Sancımın doğum sancısı olduğunu nasıl anlarım

Arkadaşlar sabah duş alırken 3 kere aralıklı sancı girdi ama sonra girmedi gaz sancısı mı doğum sancısı mı anlamadım. Biraz mide bulantısı da oldu gibi

Normal haftam 36+4 ama bebeğim önden gidiyor Heran gelebilir 38,39 haftalık kilo ve gelişimine göre doğsa doğar galiba

Kanama su vs yok ama sancımın türünü nasıl anlarım . Artık doğurmak istiyorum haraket mi etsem yoksa dinlensem mi bilemedim

Bebeğim de içimde kıpır kıpır yani doğum bugün olur mu yoksa daha heyecana gerek yok mu

Fikri olan varsa yazabilir mi

Tecrübe eden :smiling_face_with_three_hearts:

Mrb canm doğum tecrübem yok ama Bebeğin geliceği zaman gelicektir, zamanı ve günü belli, sabırla bekliyoruz.Allah Kolay ve hayırlı doğumlar nasip etsin cümlemize

Bebeğin gelişimi önde olması erken doğacağı anlamına gelmiyor canım. Benimde önde ama kilosu artsa da organ gelişimi devam ediyor bu nedenle doktorlar son ana kadar bekliyor. Hepimiz doğurmak istiyoruz yorucu bir süreç ama sabırlı olmak gerek bebek zaten doğacağı zamana kendisi karar veriyor. Bu belirtiler bende de var gayet normal. Doktoruma sorduğumda ya kanlı nişan gelmeli ya su gelmeli yada sıklaşan ağrın olması lazım demişti. Ağrılar da belden aşağı doğru şiddetli aynı zamanda çocuk çıkacakmış hissiyatı veren ağrı. Eğer pozisyon değiştirdiğinde veya 2 dakika içinde geçiyorsa ve sıklığı artmadıysa braxton hicks kasılmasıdır eğer sancı araları sıklaşıyorsa her seferinde daha da şiddeti artıyorsa ve pozisyon değiştirdiğinde geçmiyorsa da doğum sancısıdır.

Amin :hibiscus:teşekkür ederim

1 Beğeni

Kakasını yapar diye korkuyorum yoksa dursun içerde sorun değilde bakalım inşallah sağlıkla gelsin

Kakasını 41. Haftayı geçerse yapıyor canım zaten o zamana kadar sancın gelmezse suni sancı verirler alırlar doğuma endişelenme doktorun gerektiği şekilde ilerler zaten

Teşekkür ederim inşallah lütfen dua edin :light_blue_heart:

1 Beğeni

Geçmiş olsun canım bende 37+4 deyim senin gibi sancılarım var ama nst de hiçbirşey çıkmıyor. Açılma da yok. Bekliyorum bakalım. Bebeğin kafası sanki iki bacağımın arasında gibi yürüyemiyorum artık. Doktor normal bebek kanala girmiş dedi. Bu sancılar ne zaman nst de görünecek ne zaman açılma olacak anlamıyorum. Kaç gün böyle sızlayıp duracak belden aşağı :person_facepalming: son günler cidden artık doğurmak istiyormuş insan

Ben yürüyorum demekki hala kanalda değil mi :sweat_smile: inşallah sağlıkla doğsalar bir kaybımız olmayacak

Pazartesi kontrol var bakalım ne olacak inşallah sağlıkla huzurla gelsinler

İlk kızımda böyle şeyler yaşamadım. Suyum geldikten sonra bile sancım yoktu. Kanala girip girmediğini bile bilmedim tek problemim ödem ve kiloydu. Bu çok farklı bu kızım çok yordu beni inşallah doğduktan sonra yormaz. Yani hiç belli olmuyor her bebişin süreci çok farklı ama tek bir şeyden eminim o da anneliğin zorluğu daha doğmadan başlıyor :face_holding_back_tears:

Evet gerçekten zor :disappointed_face: ama işte güzel diye düşünüyorum sancı mancı kalmadı gitti

Dua ediyorum lütfen sizde edin şu süreç sağlıkla bitsin gitsin inşallah :hibiscus:

Bende ediyorum canım Rabbim hepimizin evladını bizlere bağışlasın :palms_up_together::sparkling_heart: Sağlıkla sıhhatle gelsin bebişlerimiz bizde bir avazda kurtulalım :palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together::palms_up_together::heart:

Amin :light_blue_heart::smiling_face_with_three_hearts: bir gün buraya kızlar doğurdum diye yazmak istiyorum

1 Beğeni

Ay bende bende :sweat_smile::heart_eyes:

Kaç haftalık seninki

37+5 haftalık canım