Sezayan doğum için en sağlıklı hafta kaç olmalı

Sezayan doğum olacağım en sağlıklı hafta kaçıncı haftadir 38 haftada dahi sezayan olup beneklii kuvezde kalan var. 40 haftaya gün alınsa bir sakıncası varmı

benim doktorum 38 hafta 2 gunlukken yapti bayram oncesiydi. Hakkimi helal etmiyorum. oglum erken sezeryane bagli akciger hastaligi yasadi yogunbakimda yatti. Esimle cok yiprandik iliskimiz yiprandi o donemde ,suan bosanma asamasindayiz. Kadindogumcu bir arkdasimla konustuk sonra en az 39 hafta olmaliydi dedi

Kadın Doğumcu arkadaşıniza neden daha önce sormadıniz sorsanız çok faydası olurdu belki… doktorların çoğu aradan çıksın kuvezede girsin para kazanç anlamında bakıyor olaya cidden… hasta değil müşteri gibi düşünüyorlar öyle olanları Allah bildiği gibi yapsın… çok geçmiş olsun bebeğiniz iyidir inşallah şimdi…ben de 40. A kadar beklemeyi düşünüyorum zaten sık doktora da giden değilim yedi ayda dört defa gittim. Şeker ikili test vs hiç birini yaptırmadım… 39 haftada gider ancak 40 haftaya gün alırım zamanında doğururum çocuğumu… çok yoruldum aşırı zorluyor beni ama buna rağmen sabır edeceğim

1 Beğeni

Benim planli sezeryandi.38+2 de oldu.ozel hastahanede olmustum.2 saat kuvezde kalmisti oglum.cok sikinti yasamadik ama 39 haftayi beklmek daha mantikli o zaman.

1 Beğeni

Sezeryan olacaksa dahi kendi sancınızı beklemek iyi diye bir şey duydum ben de. Ne kadar doğru bilmiyorum ama en azından o sancı ile vücuttan salgılanan hormonu da almış oluyormuş bebek. Bu durumda 40a Yakın olması mantıklı gibi .

Ben 38 artı 5 oldum bugün. Hâlâ normal mi sezeryan mı diye düşünüyorum. Doktorum da 40a kadar bekleriz kendi gelirse gelir gelmezse daha beklemeyiz dedi.

@Ebru81 Sezaryen doğum için en uygun hafta genellikle 39. hafta olarak kabul edilir. Bu dönemde bebeğin organları gelişimini tamamlamış olur ve erken doğum riskleri azalır. Ancak, her gebelik farklıdır ve bazı durumlarda tıbbi gerekçelerle daha erken veya daha geç bir tarihte sezaryen yapılabilir.

Bence 39u doldurmadan kesinlikle yapmayın. Ben 37+5 de kanama sebebiyle doğum yaptım normalde 40a kadar bekleyecektik. Bebekte ciğerde su toplaması ve iltihaplanma vardı 8 gün yoğun bakımda yattı. Su an 2 aylık ama normal bebeklere göre aşırı gaz sancısı var çünkü organları gelişmesi gerektigi kadar gelismedigini düşünüyorum. O yüzden bence durabildiginiz kadar durun iyice büyüsün gelişsin