Merhaba, ben 14 haftalik gebeyim daha öncesinde sağlık ocağına gebelik bildiriminde bulunulmasi gerektigini bilmiyordum. 1 haftadir grev vs oldugu icin gidemedim bugun gittigimde ise ( baya bi mesafe yürüdüm) danışmadaki kisi doktorunuz pazartesi günleri yok dedi ben de o zaman telefona neden bakmiyorsunuz ariyorum nasil öğrenebilirim doktorun olup olmadigi dedim cok sinirlendim baska doktora da yönlendirmedi zaten oraya tekrar gitmek istemiyorum oturup dedikodu yapiyorlar sadece ilk kez gittim böyle bir seyle karşılaştım gebelikte saglik ocagina gitmesek olmuyor mu??? Normalde zaten e nabizda gebeligim gözüküyor doktorun ekranina düşüyormuş onlar arıyormuş ama kimse de aramadi ne yapacağımı bilmiyorum gıcık oldum
Saglik ocagi gelisiguzel takip ediyo ama esas dogumdan sonra aşılar icin cok lazim olacak saglik ocagi oyuzden bence hem orda calisanlari da tanimak adına simdiden ayda bir giderdin hem ödem olmamasi icin yuruyuste olmus olur. Onlar arayip cagirir seni her ay
Başlarda bende benzer bir durum yaşamıştım . Gitmedim onlar aradı sonra sistemden randevu alıp gittim mhrsden beklememek adına ebe hemşire ile görüştüm . 20. Haftalarda aşı için aradı 31. Haftamda gittim şu an 33 haftalığız doğum sonrasında lazım aşılar falan için sanırım doğum öncesi çok bir numarası yok sağlık ocağının dediğiniz gibi lak lak muhabbet dönüyor sinir bozucu
Sizin bilgi vermenize gerek yok beta HCG sayınız yüksek olduğu için onların sistemine düşmesi lazım. Eğer sistemlerine düştüğü halde sizinle iletişime gecmiyorlarsa sizinle sorumlu olan ebenin maaşından kesiliyor. Bana da 30. Haftaya kadar kimse ulaşmadı. Cimere şikayette bulundum. Gittim neden beni kimse bilgilendiriyor ben her yıl hamile kalmıyorum ilk hamileliğim sizlerin görevi diye bağırdım çağırdım üstüne kendileri de ses yükseltti hastanenizin sorunu onların sisteme giriş yapmaları gerekiyor bilmem ne ama hastanenin giriş yapmasına gerek yok beta HCG değeriniz yükselince otomatik olarak bağlı olduğunuz sağlık ocağına bildiriminiz gitmesi gerekiyor. Ama maalesef işlerini dyzgun yapmadıkları için bunları da bizim takip etmemiz gerekiyor. Doğumdan önce tetanoz aşısı var iki tane yaptırman gereken onları yaptırmak istiyorsan gidersin sonrasında bütün aşılar doğumdan sonra zaten.