Selülit sorunu

20+5 deyim ve dizlerime kadar selülit oldum yaklaşık 11 kilo aldım hamilelikten önce fit bir vücuda sahiptim 1.62 boy 50 kiloydum ne oldu bana böyle :smile: Doğumdan sonra selülitler eski haline tamamıyla dönmüyor diyorlar Bu arada yaş 38 bununla bir alakası olabilir mi

Hamilelik sırasında vücutta meydana gelen değişiklikler herkesi etkileyebilir ve bu süreçte selülit gibi sorunlar yaygın olarak görülebilir. 20+5’teysen ve dizlerine kadar selülit oluştuğunu fark ettiysen, hamilelik hormonları, özellikle östrojenin vücutta su tutulumunu artırması bu duruma sebep olabilir. Selülitler tamamen kalıcı olmasa da, genellikle hamilelik sonrasında vücut toparlanırken kaybolabilir ya da hafifleyebilir. Ancak yaş faktörü de etkili olabilir, çünkü 38 yaş itibariyle cilt elastikiyetinde azalma yaşanabilir ve bu, selülitlerin daha belirgin hale gelmesine katkıda bulunabilir. Bununla birlikte, doğum sonrası sağlıklı bir yaşam tarzı, egzersiz ve dengeli beslenme selülitlerin azalmasına yardımcı olabilir.

Şu anda yaşadığın bu değişikliklerin büyük kısmının hamileliğin doğal bir parçası olduğunu unutmamalısın. Doğumdan sonra vücudunun toparlanması için kendine zaman tanıman önemlidir.

1 Beğeni