2 ay önce doğum yaptım 30. Günde falan dikişlerim aldılar ama sağ tarafta uçta doktor bıraktı kendi düşer diye sanırım. O sağ taraf benim 2. Dikilen tarafım ilkiyle arasında 10 gün var. Orası kızarmış 1 haftadır böyle ve karnin az yukarısı böyle dikisi takip ediyor sertlik ve sislik var bilemedim yasayan var mı ? Dikisin hepsini mi aldi sizde yoksa uclardakileri birakti mi doktor ?
Bende de ilk zamanlar uçlardan sona doğru sert şişlik vardı öyle olması normalmiş kendiliğinden geçiyor.Yara için ilaç krem fln yazdıysa onu da kullan düzenli iyileşecektir
Hayır yazmadı normak diyorsun yani
Evet ama yine de doktoruna bildir istersen.Bana doktorum olucak bir süre sonra geçicek demişti
Yeminle nefret ediyorum hastaneden artık . Çok yattım doğum seysine esimde git bence dedi ama gitmek istemiyorum artık sağlık ocağına gidecem pazartesi ona bir sorayım
Senin dikişler nie bu kadar kolay patladı ki?
Beni diken prasityendi fazla tecrübesi yokmuş hatta dikerlerken bir kez yanlıs diktiklerini konuştular aralarında söküp bidaha diktiler eve gittim 3. Gün patladı yine
Neden şikayet etmedin? İlk defa sezaryen dikişlerinin patladığnı duyuyorum.Geçmiş olsun canım
2-3 cm di aciklik kendimde suc buldum onlar dikemedik demiyor tabj karnim ustune dusmus neden korse takmamisim davasi oldu
Benim de ilk zamanlar dikişlerim kızarmıştı uç kısmı hani dikişin bittiği yerde sonra öyrendom ki,karnım üstüne düşmüş deriyle temas edip sürtündüğü için olmuş doktoruma söyledim havlu koy dedi yaranın üstüne karnım değmesin diye.Sen de istersen pyle yap çabuk toparlanırsın.Sezaryenden sonra mutlaka jel ilaç fln yazmalıydı kullanmadın mi yarana hiçbirşey?
Jel yazmadi ilac yazdi antibiyotik vs bir sure kullandin bende oyle yapayim evet ama sadece bir yer oyle olunca acaba bisey mi oldu dedim
Betadin yazmıştı bana kurutsun yaramı onu sürerdim her gün . Bide duştan sonra yaranı iyice yıka sabunlu fln kalmasın kuru tut iyice de kurula havlu koy iyileşene kadar
Yapıyorum teşekkürler canım
Benimki de hala pembe mor bi akıntı ağrı vs yoksa endişe etme
Şu dikişlerden ne çektin be arkadaşım
Valla yaa hastaneden se dogumdan da nefret ettim
Bir ip birakmis en son dikilen ucta sizde de oyle mi kendi mi duser diye acaba
Ay çok geçmiş olsun benimde ameliyat yerim çok kötü olmuştu senin dediğin gibi kenarlar normal dikiş ortası estetik içten dikişti kenardan patlama yaptı tekrardan dikildi flan maaf oldu milletin hep çizgi gibi kalmış benimki parmak kadar kabarık 2 gün sonra sezaryende orayı kesip alırız dedi dr umarım yeni yapılan dikiş düzgün olur, sezaryen izi olmaması(en az olması) için öneriniz var mı kızlar?
Kimde gorduysem o iz var bence bir cozumu yok
Krem kullananlarda daha az gibi ama kuzum ya bide bünye meselesi heralde hassas skarlara çok yatkın bünyede daha çok kalıyo sanırım