı yaşadım ameliyat bitene kadar. Ayak uyuşmamda 6 saate açılmıştı
Ömerimin sesini ilk duyduğumda çok heyecanlanmıştım bu benim çocuğumun güzel sesiydi . Daha sonra sol tarafımda birkaç tetkik yaptılar bakalabilirsin annesi dediler bir baktım benim meleğimin bembeyaz teni vardı sesi o ladar narindi ki duygulanmamak elde değildi şükürler olsun bence bu anı yaşa derim
Belden uyusmali sezeryan olarak ne baş ağrısı ne iğne yeri omurilik ağrısı ne başka bir şey yaşamadım çok şükür. 15ocakta doğumum var yine tercihim aynı şekilde olacak Allah’ın izni ile. Onu da ilk kızımın doktorunun iknası ile olmuştum yoksa çok korkuyordum iyi ki olmuşum 4bucuk senedir dua ederim kendisine kızımın ilk anlarına şahit olmamı sağladığı için