Şeker yükleme testi

Merhaba arkadaşlar şeker yükleme testi için ne düşünüyorsunuz benim ikinci gebeliğim ilkinde yaptırmadım 2 buçuk yıl öncede tüp mide operasyonu geçirdim midem hassas yardımcı olabilecek biri varmı?

1 Beğeni

Benim doktorum aç ve tokluk ölçerek yapacak cnm bu yoluda deneyebilirsiniz

1 Beğeni

Yaptırılmamasi taraftariyim sonuçta bu doğal bir şeker değil saf ayrıştırlmamis glikoz ve bu kadar şekeri içen insan nasıl iyi olur anlamıyorumve bebeğe direk geçen şeker bebeğe ne kadar zarar verir hayal bile edemiyorum… Bir kez yaptirdim çok pişman oldum midem felaket oldu baş dönmesi ben öyle olduysam bebeğim ne hale geldi bilemiyorum… onun için önermiyorum… sizin de mideniz iyi değilmiş hiç yaptırmamak daha iyi

1 Beğeni

Ben de bu konuda ikilemdeyim.Iki ayrı görüş var.Madem iki baklavaya eş değer, neden iki baklava ye 1 saat sonra kanını alacağız denmiyor? Burada bulunan bir anne adayı o ıçecegi icmeyip kahvaltısini yaptiktan sonra kan verdiğini yazmıştı yanlışım yoksa…Ama mg değeri değişeceği için doğru sonuç nasıl çıkar emin değilim. Kimine 50 kimine 75 lik icecek veriliyor sanıyorum. Ben de sekeri hayatımdan çıkardım. Bir anda bu kadar yoğun şeker ki glikoz ,tatlandırıcı aroma ne ararsan var,bir anda vücuda yüklemeni zararı nedir bilmiyorum. Şeker yüklemesi sonrası troid rahatsızlığı başladı diye yazan kişilerde malesef fazla :face_with_diagonal_mouth:

2 Beğeni

Bende tüp mideliyim biraz önce sordum ben birşey olmaz dedi eğer mide yanması gibi birşey olursa ilgileniriz dedi onun haricinde birşey olmaz dedi için rahat olsun canım tüp mideli olup kola içenler oluyor öyle düşün

Ben her iki gebeliğimde de yaptırdım. Gerekli olduğunu düşünüyorum :purple_heart:

Benimde bu haftalarda şeker yüklemesi yapmam gerekiyor istersem tabi ama bende çok ikilemdeyim sonradan şekeri çıkanlar oluyormuş diye okudum duydum bu beni korkutuyor yapılmazsa da doğumda zor olabiliyormuş bebek içerde fazla kilo aldığı için doğum zır geçiyormuş falan filan bir sürü şey çok kafa karıştırıcı hem ultrason da bebeğin boyunu kilosunu görebiliyorlar anormal bi kilo varsa anlamaları gerekmezmi

Ben yaptırdım bence yaptırılmalı ilk yaptırdım yüksek çıktı sonra tekrar yaptırdım normal çıktı ama dikkat ediyorum yediklerime falan diyet vermedi doktor bebek için kendim için yaptırdım haftamız geçtikten sonra yaptırmak istesek de geç kalmış oluyoruz bence haftam gelince hemen yaptırdım ben

O sizin düşündüğünüz gibi olmuyor işte canım benim bu kadar kolay değil rabbim öyle güzel planlamış ki o plesantadan her şey geçemiyor

Benim aile geçmişimde hiç şeker hastası yok Kilom yok Sağlıklı beslenirim Her gün yürüyüş yaparım Bunları yapan biri olarak şeker yüklemesi yaptırdım ve gebelik şekerimin olduğunu öğrendim o an yaşadığım şoku size tarif bile edemem . Ben çok önemli olduğunu düşünüyorum gizli şekerinizi çıkartıyor ve bu şekeri bilmeden devam edince size bırakacak hasarı düşünemiyorum bile ne çocuğumun vebaline girebilirim nede kendi canını riske atabilirim.

1 Beğeni

Ben konudan biraz uzağım aslında ama kafama birşey takıldı. 20. Haftadayim şeker yüklemesi ne zaman yapılır ve içilen sıvı asitli mi? Çünkü bende tüp mideliyim ve tüp midede asit alımı ömür boyu yasak.

24 ile 28 hafta arasinda yapiliyor. Evet gazli icecek icirdiler bana gazoz gibi birseydi siz doktorunuza danisirsiniz durununuzu​:hibiscus:

1 Beğeni

Tamam, çok teşekkür ederim :four_leaf_clover:

Bende yaptırdım ilk gebelikte de şuan ki gebeligimde yaptırdım bence yapılması gereken bı test sizin ve bebeginiz için

Şimdi kontrolüm vardı doktorumla konuştum. Şeker yüklemesi yapmıyorum ben açlık tokluk şekerine bakıyorum o yeterli dedi :blush:

Bu tercih meselesi sizin tercihiniz bu yönde… benim ise değil bir kere yaptırdim i gün mahvoldum kaç gün kendime gelemedim… çok. Bakılacaksa açlık tokluk şekerine de bakılabiliyor öyle de anlaşılabilir…bir anda bu kadar saf ayrıştırlmamis glikozu almak zorunda değiliz

Açlık tokluk bu şekerle ayrı birşey onda çıkmaya biliyor ben kimseyi ikna etmeyi çalışmıyorum zaten sizinde tercihiniz bu yönde saygı duyarım

İkna değil tabiki fikirdir bende saygı duyarım… doktorunuzda iyi olursa açlık tokluk da da çıktığıni söylüyor aslında… ama tercih sizin:)