Merhaba hamiş anneler şeker yükleme testi yaptıranlar varmı önümüzdeki hafta randevum çok kararsızım yaptırıp yaptırmamak konusunda konustugum herkes zararlı diyor napcam blmiyom
Ben yaptırdım canım herhangi bir sorun yaşamadım zararı olsa sağlık ocağı yapıyor olmazdı diye düşünüyorum ayrıca verdikleri şeker çok az miktar bir şeker abartıldığı kadar bişey yok tabi sen doktoruna danışarak onun dediğini yapmalısın bence
Ben yaptım pişman oldum hiç de gerekli görülen bir şey değil. Açlık tokluk kan şekerine baktırsan daha iyi. Tadı da igrençti sözde elma aromalı 75gr gazlı bir içecek. Midem aşırı bulandı yandı falan. 1’er saat arayla 3 defa kan aldılar açlıktan da mahvoluyorsun. Bu kadar detaylı bilseydim yaptırmazdım. Senin tercihin senin hayatın senin bebeğin, kimse neden yaptın ya da neden yapmadın diye soramaz içinden geleni yapmalısın
Ben daha bugün yaptırdım 9 da kan verdim glukozu içtim öyle kötü tadı yoktu normal evde yaptığımız şekerli su gibi sonra 10da ve 11 de iki kere yine kan verdim hemen ardına yemek yedim çok sarsılmadım. İyiki yaptırmışım şekerim sınırda çıktığı için diyet yapmam gerektiğini öğrenmiş oldum. Her ihtimale karşı yaptırmak lazım bence ileride uğraşmaktansa
Ben 2 çocuğumda da yaptırmadım yaptirmadigima da pişman değilim yine olsa yine yapmam gerek yok bence
Ne icin zarali olabilir ki seker yüklemesi ben yaptirdim ve sekerjm cikmadi ama en ufak biseyde sekerim cikabilir dikkat etmem gerektiğini söyledi bilmeyip de sekerim olsa bilmicem ve cocuguma zarar vericem bu daha kötü. Tadi da gayet guzel sekerli su sanki oyle kusup ogurup kusulcak bisey degil zarari da yok
Cocugunu da kendini de düşünüyorsan yaptirmani tavsiye ederim pisman olma aklinda kalacağına bence ben iki bisküvi yedim sekerim mi cikti diye korkup hastaneye kostum seker sorununu bildigim icin sen bilmeyip bide tuketirsen daha kötü bana kalirsa igne yiyor millet sekeri oldugu icin bilmesen nasil olcaksin ki varsa seker yuklemesi farrkli aclik tokluk vermek cok farklı zararli olsa doktorlar bunu gerek gormez
Kuzum herkesin dediği degil Dr dediği önemli ,hiçbirimiz hickimse tıp eğitimi almadık oyle değil mi …bnde çok kararsız kalmıştım ,özele gidiyorum ama testleri devlette yaptiriyorum ,devlete gittkmde uzman Dr sordum kendi eşinin yaptırdığını söyledi bir sakjncasi olsa eşine neden yaptirsin ki orda ikna oldum …evet çıkmayabilir şeker ama olması durumunda Allah korusun ne olacak çok zararlı sana bunu da diyorlar mi varsa ne yapmak gerektigini nasil önlem alacağını ,diyemezler çünkü birşey bildikleri yok ancak hadsizlik yaptiklari
Bende yaptırmıştım hamileyken o zaman forumda herkes bebeğin hareketleerinin yavaslattigi için yaptırmak istemediğini yazanlar vardı aksine benim o gün haddinden fazla hareketliydi ve hiç bir sorunda yaşamadım ben doktoruma yaptırmak istemedigimi söylediğimde bana cok kizdi senin bebeğinin canına kastın mi var dedi bende doktordan daha mı iyi bilcem dedim yaptırdım iyi ki de yaptırdım hiç pişman değilim
Anladım hepinize çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştiginiz için i zaman yaptırım ben de. Allaha emanet artık