Merhaba güzel anneler, Serklajlı olup normal doğum yapan ya da normal doğum isteyen var mı acaba ? 25. Hafatda serklaj oldum doktorumda normal doğum için uygun olmadığımı söyledi. Bende normal doğum istiyordum ama galiba sezeryan olacağım. Aranızda bu durumu yaşayan var mı ? Ya da serklajlı olup son haftalara kadar giden anneler var mı acaba merak ettim
Merhaba
Ben yaşamadım ama yaşayan hamişlerimiz vardı, onlar hemen bilgi vereceklerdir
Umarım istediğiniz gibi bir doğum olur
İnşallah çok teşekkür ederim
Ben detaylı ultrasonda sormuştum bunu bilmek için çok erken 37. Haftada belli olur demişti
Bir kardesimiz bana demişti ki ben de serklaj oldum ancak normal doğum yapabildim serklaj normal doğuma tamamen engel değil dedi zaten doğuma yakın dikişi alıyorlar dedi normal doğurmak yine aynı mantığa geliyor dedi ancak bünyeden bünyeye fark olabilir bilemem ama mümkün yani
Serklajın engel olabileceğini sanmıyorum.Serklajın diğeri pessary bana uyğulandı ve ben normal doğum istedim doktorumda destekledi.Malesef bebek kanala giremediği için normal doğumdan sezaryana kaldırıldım hatta suni sancı bile aldım.Sizde rahim ağzı uzunluğu kısaldığınamı göre serklaj yaptılar?
Evet rahim ağzı kısalığından dolayı yapıldı. Bebek 26.haftadan itibaren baş aşağı pozisyonda ama benim normal doğuma uygun olmadığımı söyledi doktorum
Evet serklaj olduğumda normal doğuma engel olmadığı bana da söylendi fakat doktorum normal doğuma uygun olmadığnı tepsit ettik ameliyatta dedi ve düşük ihtimal verdi. Sezeryanı uygun gördü.bende normal doğum istiyordum ama riski de göze alamıyorum
Uzunluk kaç mm?
35+3 deyim şuan 30 mm Dikişleri 37.haftada alacak, ama şuan için sezeryan uygun dedi. Serklaj normal doğuma engel değil ama genellikle sezeryan mı oluyorlar onu merak ettim ben
Haftanız ve rahim ağzı uzunluğunuz iyi bence.Ben 19 cu haftamdan 37 ci haftama kadar 22mm ölçüyle devam ederek doğum yaptım ya
25.haftada 10 mmdi o şekilde acil serklaj olmuştum bende şuan çok şükür kısalma olmadı.ama doktorum vajina yapısının normal doğuma uygun olmadığını çok dar olduğunu söyledi. Eğer doğumda bebek zorlanırsa sezeryana çeviririm iki acıyı da yaşamış olursun deyince o riski göze alamadım. Sanırım sezeryanı tercih edeceğim
Anladım kardeşim.Doktorunuz onu uyğun görmüş ve darlık varsa eğer yapacak birşey yok.Sağlıklı gelsin önemlisi.
Teşekkür ederim inşallah tüm hamişler için kolay bir doğum hikayelerimiz olur
Merhaba bende 18+6 hamileyim 2 gun once serklaj oldum su an full yatiyorum sadece wc ve yemek icin kalkiyorum ama doktorum bu aylarda atilan dikis belli olmuyor tutmayabilir dedi cok korkuyorum bende hep.aklima