Sezaryen doğum hikayem ❣️

Bu yazacaklarımı telefonun notlar bölümüne yazıyorum ki hafızamda tazeyken bana da anı kalsın… Öncelikle bildiğiniz üzere doktorum 38+5 te sezeryanla doğumu gerçekleştirecekti ama ben o sırada normalden fazla yürüdüğüm bir günün akşamında karnımda aşağı düşme ve bebeğin sanki dönmek ister gibi hareketlerini hissedip sonrasında doktorumla konuşup beklemek istediğimi söyledim. Doktorum da öyle istiyorsan öyle yapalım deyip Mayıs ayının 17sine yani 39+0 a gün verdi. Ben 17sinde kontrole gittim fakat hiç de tahmin ettiğim gibi bir durum yoktu, aksine bebek poposunu kasıklarıma dayamış ve hiç dönmeyi düşünür gibi durmuyordu. Doktorum da o günün akşamına sezeryan olsun istedi ve akşam 7 için hastaneyi aradı fakat müsait ameliyathane olmadığından Mayıs ayının 18ine sabah saat 11’e gün verdi. Ertesi gün sabah 8de evden çıktık. Hastaneye geldik. Hemşire nst’mi bağlamak için geldi ve karnımı gördüğünde şeklinden bebeğin pozisyonunu anlayıp söyledi. İlginçti :smiling_face_with_tear: Benim kontrollerim yapıldı sondam takıldı damar yolum açıldı (elimin üzerinden bileğimin eklem yerine yakın ve kenarından açtılar bebeği tutarken hiç sorun olmadı engellemedi beni aklınızda olsun sizinde) doktorum odama geldi saat 11:15te görüştük önden o indi peşinden beni tekerlekli sandalyeyle indirip aşağıda ameliyatın olacağı sedyeye oturttular. Sonra belden aşağısı uyuşacağı için belimden anestezi iğnesini yaptı anestezi uzmanı. Bir iki dakika sonra belden aşağım sanki gitmişti tabiri caizse :smiling_face_with_tear: Operasyona başladılar sonra, ben sadece konuşmaları duyuyorum bu esnada ( annem itme, çekme hareketi hissedebilirsin korkma dedi) ama ben hiç birşey hissetmedim neredeyse. Sadece bir baskı diyebilirim hissettiğim şeye. 11:45’te Mehmet Efe onların tabiriyle makat gelişli olduğu için zor da olsa artık aramızdaydı :heart: O ağladı ben ağladım sonra götürdüler ameliyathaneden ama bir yaygaracı ki görmeniz lazım :smiling_face_with_tear: Benim ilaçlarımı falan yapan kıza sordum başka doğum var mı şuan diye, yokmuş. Bütün yaygara bizimkinin marifeti :joy: Saat 12.45’te odamdaydım. Hemşire tamamen düz bir şekilde değil de kafamın gövdemden biraz yukarıda olacak şekilde yatmami tembih etti. Yalnız o hastane yataklarından evlerimize de alsak keşke ya :sweat_smile: Neyse üç torba serum verdiler sıvı kaybı olmasın vücudumda diye, serumlar o kadar büyük ki hepsi bittiğinde bacaklarımı hissedebiliyordum artık. Sonrasında ayağa kaldıracaklar. Bu arada bebeğimi getirdiler minnacık, yumuşacık bişey. Allah’ım o kadar güzeldi ki o an :smiling_face_with_tear: Pesinden ebesi geldi, ilk emzirme denememizi yaptık. Ebesinin üstüne işemiş bu arada :sweat_smile::sweat_smile: Ve evet sütüm gelmişti :tada: Sonrası zaten iyilikler güzellikler. Bu arada ben kalkıyorum her saat başı 15 dk yürüyüp geliyorum. Gece 12den sonra merdiven inip çıkacaksın dediler ( gaz çıkarmaya daha çok yardımı oluyormuş) indim çıktım kendi başıma. Gece annem ve eşim yanımdalardı, canlarım ya saat başı nöbet tuttular başımızda. Neyse sabah oldu önce çocuk doktoru geldi baktı Efe’ye. Kaç bez değiştirdiniz dedi 8 dedik. Kustu mu diye sordu hayır kusmamıştı. Gerekli gördüğü kontrolleri yaptı ve taburcu olabileceğimizi söyledi. Sonra benim doktorum geldi o da ilaçlarımı yazdı bandajın bir hafta sonra çıkabileceğini, istersem günde iki kez banyo yapabileceğimi söyledi ve taburcu oldum. Toparlandık geldik eve çok şükür. Bu yazıyı bir haftadır ara ara yazıp toparladım. Bugün bandajlarım alındı doktorla küçük bir şakalaştık. O da şey, çatlaklarım oldu benim gebelikte. Dedim ki hocam çok güzel tertemiz bir kesi yapmışsınız ama tekrar birleştirirken çatlakları hiç birbirine denk getirmemişsiniz :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: Sanki zigzag varmış gibi duruyor dedim :joy::joy::joy: Güldük :smiling_face_with_tear: Geçer onlar geçer merak etme dedi. Benim tecrübem bu şekildeydi. Merak ettiğiniz bir detay olursa seve seve cevaplayabilirim :heavy_heart_exclamation:

6 Beğeni

Lapiska saçım ne demek :rofl:

1 Beğeni

Bir çeşit ipek kumaş. Saç için de kullanılan bir kelime. Orada da manası ipeğe benzeyen, uzun, sarı ve yumuşak demek :heavy_heart_exclamation:

2 Beğeni

Sezaryeni sana anlattığım şekilde yapmışlar. Sırası sana anlattığım şekilde mi oldu? Lavman da yaptılar mı?
Başka doğum var mı diye sorduğun iyi olmuş. Acaba hastanede karıştı mı derdi yok :rofl::rofl:

Bebeği sildiler mi yıkadılar mı?
Çatlakların kısmı çok güzeldi.
Genel olarak memnun kalmışsın demek ki çok sevindim. Sana güzel bakmışlar. Hangi hastaneye gitmiştin

1 Beğeni

Yok lavman yapmadılar. Bacaklarımı hissetmeye başlayınca iki tane fitil yerleştirdiler ve ilk 20 dk tuvaletimi yapmamamı istediler. Odaya ilk getirdiklerinde o kocaman hasta bezlerinden takmışlardı. Ben depend aldım onu giydirir misiniz demeye utandım. Zaten beze de yapamadım tuvaletimi. Ayağa kalkabildiğimde tuvalete gidip bezi çıkartıp klozeti kullandım. Sonra da depende geçtim zaten.Gece 12 den sonra bişey yemeden geldim hastaneye. Bebeği aldıktan sonra silip öyle getirdiler yeşil bir örtüyle. Evet gerçekten memnun kaldım benimle ilgilenen hemşiremin enerjisi müthişti. İstanbul’da İstanbul Şafak hastanesi ismi hastanemin

1 Beğeni

Dışkılaman için mi makattan fitil yaptılar

1 Beğeni

Maalesef :neutral_face: Hemde iki tane üstü üste :woman_facepalming:t3:

1 Beğeni

Keşke lavman yapsalarmıştı. Kim olsa utanır çekinir.
Ben de bu konuda hassasım.
Doğum yaparken ıkınırken kaka çıkıyor. Belki hekim, ebe alışık ama hasta alışık değil.
Refakatçime altıma sıçtım demek de hasta için çok utandırıcı olabiliyor.
Bu konularda hastalarıma daha hassas davranmak ićin çok çabaladım.
Neyse ki beze yapmamışsın lohusa kafasıyla daha zor olabilirdi.
3 ay yatak istirahatine girmiştim. Ayağa bile kalkmamak hep yatmak beni çok aciz hissettirmisti.
Hissettiklerini anlayabiliyorum

1 Beğeni

Annemi bile istemedim tuvalette yanımda. Epey zorladı biraz da uzun sürdü ama kendim hallettim işimi. Sadece sol elimde hala damar yolu takılı olduğu için ( taburcu olana kadar kaldı) orayı klozetin kenarına sürttüm temizlenirken ve morardı o kadar. Evet bende hiç hazzetmiyorum o psikolojiden. Odaya getirdiklerinde iki kişi bir anda üstümdeki örtüyü çekip aldılar ve tüm vücudumu sildiler o kısım da tatsızdı. Böyle bi kaç tatsız eklenti var yaşadığım ama tedirgin etmek istemem kimseyi. Ben zorlandım diye herkes zorlanacak diye bir kaide yok

1 Beğeni

Sana anlattıklarımın hepsi oldu mu?

1 Beğeni

Tam olarak hatırlayamıyorum anlattıklarını

1 Beğeni

Şimdi okuyabildim hikayeni ve dizi izler gibi gözümde canlandı her sahne. Ne kadar güzel pozitif bir hikâye… Kuzucuğunuzla hayatınız da hep böyle mutlu geçsin inşallah :pray::smiling_face_with_three_hearts: @Esma

2 Beğeni

Teşekkür ederim güzelim :heavy_heart_exclamation: Hepimizin ki benzer tatta geçer umarım. Gerçi her ne kadar kotu de geçse sonunda sana verdikleri minnağa değiyor be :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

@Esma Aynen de öyle, sondaki mutluluk bize yetiyor :star_struck::blush:

1 Beğeni

Senin de anlatman güzel oldu hem bilmeyenler içi rahatlamıştır sonuc olarak bebişine kavuştun her anne kucağına bebişini sağlıkla alsın​:smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Evet kavuştum çok şükür. Şuan her gün yeni bir bilgi öğretiyor bana benim sıpa. Ağlamaları bile çeşit çeşit. Kulak verip dinlediysen sende gazı olduğunda farklı, kakasını yapamadığında farklı ağladığını fark etmiş olmalısın örneğin :heavy_heart_exclamation:

1 Beğeni