Servikal serklaj

Merhaba. 24 haftalık gebeyim. 22. Haftamda servikal kısalıktan (12cm) dolayı dikiş atıldı. Açılmam da olduğu için bebeğim dikişlerimi zorladığından kanamam başladı 23. Haftada. Dokturumun tek korkusu suyumun gelmesiydi ve korkulan oldu dün iki defa yapılan amniyoşür testlerim pozitif çıktı. Çok zor bir kararla sezeryana alınacaktım fakat doktorum cuma gününe kadar tekrar gözetim kararı verdi. Amniyo sıvının sızıntısı bebeğin enfeksiyon kapma riskinin çok yüksek olduğu anlamına geliyor. Böylesi bir durum yaşayan var mı? Amniyoyik sızıntı sonucu bebeğini sağlıkla kucağıma alabilir miyim?

1 Like

Bnde 14. Haftamdatım doktor banada kısalık var drdi 16 haftalıkken bakalım yoksa dikiş atıcaz dedi bakalım halimiz ne olacak allah yardımcın olsun antibiyotik vermiştir size

1 Like

Benim bebeğim 26 haftalık 600 gram doğdu suyum az az geliyordu bebeğim 4 buçuk ay küvözde kaldı iyi şimdi çok şükür

1 Like

Acil serklaj zor vakitli serkşaj mantıklı ben önceki ilk gebelikte 19+6 da kayıp yaşayadın 2. Gebelikte serklaj yaptım hamd olsun yavrumu aldım kucağa 3. Gebelik yine serklaj var aklınıza takılanı sorabilir siniz

Şu an kaç haftalıksın canım? Bende 22. Haftada ayrıntılı ultrason için gittiğimde servikal kısalık görüldü alttan muayene edilince 2 cm açıklık var denildi acil serklaj oldum sen gibi. Şu an kaç haftalıksın sezeryan doğum yaptırmaya karar veriyor doktor

1 Like

Şuan 24+2 olduk. Beni de sezeryana alacaktı ama 3 gün daha bekleyeceğiz bakalım. Beni korkutan şey suyumun geliyor olması. İnşallah sizin bebeğiniz daha uzun süre dayanır içeride.

Sürekli takipliydim perinatoloji tarafından. Ama bir günde 16 cm kısalma olunca acil serklaj yapıldı ama işler biraz ters gitti yatışım yapıldığında açıklık yoktu. Ameliyat günü hem açıklık oluşmuş hemde bebek görünmeye başlamıştı. Doktorum riskli olmasına rağmen bebeği içeri iterek dikiş attı. Tabi iç taraftaki açıklık kapatılamadı haftam ileri olduğu için. Üç gün önce bebek ters dönüp servikal açıklığa girip ayaklarıyla dikişlerimi tekmelemeye başlayınca hem su sızıntısı hem de kanamam başladı. Üst üste gelen talihsizliklerle hayata tutunmaya çalışıyor bebeğim.

Allah onu bağışlasın size. 24 haftalık daha benim bebeğim. Dünyaya gelirse yaşama şansının az olması beni korkutuyor.

Erkenden dikiş atılması çok daha iyi olur. 2 haftadır hastanedeyim. Kullanılanilecek her ilacı kullanıyorlar. Sağlık çalışanlarının hepsi ellerinden geleni yapıyorlar. Bunun için minnettarım. İnşallah benzer bir durum yaşamazsınız. Size tavsiyem wc dışında yataktan kalkmayın.

Benim bebeğim de hafta olarak 26 haftalikdi ama gelişim daha kücük 24 25 haftalık bebekle uyumlu dedi doktorlar 2 hafta ömür biçen oldu sakat olur diyen oldu aldır bu bebeği hayır gelmez diyen oldu hatta doğduktan sonra bir sürü sorunları olur dediler ama hiç biri olmadı çok şükür sağlıklı şu an 13 yaşinda o benim minik mucizem şunu bilki bu dünyada rızki varsa Rabbim ona ömür vermişse iyi olur inşallah Rabbim sana bağislasin inşallah :palms_up_together::heart:dualarım sizinle minik savaşçiyla

1 Like

Umarım güzel haberlerinizi alırız dualarım sizinle :palms_up_together:

1 Like

Şansa bırakmaktansa en doğru kararı vermişsiniz İnşallah kullandığı ilaçlarla geciktirirler her geçen gün önemli Şu an haftamız aynı inşallah güzel olur ikimiz için de

1 Like

Bebeğimin suyu bittiği için dün sezeryana aldılar. Şuan kuvözde ve entübe edildi. Sizinki gibi güzel bir hikayemiz olur inşallah. Rabbim onu size bağışlasın :pray:t2:

1 Like

İnşallah canım benim iyi olur bebeğin kendi kendine nefes almaya başlasın kilosuda 2 kiloyu bulursa çıkartirlar inşallah bebeğini dualarim sizinle :palms_up_together::heart:Allah yardımcın olsun ekektirikli pompa al mutlaka onunla 2 saatte bir süt sağım yap sütün gitmesin posetleyip buzluğada atabilirsin bebişin içer :smiling_face_with_three_hearts:

Onlar çok güçlü inşallah iyi. Olur herşey sizin için​:palms_up_together:t2::palms_up_together:t2::palms_up_together:t2: süreciniz cok çok iyi. geçsin