Servikal kanalda açıklık nedir

Kanamam ara ara devam ediyor ara ara uğrayan sancı şeklinde ağrı ve sizim var az önce acile gittim kese yanında ve aktif bir kanama görünmüyor ancak servikal kanalda açıklık var şimdi kapanmış kanama oradan gelmiş büyük ihtimal tekrar olursa yatış kağıtlarını imzala hastaneye alalım dedi daha 11 haftalığım servikal kanalda açıklık normal mi bu ne demek oluyor ben anlamadım orası çocuğun çıktığı yer değil mi ? Moralim çok bozuldu bilgisi olan lütfen yazsın :sob:

3 Beğeni

Geçmiş olsu inşallah bebeğıne bir şey olmaz :pray::pleading_face:

Sen sters yapma, bilgisi olan anneler mutlaka yazacak

2 Beğeni

Allah razı olsun elimde değil çok dua ediyorum bilmiyorum Rabbim bunun sayesinde kanalın geniş olmasına ragmen ucunun kapanmasını sağladı ama bir kayıp daha yaşarsam üstesinden nasıl gelebilirim bilmiyorum eşim de ben de mahvolduk :pensive::pleading_face:

1 Beğeni

Sanırım bu durumda serklaj takılabilir @FidanUğur bu durumda takılıyor değil mi

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun öncelikle.:palms_up_together:t2:

Ben bu durumu 2 kez yaşadım 1 cisi 19/20 ci haftamda kayıpla sonuçlandı hem kendi tecrübesizliğim hemde yanlış doktor sayesinde.2 ci gebeliğimde de aynı şeyleri yaşasamda tecrübem ve doğru doktor sayesinde aldım sağ salim kucağıma yavrumu.

Bana rahim ağzı yetmezliği tehşisi konuldu. Düşünün bebek içerde.ilk olarak kanalda açıklık oluşuyor sonra yavaş yavaş bu artıyor sonra bebek kanala dahil oluyor ve böyle dışarı çıkıyor.Sizin haftanız tam serklaj ve ya pesser için çok uyğun.Böyle bir sorun varsa eğer 13 cü haftaya kadar bunlardan biri rahatlıkla uyğulana bilir.Benim açıklık 18 mm kadar inmişti​:smiling_face_with_tear:Mucize gibi birşey bu açıklıkla bebeğin orada kalması.Doktorum eşime,annemlere bu kızı götürün ama üfleye üfleye koruyun söylemişti yoksa serklaj olsun pesser olsun yardımcı olmayacak söylemişti.3 gün ard arda 12 saat süren ağır bir serum takıldı rahimi toparlamak için.18 mm ile pesseride uyğulamıyorlardı 22 mm ya kaldıra bildi doktor sonra pesser yerleştirdi kanala 19 cu haftamdan 37 ci haftama kadar yatak istirahetinde oldum ama düşünün sadece ve sadece wc ye kalka biliyordum.:blush:Günlerle duş almamak,en ağır günlerin yaz sıcağına düşmesi,temiz hava alamamak,yürümemekten yaranan şiddetli bacak ağrıları,uzanmaktan alev alev yanan miyde,sırt ağrısı ve daha daha neler neler.Hatırlayınca şimdi sadece gülüyorum.:blush:Zordu ama buna değdi.

İnşAllah sizde bu seviyelere ulaşmaz.Doktorunuz söylemese bile (böyle şeyler oluyor) kendiniz doktordan serklaj ve ya pesser uyğulamasını talep edin mutlaka! 5,10 dklık bir işlem.Serklaj uyuşturularak yapılıyor,pessarsa aksine.Kendinizi üzmeyin,güçlü olun.Allah koruyacaksa buna hiçbirşey engel olmayacaktır emin olun.:rose::palms_up_together:t2:

4 Beğeni

Âmin Ecmâin Allah razı olsun :pleading_face: bana da öyle dedi çok enterasan açılmış büyük ihtimal kanalda belirgin gelişme var ama ucu dedi kapalı gözüküyor şuan dedi sübhanallah dedim açılan şey nasıl geri kapanıyor üstelik sadece uc kısmı kanalda daralma da yok bana rahim ağzı yetmezliği gibi bir şeyden bahsetmedi sadece kanama oradan gelmiş olabilir dedi belki acil doktoru olduğu içindir cuma günü gideceğim inşallah beni neler bekliyor Allah bilir Allah’ın izniyle yavrumu kucagima alacağım günleri düşünerek motive olmaya çalışıyorum doktor öyle deyince ben ve eşim donakaldik ne dediğini de anlayamadık sonra bizi öyle gören hekim yanımıza geldi durumu açıkladı ben de şaşırdım özele gitmiştim bişey yok demişti ama onda alttan bakmamıştı bunda alttan bakınca gördü demekki Allah razı olsun biraz olsun içim ferahladi inşallah onlara gerek kalmadan atlatılır Hasbunallahi ve nimel vekil. :point_up:t2::pleading_face::heart:

4 Beğeni

Gerek olmaz inşAllah,olsa bile herşey evlat için.:smiling_face_with_three_hearts: Ben hastanede de yatdım yanımda o kadar hanımlar vardı ki aynı durumdan baş vuran.Eskilerde ben böyle birşey duymamıştım,rastlamamıştım şimdi hemen hemen 10 gebeden 4,5 i bu durumda.Hastanede hatta covid aşısı olunduk ya ondan kaynaklı olduğunu söylediler.Bilemiyorum işte böyle.Allah yardımcınız olsun.Umudunuzu kayb etmeyin 22mm uzunlukla ben hamileliğimi başa vurdum.Mucizelere inanın sizde.:smiling_face_with_three_hearts::v:t4:

1 Beğeni

Allah razi olsun :palms_up_together:t2::heart::heart:

2 Beğeni

Geçmiş olsun arkadaşım :pray::heart:

Teşekkür ederim :blush:

1 Beğeni