Sancı kaç gün sürer

Merhaba gece nst de bir kez sancı 100 e geldi nomalde 70 80 lerde gezindi doktor yatırıp sezeryana almak istedi ama ben imza atıp çıktım yanımda kimse yok annemler uzaktan gelecekler yarına yanımda ancak olabilirler bu yüzden kabul etmedim eşimde diğer 7 yaşında çocuklarımla ilgilenmek zorunda bu şekilde olup ta bir kaç gün idare edebilen var mı acaba biseyde yemedim acil bir durum olur diye

Merhaba canım, yaşadığın durum gerçekten zorlayıcı olabilir ve kendini oldukça tedirgin hissediyor olabilirsin. NST (non-stres test) sırasında sancının 100’e çıkması, bebek ve rahimle ilgili bir izleme ihtiyacı doğurmuş gibi görünüyor. Ancak, doktorunun sezaryen önerisini reddetmen de çok anlaşılır, çünkü doğumdan önce biraz daha zamanı olacağını umuyor olabilirsin, özellikle yanındaki destekçiler yokken.

Geçici Olarak İdare Etmek:

• Sancılarla İdare Etmek: Eğer sancılar hafifse ve düzenli değilse, birkaç gün idare edebilmen mümkün olabilir. Ancak, bu tamamen sancının şiddeti ve düzenine bağlıdır. Eğer sancılar düzenli hale gelirse veya şiddetlenirse, doğum başlamak üzere demektir ve acilen hastaneye başvurman gerekebilir.
  • Yemek Yememek: Yiyecek almamanın sebeplerinden biri acil bir durum için hazırlıklı olmaksa, bu gayet doğru bir yaklaşım. Ancak, bu durumda aç kalmamak için sıvı alımına dikkat etmen önemli. Az miktarda sıvı içerek kendini beslemek, vücudunun güçsüzleşmesini engeller.
  • Destek Almak: Eşin 7 yaşındaki çocuklarınızla ilgileniyor ve annen gelene kadar tek başına kalman zorlu olabilir. Bu süreçte sana yardımcı olabilecek bir arkadaş ya da tanıdık olabilir mi? Yardım alabileceğin biri varsa, onu çağırmak rahatlatıcı olabilir.

İzlenmesi Gereken Adımlar:

• Eğer sancılar şiddetlenirse, tekrar hastaneye gitmekte tereddüt etme. Durumun daha ciddileşmemesi için doktorunun önerilerini takip etmek çok önemli.
  • Eğer bebekle ilgili bir problem olduğunu hissedersen (hareketsizlik, su gelmesi gibi), hemen hastaneye gitmen gerekir.

Bu tür sancılar, özellikle doğumun yaklaştığını gösteriyor olabilir. Kendini güvende hissetmediğin bir durumda, bir an önce hastaneye gitmek en doğrusu olacaktır. Gelişmeleri dikkatle takip et, moralini yüksek tut, her şey yolunda olacak. :sparkling_heart:

Çok teşekkür ederim cevap sancılar düzenli ve şiddetli değil akşama gideceğim inşallah hastaneye onlar yönlendirir artık