Sancı varken duş

Arkadaşlar merhaba. Ben şu an 35 haftalık hamileyim. Sancım başladı diyelim. Duş alıp hastaneye gitmek istiyorum. Bunun için zaman oluyor mu? Sancı olayı çok mu kötü, ağır?

İnşallah vakit olur, heycanlanmayız​:sweat_smile:

Bazılarının yavaş ilerliyor diye, ve acıyı hafif hissediyorlar diye duş alabiliyorlar Ben mesela ağrı başladığı an asla yerimde duramıyorum, değil duş almak bi su içmek aklıma gelmiyor Ve açılmam hızlı oluyo İlk gebelikte de böyle oldu İkinci de , üçüncü de Şimdi dördüncü olacak inşallah Buda muhtemelen öyle olur diye her gün duş alıp hastaneye göre hazırlanıyorum Kafamda saç kalmayacak bu gidişte :joy:

Dizilerdeki gibi ah uh deyip yarım saat içinde doğurmuyorsun​:smile:duşunu alabilir rahatlıkla bişeyler atıştırabilirsiniz 5-6 cm açıklığa kadar dayanılabilir oluyo sancı

Valla öyle yapan varsa ne güzel maşallah :hugs: İlk gebeliğimde kayınvalidem dedi sancıni iyice çekersin din dk gideriz Hemen gitmeyiz. Bırakmam seni dedi Sancım okadar şiddetliydi ki Karnım da baya aşağı indi Hiç susmadim Anne hadi gidelim korkuyorum dedim Çünkü asla ara vermiyordu sancı Baya yorulmuştum Annem de şaşırmıştı. Arada geçmesi lazım. Dinlenmen lazım dedi Ben de hayır hiç geçmiyor, çok yoruldum dedim O da hadi gidelim dedi İyiki de gitmişiz 5 cm le yatış yapıldı

Ben de bu konudan cok korkuyorum riskli gebeligim var 3 4 gunde bir dus aliyorum .ya doguma gitmeden dus alamazsam napcam diye cok düşünüyorum insallah dus aldigim zaman dogumum baslar :grinning:

Kişiden kişiye değişir ancak ilkinde acemi olduğu için insan hemen sancı başlar başlamaz doktora koşuyor ikinci de evde sancımı çektim duşumu aldım eşimin işten gelmesini bekledim yemeğimi yedim 8 cm açıkla hastaneye gittim inşallah bu bebeğimde de öyle yaparım çünkü erken gidince açılma yok diyip basıyorlar suni sancıyı doğuracam diye gidiyorsun çocuk içine kaçıyor sanki

Her doğum kendine özeldir tâbi ki ama… sancılar başladığında hemen bebek gelecek diye endişe etmeyin… ben oğlumda doğum yapacağımı anladım… bir güzel karnımı doyurdum… çünkü yemek vermeyeceklerini biliyordum helva bile yedim sonrasında duş aldım giyindim çıktım… ve ben helvami yerken sancılar 5dk ya düşmüştü… sakin ve rahattım… buna rağmen 22.30 da hastaneye giriş yaptım… 02.20 de oğlumu kucağıma aldım

1 Beğeni

İkinci doğumların daha hızlı ilerlediğini söylüyorlar… 15 gün içerisinde deneyimleyecez inşallah… birde doktorum eğer suyun gelirse en geç 2 saat icinde hastanede olmalısın demişti… yani yine duş almaya vakit olacaktır​:+1:

1 Beğeni

Ben bilemden gittim belime gece 1.5 sancı girdi eşimi kaldırdım hemen ağrım var diye oda hemen götürdü hastaneye direk muayene ettiler aldılar 8.5 saat sancı çektim o yünden bende bu hamileliğim de dayabildigim kadar dayancam hemen gitmiycem hastaneye duşa girmeyi bende düşünüyorum

@Temmuzzz bunun için birşey demek pek mümkün değil o an ki duruma bağlı :smiling_face:

36+0 da sancılarım çok düzenli gelmişti ve doktorum büyük ihtimal dogurscaksin demişti… serumla sanciyi kesmeye çalışacaz olmazsa doğumhaneye gidecez dedi… bende eğer sancı kesilmezse eve gidip çantamı alıp duş alıp gelsem bir de oğlum ağlıyordu onu görsem olur mu dedim… 1bucuk saatin içinde geri burda olursun demişti… ama sancı kesildi dogurmadan geldim eve :rofl:

1 Beğeni

Suyu geldi niye duruyon benim suyum gelmeden gittiğim için dedim suyum hastanede geldi erken gittiğim için yatırdılar beni sürekli ayağa kaldırma şıkları için dedim ben biraz evde durayım diye

1 Beğeni

Eğer suyun geldiyse… duş al giyin ve çık… o kadar vaktin var. doktorum öyle dedi…

1 Beğeni

İlk doğumumda 35 haftalıktım suyum geldi duşumu alıp gittim acele etmenize gerek yok hanımlar

1 Beğeni

Aynen öyle :joy:

3 cocugum var 1 tanesini dogum koridorunda dogurdum dus alip gitmistim o sanciyla, 2. Side suyum gelmisti yine dus aldim gittim, ilkindede evde sanci yi cekerken dus aldim gittim yarim saat sonra dogum yaptim. Yani hepsinde de sanciyla dus aldim. Bundada son gunlerim en ufak bi sancida hemn banyoya kosuyom​:joy:

3 Beğeni

Ben hep suyum geldikten sonra duşumu alıp abdestimi alıp gittim hastaneye sakinleştiriyor