Sarılık mi acaba

7 gündür doğum yapmışım bebeğimin sarılık olduğunu nasıl anlarım

1 Beğeni

Gözlerde ve ciltte sararma şeklinde

Bizim gögüs tarafında ve alnında sararmalar olmuştu

2 Beğeni

Yenidoğanlarda sarılığı belirlemek için şu işaretlere dikkat edebilirsiniz:

1. Cilt Rengi: Bebeğin cildinde sarı renk değişiklikleri, özellikle yüz, eller ve ayaklarda gözlemlenebilir.

2. Göz Akı: Göz akındaki sarılık, bebeğin gözlerinin beyaz kısmında sarı bir renk oluştuğunu gösterebilir.

3. Dil ve Damak Rengi: Dil ve damakta sarılık belirtileri görülebilir.

4. İdrar Rengi: Sarılık, bebeğin idrarının koyu renkli olmasına neden olabilir.

Eğer bu belirtileri fark ederseniz, hemen bir sağlık profesyoneliyle iletişime geçmeniz önemlidir. Yenidoğan sarılığı, bilirubin seviyelerinin yüksek olduğu durumları içerebilir.

2 Beğeni

Benim ki göz etrafında sarılık var

1 Beğeni

Çok sağol böyle uzun uzun yazmissin

1 Beğeni

Bolca emzirin, ne olur ne olmaz diye de bence bir hastaneye götürün

Kaç saate bir emzireyim bide Çarşamba zaten gidecem kontrole o zamn da bakar insllah bişi çıkmaz

1 Beğeni

Yenidoğan bebeğin en az 2 saatte bir her göğsü 20 dk emmesi lazım

İşte o kadar uzun süre emmiyor bı gohsumu emdi mi digerini istemiyor

1 Beğeni

Doyuyor demek ki. 1 saat sonra tekrar verin

Tamam çok teşekkür ederim

1 Beğeni

Rica ederim :blush:

Bizim kız geldi sürekli uyyuyodu uykusundan uyanıp ta meme emmek istemedi birde çok fazla belli oluyor sarılık son seviyeleri bizimki 17 olmuştu baya yüzü vücudu gözlerinin beyazı sarıya dönmüştü bir gün küveze aldılar daha sonra hemen çıktı düzeldi şimdi ise çok hafif bi sarılığı var ama önceki kadar değil doktorumuz iki saatte bir emzirmem gerektiğini söyledi zorla uyandırıp uyandırıp emzir kakasıyla atıcak sarılığı dedi

2 Beğeni

Benim de 12 saat alındı sonra tekrar verildi dediğiniz gibi bana da dedi kakasiyla beraber atacak hatta kakası da baya bı sarı bende siizn gibi zorla uyandırıp veriyorum ama istemiyor

1 Beğeni

Kizlar Benimde hayla var Bebekde sarilik dün doktora götürdüm 20 günlük İlac yazdi 20 gün sonra tekarar Bakalım söyledi nasil Olucak Bilmiyorum cok endiseliyim açikcasi Sizlerde kac güne gitmisdi kizlar sarligi bebeyin Bizde havada azmi kaldi ne Artıq 27 günlük hayla sarlik var :weary::weary::weary:

Benim büyük oğlum 1haftq ışin tedavisi görmüştü ama doğduktan sonra 1gun sonra falan

Küveze alındıktan sonra doktorum geceleri bırak uyusun dedi ne kendine ne bebeğe işkence et dedi onunda uykuya ihtiyacı var dedi sabahları iki saatte bir gece 4 5 saatte bir ver dedi

1 Beğeni

Ben iki saate bir uyandiriyorum ama o kadar çok gunahki

1 Beğeni

Benim ki doğduktan bir gün sonra öldü çünkü sütüm yoktu mama verdiğim gibi de kusuyordu 12 saat kaldı tekrar verildi iki saate bir emzir dedi

Ama onun sağlığı için yapıyorsunuz düzelince zaten siz uyusun isteyeceksiniz