Merhaba annişler yarın şeker yüklemem var 75 gr yanınızda limon getirin dediler limonu niye istiyolar götüren oldumu hiç
Banada 75 Gr yapildi ama limon istenmedi bir bilgim yok
Yaptırmayı dusunmuoyorum ben
Ben yaptırmayı düşünmüyorum .
Neden peki
Çok tatlı olduğu için içine limon sıkıp daha rahat içebilirsiniz diye
Ben yaptirdim ilk gebelikte ama sonradan yaptirmasaydin dedi herkes
Size öylemi yaptılar
Yok bana öyle yapmadılar ama öyle yapılmış arkadaşlarım var
Hiç sevmem çok şekerli şeyleri baklava bile sevmem şerbetli diye midem bulanıp kusmam inşAllah
Bende yaptırmadım
Bende şeker yüklemesi yaptırdım limon falan istenmedi sadece limon aromalı üzerinde hatırlamıyorum 50 mi 7y mi yazıyor şişede eczaneden ilaç aldırdılar limon aromalı içecek gibi tadı gazoz gibi ilaçmış onu içirdiler ve yarın saat beklettiler çok şükür çıkmadı bende şeker
Şeker hastalığının gebelikten önce var olması ya da gebelik döneminde ortaya çıkması, anne adayı ve bebek için bazı risklerin oluşmasını sağlar. Şeker hastalığı olan gebelerde bu süreçte kan şekeri seviyelerinin ne kadar düzenli olması sağlanırsa, diyabet yüzünden oluşacak riskler azaltılır.
- Doğum sonrasında akciğerlerin fazla gelişmemesi yüzünden bebekte solunum sıkıntısı yaşanabilir.
- Bebeğin iri olması,
- Bebeğin olması gerekenden küçük olması,
- Doğumdan sonra bebekte hipoglisemi yani kan şekerinin düşmesi, hipokalsemi, polisitemi, hiperbiluribinemi yani sarılık görülme riskleri,
- İleri aşamada kalp hastalıklarının oluşması,
- Böbrek anomalileri olması,
- Beyin ve santral sinir sistemine olan anomaliler,
- Kulak anomalileri,
- Sindirim sisteminde oluşacak anomaliler,
- Tanı konulmayan ve takip edilmeyen gestasyonel diyabetli gebelerde bebeklerinde problem çıkması normal gebelere oranla 2 kat artmıştır. Bu yüzden yaptırılmalı bence tabi tercih meselesi
Merhaba, hemşirelerin yanında mı içiliyor yoksa sıranız gelene kadar beklerken mi içiyorsunuz. Ben gidicem ama içmek istemiyorum birisi de görsün istemiyorum
O zaman yaptırmayin mecbur değilsiniz
Kan testi ile bakılmasını isticem bakalım hayırlısı
Yaptırdım limonu o şekerli şeyin içine sıktılar çok şeker var diye okadar tatlı degildi o yüzden bi sakınca olucagını düşünmedim degerlerim normal çıktı
Bunu sağlık ocağında da yaptırabilirsiniz
Sağlık ocagı genel olarak bakar zaten ama şekerli bişey içirmelerinin sebebi yükseldikten sonra düşmesi benim aç karnına 92 çıktı içtikten 1 saat sonra 143 sonra 1 saat sonra tekrar baktı 111 düştü