Canim anneler bebeklerin genellikle 1 yasina gelince saçlarını sıfıra vururlar sizin bu konu ile bilginleriniz nedir… Ben kendi adima söyleyeyim iki oglumunda sacini hic istemedim kesilsin ama eşim baskalarinin lafina bakarak kesti bizde kesilen o saca anne saci deriz…
ben kestiricem ama birdefa . Evet bizimkiler de kesilmekten yana
Evet bende kestirecegim
Ben hemen kestirmek istemiyorum. Şimdi saçının yarısı döküldü yeni saçları çıkıyor. Oturmaya başladığı zaman çocuk kuaförüne götürmek istiyoruz
@afrikanın_gelini54 @Nergiz13 ne zaman kestirmekten bahsediyorsunuz
1 yaşına girdiğinde
Bizde büyüklerimiz derdi 1 yasina girince sıfıra vururlur diye ama anne saci cok yumusak oluyor oyle kalsin isterim 2 de vurdum saclari sert büyük oğlum diyor kardesimin sacini vurdurmam sifira
Ben açıkçası 7. Gün kestirip miktarınca sadaka vermeyi ve akika kurbanını kestirmeyi düşünüyorum. Allah’tan birşey olmaz da sağlıkla kavuşursak peygamber efendimizin Hz. Ali’ye olan önerilerini yapmak istiyorum.
Evet bu sünneti unuttuk maalesef, bende akika kurbanından tarafım. Şimdiden eşime empoze ediyorum
İlk kesim sırf 1 yaşında değil 6 ve 2 yaş arasında kesile bilir. Ancak bende ilk saçı kesmekten yanayım.
Öyle bir sünnet vardı daha arastırmadım arastırmam lazım
Evet 7. Gün sanırım kesılmesı sunnettı bende akıka kesmeyı dusunuyorum ama sacı kadar olanı yapmayı dusunmuyorum sadece kestırecegım
Ben 1 yaşında Kesdirdim Çünki Oğlumun Saçı dokulmusdu 1 yaşına kimi anca uzadı
Dinimize göre bebeğin saçı ne zaman kesilir?
Akika kurbanı kesildiği gün çocuğun saçı traş edildiği için kurbana da akîka adı verilmiştir. İşte, akika kurbanı hakkında Diyanet bilgisi… Bu açıdan akîka kurbanı, çocuğun doğduğu günden büluğ çağına kadar kesilebilirse de doğumun yedinci günü kesilmesi daha faziletlidir.
Bebek dogduktan 7 gün sonra saçını sıfıra vurmak çok iyi göz sağlığı sıhhat için ilk kızımda 7. Günü saçını kesip sadakasi i verdik sonra kurbanını kestik bundada öyle yapacağız inşallah