Sezaryen Doğum Hakkında?

Amin inşallah

2 Beğeni

Amin inşallah

1 Beğeni

Siz nasil anestesi oldunuz prenses dogum dedikleri epidural sezeryan mi yaptiniz ?

1 Beğeni

Doktorlar en çok epidural oneriyormus

2 Beğeni

evet canım

2 Beğeni

Nasildi memnun kaldiniz mi peki ?

2 Beğeni

evet çok.Ağrılarım dışında bir sorun olmadl sezaryenle biraz geç toparlanlyorsun normal doğumla ama çabuk. Sonuçta her ikisi de kolay değil

2 Beğeni

Merhabalar 38 haftalık tüp Bebek gebesiyim. Doktorum önümüzdeki salı yada carsamba sezaryenle doğumun olur dedi. Ben bebeğimin ilk anlarını görmeyi çok istiyorum bu yüzden spinal anestezi istiyorum ama etrafımdan çok olumsuz şey duydum. İlk doğumum olacağı için hiçbir tecrübem yok doğumla ilgili. Daha önce sezaryen doğum yapanlar bilgi verirse çok mutlu olurum. Genel anestezi mi yoksa spinal anestezi mi daha kolay? Doğumdan sonrasi da çok önemli. 3-4 saat toparlanamayan bebeğini kendi göğsüne koyup emziremeyen genel anestezi ile sezaryen doğum yapan tanıdığım var. Spinal anestezi de de sonradan baş ağrısı ve bel ağrısı kalıyormuş. Kafam karıştı tecrübeli annelerden dönüş bekliyorm.

Merhaba 16 gün önce spinal anestezi ile sezeryan doğum yaptım ameliyat çok güzel geçti daha sonradan ağrı oluyor zaten ağrı kesici antibiyptik serum gerekli şeyleri veriyolar ilk ayağa kalkışımda zorlandım ilk 5 gün bel ve baş ağrısı oldu şuan 16. Günüm ve evimin her işini yapıyorum çok şükür iyiyim 2 gün sütüm gelmedi sağım yaptıkça geldi

3 Beğeni

Hah birde süt gelmemesi konusu var. Bebeğimi besleyememekten de çok korkuyorum. Sarılık olma ihtimalinden de çok korkuyorum. Hastanede iken sütünüz gelmedi mi hiç

1 2 damla geldi uğraşlarla ama tabi herkesin bir değil doğumdan önce sütü gelenler var benim gelmedi sonradan geliyor tabi :slightly_smiling_face:

Ben de aynı şekilde sezeryan oldum. Evet zorlukları var ilk 2 gün zor yürüdüm. 3. Gün hasgahaneden çıkarken çok daha rahattım. Korse çok işe yarıyor ilk 1 ay. Kesinlikle tavsiye ederim. İlkin zaten çok az süt geliyor. Ama doğumda bebeği sana temas ettirmeleri çok önemli. Bebeği gördükçe ve ten teması olunca süt geliyor. Sarılık olacak gibiydi benim ama 2 saatte bir bebeğimi uyandırıp emzirdim. O sayede olmadı. Yüzünde gözünde var gibiydi ama doktor gayet normal deyşnce rahatlamıştm. Bendoğumdan sonra gğnde 1 2 kez kahve içtim ağrı kesici kullandım. Öyle çok bi ağrı çekmedim. Hatta az uyumama rağmen epey dinlendim. İlk 3 haftam güzel geçti.

1 Beğeni

2 Eylül de ağlayarak korkarak sezeryana girdim spinal anestezi ile bana çok streslisin genel anestezi verelim dediler hayır bebeğimin doğduğu anı görmek istiyorum dedim ve İnanki 10 dakikada doğdu bebeğim doğumdan çıkınca dediğim tek şey ben böyle 5 çocuk dogururum hiç korkulacak bişey yokmuş oldu …ağrısı evet oluyor ama geçici hepsi zaten gerekli ilaçları veriyorlar…bende tansiyon sorunu vardı çok şiddetli baş ağrısı yaşadım evet ama bitter çikolata ve acı kahveyle onun da üstesinden geliyorsun ve bol bol su tuketmeni tavsiye ederim…

5 Beğeni

Bende bebeğimin İlk anını görmeyi çok istiyorum. O yüzden spinal istiyorum da bilmiyorum doktorum bana önerir mi bende stresi biriyim biraz

Kesinlikle spinal derim . Bende persembe gunu Allah nasip ederse 3 sezeryanımı olacagim . Genel anestezide bebege de geçtiği icin doktorlar gerekli olmadikca pek önermiyor. Yasamiş biri olarak soyluyorum o ani yasamak bambaşka bisey herşeye şahit oluyorsunuz . Toparlamak daha kolay oluyor

1 Beğeni

Ayy inşallah bende çok istiyorum bakalım doktorum ne diyecek :smiling_face_with_three_hearts:

Eger saglik olarak bir engeliniz yoksa spinal öneririm. Genel sonrasi hemen acilariniz başlıyor spinalde 3 4 saat kadar aci agri hissetmiyorsunz snrasinda da zaten agri kesicilerle hafiflemesini sagliyorlar. Benim sütüm de gelmedi 3. Gun eve gelip banyo yapinca gelmeye basladi. Sarılık olmamasi icin ilk 2 hafta 2 saatte bir 30 cc beslemeniz gerekiyor

1 Beğeni

Bende spinal anestezi olmanı tavsiye ederim bende öyle oldum ilk gebelikte korkacak bir şey yok her şeyi izlıyorsun çok güzel bir duygu şimdı ikincıye hamileyım 12 sonra bende doğum yapacağım inşallah :pray: yanı korkmayın sağ salım kuçağınıza alın bebişı inşallah :hatching_chick::pray::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Kesilmeyi hissetmek kötü hissettirmiyor mu? Biraz da kesilirken hissederim strese girerim daha kötü olurum korkusu var. Rabbim yardım etsin inşallah :palms_up_together::palms_up_together:

Ben çok korkarak girdim ameliyata ve hiçbir şey bilmiyordum. Dokunuşları hissetmek normalmiş ben sadece bende oluyo sanmıştım ve tansiyonum düşmüştü biraz :joy: ama çok samimi söylüyorum o kadar da korkacak bir şey yokmuş. Acı değil sadece dokunuş hissi o da uyuşuk bir his zaten. Ve o kadar kısa sürüyor ki eşim kantine gitmiş tekrar odaya dönmesiyle çağırmaları bir olmuş düşün. Bence narkoz almak daha zordur daha önce burun ameliyatı oldum uyanırken ağrılı uyanmak kendine gelememek filan zordu. Sütümün gelmesi 5 günü buldu benim o süreçte mama verdik. Hiç korkma bebeğine kavuştuğun zaman hepsine değdiğini anlıyorsun :heart:

1 Beğeni