Biz sarılık testi yaptırdık çıkmadı çok şükür.
Şimdi doğumnan 13 gün geçmesine rağmen bebeğimin deri rengi sarı ve gözlerinde de bazen sarı renk oluyor bazende olmuyor bu neden ola bilir acaba? Doktorum fizoloji sarılık söylüyor ve 15 gün içinde geçtiğini söyledi.Başına gelen varmı?
Başlarda günay da öyle oldu. Kilo alımı bez sayısı fazla ise korkma kağıda yaz saat kaçta ne yaptı kaka mı çiş mi ben ilk bir ay öyle yaptım her bez değiştirdiğimde not aldım akşam durum değerlendirmesi yaptım
Gün içinde 3,4 defa bez değiştiriyorum ve tam dolmuş halde oluyor.Emmesinde de bir sıkıntı yok bazen canı isteyip bile emdiği oluyor o zamanda kusuyor.Sarılık çıkmadıysa sonradan yaranma ihtimali varmı acaba? Endişeliyim bu konuda.
@2cocukannesi Yarım saat değilde her 2 saatde bir emziriyorum.Uyusa bile sakin sakin uyandırıp emzirmeye çalışıyorum.Dikkat etmeme rağmen var biraz rengi sarı
2 saat fazla saat dilimi şuanda yarım saatte bir emzirmek lazım bez çokta değişirse olsun bazı bebeklerde oluyor benim kız 12 gün ışın aldı kuvezde sarılığı yüzünden sonra hemşire arkadaşım şekeri düşüyor bebeğin yarım saatte bir emzir dedi sonra ben TLF kurdum yarım saatte bir emzirdim ben mamada veriyordum ama önce emziriyordum daha sonra mama veriyordum öyle düştü sarılığı ama taki 1.5 aylık oluncaya kadar rengi sariydi çok çabuk şekeri düşüyor diye bende ilk kez duymuştum
bizde de vardı fiziolojik sarılık.Güneşe çıkar her gün 1 saat güneş değmeli hava almalı.Bol bol emzirmekte faydalı sarılığa ben öyle yaptım geçti . Gözlerinde de yüzünde de sarılık vardı
Sarılık riski yoksa bebek ne zaman ağlarsa o zaman veriliyor. Ben bir hafta iki saatte bir uyandırıp emzirdim sonra günay ne zaman ağlarsa o zaman emzirdim