Sancının geldiğini nasıl anlarım

Merhabalar doğum yapmış anneler benim size bir sorum olacak müsaitseniz. Ben 37 haftalık oldum doğum ağrısı sancı falan yok bugüne kadar birden mi geliyor doğum sancısı nasıl oluyor acaba beni aydınlatır misiniz birde doğum sancısı olduğunu nasıl anlarız

Benim suyum gelmişti ama hiç sancım olmadı. Akşama doğru 4 gibi suyum geldi. Kontrolden gelmiştim hem de beklemiyordum yanlış bir şey yaptım sandım. Tuvaletteydim tam kalkarken o pıt diye patlayışını hissettim. Ama anlayamadım ilk ayıptır söylemesi kaçırıyorum sandım. Baktım durmuyor annemi aradım hemen. Kontrolden geldiğim için hiç beklemiyordum. 36.haftamın sonuydu. Gece 11 e kadar bekledik sancı, açılma yok. Suni sancı da vermedi doktorum. Hiç sancı çekmeden doğum yaptım :slightly_smiling_face: bakalım 2. De nasıl olacak gerçi ilki sezeryandı büyük ihtimalle bu da böyle olur. Direkt tarih veriyorlar 2. sezeryan da. Ama doğum sancısında yavaş yavaş artarak belirli aralıklarla ağrı vuruyor diye biliyorum. Hatta sıklığını sayıyorlar. Yada suyun gelebilir. Rabbim yardımcın olsun inşallah kolayca ve sağlıkla bebeğini kucağına almak nasip olur inşallah :palms_up_together:

1 Beğeni

Rabbim evlatlarını bağışlasın inşallah çok teşekkür ederim bilgi verdigin için valla sanciyi çok merak ediyorum nasıl bir şey acaba diye Allah nasip ederse sayılı günlerimiz var kavuşmaya Allah herkese sağ salim kucagina almayı nasip etsin inşallah :heart:

1 Beğeni

GERÇEK Doğum Kasılmaları ve Braxton Hicks (Hazırlık Kasılmaları) arasındaki farkı nasıl anlarsınız?!

Braxton Hicks:

:heavy_check_mark: Düzensiz gelir - rastgele geliyor ve süresi değişiyor. Günde 5-10 kere olabilir, 10 sn -max.2 dk sürer ağrısızdır.

✓ Genellikle dinlenmeyle veya su içerek rahatlayabilirsiniz (Az su içmek çok kasılmaya neden olur)

✓ Zamanla yoğunluğu artmaz ve sizi rahatsız edecek ağrı hissi oluşturmaz.

Gerçek Kasılmalar:

:heavy_check_mark: Kasılmalar Bel bölgesi, sırt ve karın bölgesini

de içine alarak gelir, aşağıya doğru baskı şeklinde

hissedilir.

:heavy_check_mark: Kasılma sıklığı arttıkça yoğunluğu da artar

:heavy_check_mark: Düzenli olarak gelir

:heavy_check_mark: Dinlenme, pozisyon değişikliği veya sıvı alımıyla rahatlamaz.

Gerçek Doğum Kasılmaları olduğunu düşünüyorsanız doğum doktorunuzu veya ebe’nizi ve doğum destekçinizi arayarak en yakın hastaneye gidebilirsiniz.

Eğer önce kasılmalarınız başlamışsa ve 5 dakika bir 30 sn süren düzenli kasılmalar şeklinde ise hastaneye gitmeyi tercih etmenizi öneriyoruz. Böylece doğumun başlangıç fazını hastanede değil kendinizi en rahat hissettiğiniz yer yani evde geçirmiş olursunuz.

2 Beğeni

Doğumun 4 işareti var

Sancı

Nişan

Su

Kanama

Sancı ve nişanda beklenir. Su ve kanamada acil hastaneye gidilir.

Kanama rahim ağzının açılması, gevşemesi yada bebeğin eşinden ayrılması yada bebeğin sıkıntıya girmesinden olabilir En kısa sürede doktora ulaşmak gerekir. Su gelmesi ise enfeksiyonlardan, bebeğin iri olmasından, bebeğin sıkıntıya girmesinden, suyun fazla olmasından enfeksiyon riski olduğu için bebek eğer baş aşağı değilse kordonu, ayağı kolu sarkabileceği için risk almadan acil doktora gidilmesi gerekir.

Sancıların periyodu ve frekansı önemlidir. Hemen

hastaneye gitmeye gerek yoktur.

bebeğin hareketleri iyiyse Sancılar 5 dakikada bir

gelip en az 30 saniye sürene kadar beklenmeli…

Doğum sancılarının özelliği düzensiz olmamasıdır.

Düzensiz sancılar doğum sancısı değildir.

Doğum sancılarının özelliği giderek yaklaşan

aralarla ve daha uzun sürelerle olmasıdır her gelen

sancı bir öncekinden daha yakın ve daha uzun

sürecektir. Ve ritim 5 dakikaya 30 sn olunca hastaneye gidilmelidir.

Nişandan sonra başka hiçbir sancı kanama gibi herhangi bir şey yok ise bebeğin hareketlerini takip etmelisin

3 Beğeni

Merhabalar öncelikle siz düzenli araliklarla nst çektirmelisiniz artık bebeğiniz her an gelebilir doğum çok özel ve her annede kendine özgü bir durum.Şu gün kesin dogurucam diyemez kimse her şey vaktince ilerler kanamaniz olabilir suyunuz gelebilir saniciniz baslayabilir nişan denilen kahverengi yada pembemsi kanama olabilir bunlardan herhangi birini gozlemlerseniz panik yapmadan sizi takip eden ebe yada doktorunuzla irtibata geçebilirsiniz tabikide kanama çok fazla ise yada suyunuz bir anda çok geldiyse lütfen bir an önce doktorunuza görünmeniz ulaşamadığınız durumda ise en yakın sağlık kuruluşuna başvurup bebeğinizi ultrason ile değerlendirmeniz gerekicek gebeliğin en heyecanlı en güzel anlarindasiniz sizi kutlarım sevgiler :blossom::butterfly::fairy:

1 Beğeni

Mesela ben ilk hamileliğimde doğuracağımi 1 gece önceden anladım gece yatırmayan ama pek de zorlamayan ağrılarım vardi. Zaten sabah kalktığımda düzenli sancılarım başladı. Sakin ve sabırlı olmak gerekir.

1 Beğeni

Bende yalancı sancılar oluyordu 36 haftamdan 38 de zaten sezeryan oldum

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim canlar daha dikkatli olurum verdiğiniz bilgilere göre hareket ederim :heart::kissing_heart:

Bende bi soru sormak istiyorum. Diyelimki sancımız geldi yada suyumuz ama gece geldi yada akşam saatleri yani doktorumuzun hastanede olmadığı bi saatte oldu diyelim hastaneye gittik. Nasıl oluyor doktor evinden çıkıp gelmiyor sanırım değil mi o çok özel hastanelerde mi oluyor? Gidince sizi herhangi bi ebe mi karşılıyor bunu merak ediyorum da

Devlet Hastanesi’nde hangi doktora denk gelirsen o doğuma giriyor… özeli bilmiyorum ben devlette doğum yapmıştım. Şimdi yine devlete gidiyorum

Genelde belden kasıklara doğru ilerleyen ya da kasıklardan bele doğru ilerleyen, başta sızı gibi gelip giden, sonrasında dalgalı şekilde düzenli olarak kasılmaların başlamasıdır kısaca.

Ben ilk doğumumda belden kasıklara yaşadım kasılmaları, ikinci doğumumda ise kasıklardan bele doğru yaşadım. Bir anda gelmiyor, önden o sinyali anlıyorsunuz siz zaten. Özel bölgenizde baskı giderek artıyor. Yani anormal bir şeyler olduğunu ve sancıların başladığını ufaktan anlıyorsunuz. Olup olmadığını tespit etmek için sancı sıklıklarını saymak gerekiyor. Düzenliyse gerçek doğum sancısıdır zaten

1 Beğeni

Benimki çok sık geliyor ama o kadar şiddetli deil dayanılmıycak gibi deil

1 Beğeni

Özelde hastanede nöbetçi ebeler var onlar gerekli kontrolü yapıyor, açılma var mı bakıyor nts ye bağlıyor doktorunuza bilgi veriyor, doğum yaklaştığı zaman kendi doktorunuz o zaman geliyor doğuma

1 Beğeni

Gece olsada geliyor mu yani?

Yani gelmesi lazım yoksa neden özel hastaneye o kadar para vericeksin ki

Ben hastanede yatdığım zaman doğum odasıyla yan yanaydim .

Gece saat 2 de gelenler oluyordu,o sıraada hangi ebe ordaysa doğumu o gerçekleştiriyordu.

Bulundugum hastane devlet hastanesiydi.

Merhabalar, benim sancılarım ilk başta daha çok sırtıma vuruyordu bu iki üç hafta sürdü, doğum sırasında ise hemen suyum geldi arkaasindan kasiklarimdan regl sancısı gibi sancım geldi durdu sonra sık sık olmaya başladı , gece 3 gibi hafiften sancım geldi ama beni çok yormadi , öğlen 2 de oğlumu kucağıma aldım :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni