Salçasız yemek tarifi önerileri

Merhaba hanımlar galiba salça mide yanmasını arttırıyor. bunu deneyerek gözlemlemek ister misiniz? Önce salçasız yemek tariflerine ihtiyacımız var. Haydi bu konu altında paylaşalım

3 Beğeni

Ben geçen gün denedim tadı güzeldi @Didem.Nursema @Hasen

Tarif videodaki gibi sadece salça yerine tatlı toz biber kullandım. Ben etsiz yaptım

3 Beğeni

Harika bir tarifim var.(kayınvalidemden) Hamileyken hep kullandım. Tadı enfes denemeden geçmeyin derimm.

Ben 4 porsiyonluk olanını anlatcam.

Kemikli Dana etini kaynatıyoruz pişirecegimiz kadarını, birazda tuz ilave ediyoruz( ne kadar tuz atdigimizi unutmayalım).

Et yumuşadıkdan sonra tencereden alıyoruz. Suyunu dağıtmıyoruz. İlave bir kazan alip,orta boy soganı küçük küçük dogruyoruz. 3 adet orta boy patatesleri normal boyda dogruyoruz. Ževke görə sarı zencefil katıla bilir ama bir tutam çok az. Piştikden sonra keşniş de kata bilirsiniz eğer hoşunuza gidiyorsa keşnişi o tabağınızda olması.

Pişirilmesi. Doğranmış soğanı 25 gram veya 20 gram yağla beraber tencereye koyup ocağa alıyoruz. Soğan iyice kavrulduktan sonra (çok kızarmasın çok çiy kalmasın) Tuz ilave ediyoruz.(tuz ilave ederken kemik suyuna atdiginiz tuzun miktarini unutmayın.yemeğiniz sonra tuzlu olmasın) Patatesleride ilave edip uzerine kaynanmış dana etlerimizi ilave ediyoruz və bir kere karıştırdıktan sonra. Dana etinin kaynadığı suyu bir süsgeç yardımıyla süzerek yemeyimizin uzerine döküyoruz. Sonra kapağını tam kapatmadan normal ateşten biraz az ateşte (patatesler pişene kadar) pişiriyoruz. Ve yemegimiz hazır afiyet olsun​:pinched_fingers:

3 Beğeni

Valla salcasiz ne yemekler olabilir Aklıma zeytinyağlı pırasa geldi Malzemeler

• 5 adet pırasa
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım kahve fincanı pirinç
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım limon suyu
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Hazırlanışı

1. Zeytinyağlı pırasa yapmak için, öncelikle pırasalar temizlenir. Yeşil kısımları atılır.
  2. Uzunlamasına baklava dilimleri gibi, üç parmak eninde doğranır. Su içerisine atılır.
  3. Halkalar halinde ince ince doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur.
  4. Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar, varsa 2 adet ince doğranmış domatesle kavrulur.
  5. Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir. 15-20 dakika kapatılarak kavrulur.
  6. Kapağı açılır. 1,5 bardak su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır.
  7. Yarım limon sıkılır ve karıştırılır.
  8. Pırasalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir.

Afiyet olsun.

3 Beğeni

Ayran çorbası Salcasiz bulgur pilavi Şehriyeli tavuk corbasi vs.

4 Beğeni

Çok teşekkür ederiz kızlar :white_heart::white_heart: çok yardımcı oldunuz gerçekten arıtorum bulamıyorum sadece yoğurtlu pirinç çorbası yiyebiliyodum bunları da en kısa sürede denicem

3 Beğeni

Eminim güzel olmuştur ama bamya yemiyorum maalesef :see_no_evil:

1 Beğeni

Ben de eskiden sevmezdim :rofl:

2 Beğeni

Pırasa karnabahar mantar da yemezdim evlenince aştım ama bamyayı aşamıyorum​:grin:

1 Beğeni

Karnabaharı en kücük haline getir biraz da havuc ekle istediğin yağda kavur süper oluyor. Sulu yemeğini ben de sevmiyorum

1 Beğeni

Şimdi Sevmene ne yardımcı oldu peki,özəl bir sebebimi var yoksa​:heart_eyes:

1 Beğeni

Ben taze fasulyeyi de bazen salçasız yapıyorum havuçlu onun yerine domates koyuyorum soyulmuş rendelenmiş soğanı kavuruyorum havuçları da jülyen doğuruyorum soğanlar hafif pembeleşince havucu koyuyorum havuç rengini veriyor doğradığım taze fasulyeleri koyup bi on dakika kapağını kapatıyorum fasulye suyunu bıraksın suyunu bırakınca bi karıştırıyorum bu arada suyunu bırakırken altı yüksek ateş de sonra üzerine domateslerini koyup isterseniz sarımsak da koyabilirsiniz tuzunu karabiberini koyup domatesini karıştırmadan kısık ateşte pişmeye bırakıyorum :hugs:

1 Beğeni

Öğrencilik zamanımdı yemekhanede sadece bu yemek ve pilav vardı. Mecbur bi yedim çok beğendim. O gün bu gündür yiyiyorum :smiley:

1 Beğeni

İyi kötü hikaye olmuş , mecburluk enkötü hiss :smile: Yemeği yiyip ,(ben seni şu ana kadar neden yememişim) demek nasıl bir hiss? :smile:

Çünki bende ördek eti yemiyorum asla.:smile: Bende bir gün mecbur kalıp yersem diye korktum bak şimdi :no_mouth:

1 Beğeni

Üstelik annem zamanında bu yemeği hep pişirdi. Tadını sevdikten sonra mutlu oldum. Ben üniversite vejetaryen gittim yine böyle mecbur köfte yemek zorunda kaldım :pleading_face: bu sefer off diye diye yemiştim.

Ben de daha önce ördek eti yemedim bakalım zaman size ne gösterecek :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni