Mrhba şekerim açlık 181 çıktı sınırda dedi diyetisyene git dahiliye şeker ölçer makinası al dedi bu durumda olan var mı
Merhaba. Bana da doktor şeker takibi yap dedi sabah akşam aç ve tok karına ölçüyorum sabahları açlık şekerim biraz fazla çıkıyor. Doktor randevum haftaya olduğu için sormadım daha durum nasıl diye. 104 -108 falan çıkıyor bende
Benimde sınırda çıktı ama sürekli ölç filan demedi dahiliye doktoru diyetisyene yönlendirdi o da nasıl beslenmem gerektiğini nelere dikkat etmem gerektiğini söyledi
Dahiliye git makina al dedi size demedi mi
Benimki şekerli içeçekten sonra bu kadar çıktı
Merhaba açlık şekeriniz bayağı Yüksek ben şeker hastasıyım ünsilin kullanıyorum doktorun istediği değerler açlık şekeri 95 ve altı tokluk şekeri ise yemeklerden 1 saat sonra 145 ve altı olması gerekiyor. Size tavsiyem sınırdaysa şekeriniz tam buğday ekmeği tüketin beyaz ekmek tüketmeyin protein ağırlıklı beslenin meyveyi de belirli porsiyonlarda tüketin çünkü meyvede de şeker oranı yüksek ani yükseltiyor
Yuksek cikmis bnimde tokluk yuksekti evde olcuyorum ama dusuk cikiyor anlamadim
Benim eşim hemşire sonuçlarımi ertesi günü hastanede o gösterdi doktora doktor makinayla alakalı bir şey dememiş beslenme konusunda bir şeyler söyleyip dahiliyeye görünsün demiş sadece dahiliye doktoru da al filan demedi direk diyetisyene yönlendirdi benim bir ve ikinci tahlilimde sorun yoktu üçüncü saatte verdiğim 93 idi sinirda çok endişe verici değil dedi doktor