Benim kayitim pursaklarda idi ikametimi saray yapıp sağlık ocağını saraya taşımak için müracaat ettim 1 hafta içinde geçer dediler ama arayan soran hiç olmadi saray sağlık ocağını aradım kaymakamlık içindeki ilçe sağlık bakanlığında işlem yaptırmanız lazım o şekilde sizi muane edebiliriz dedi kaymakamlikta hiçbir iş randevusuz olmuyor diye biliyorum diğer işlemlerde hep öyle idi sağlık ocağı değişimi için sağlık bakanlığına randevu almak istiyorum bunu nasıl yapacağım yardımcı olur musunuz acil lütfen yarına halletmem lazım
Sağlık ocağı değişiminin sağlık bakanlığında yapılması gerektiğini düşünmüyorum açıkcası. Kaymakamlıktaki işlemler için randevu almak gerekmiyor diye biliyorum.
Ben daha önce bu attığınız görseldeki gibi e devletten değişim yapmıştım.
Ya anlamadım her yetkili farklı bir şey diyor biri randevusuz işleme almaz diyor sağlık yerine gidiyorum randevu alacak sayfa vermiyor ben anlamadım nasıl işlediğini sinir oldum sabahtan beri bir sağlık ocağı bu kadar zor olamaz ya
Kırmızı olunca doktor vermiyor yeşil ya da sarı alanı seçin diyor sıkıntı o
Saglik ocağı aile doktoru değişimi gibi islmer e nabiz dan hallediyor biz evlendikten sonra esimle öyle yapmıştık daha sonra saglik ocagina gidip seçtiğimiz dr la görüşmüştük oda kimliklerimizle tekrar giris yapıp uzerine almisti
Anliyorum ben de öyle yapmak istedim ancak doktorlar dolu diyir hiçbir doktor seçmeye izin vermiyor
Bizim burda doktora gidip orda bir kagıt ımzalatıyor ordan işlemi kendi yapıyor
E-Devlet ve Sağlık Bakanlığının elektronik uygulaması olan e-Nabız üzerinden, kişiler kendilerine en yakın aile hekimini harita üzerinden görerek elektronik ortamda aile hekimi değişikliğini yapabilmektedir. Sistem aile hekiminizi neden değiştirmek istediğinizi soracaktır. Neden belirttikten sonra harita üzerinden aile sağlık merkezlerini görüntüleyebilir, evinize en yakın olan doktoru seçebilirsiniz. Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra değişiklik talebi 3 ila 5 günü içerisinde sisteme işlenir ve değişiklik talebi onaylanır.
Aile hekiminizi kendiniz seçmek istiyorsanız yazılı talep ile Toplum Sağlığı Merkezine veya İlçe Sağlık Müdürlüğüne bizzat başvuru yapabilirsiniz. Dilekçenizi teslim ettikten sonraki ay, talep ettiğiniz yeni ikamet adresinize yakın aile hekimine atanmanız yapılmış olur.
Olmamış işte abla sorun o bu nasıl olabiliyor ben anlamadım
Sağlık ocağına gitsem direk alır mı beni oradan yaptırsam kayıtı zaten ikametgahim değişti ikametgah göre yeni sağlık ocagim saray gözüküyor doktor yapar mı dersiniz
Dolu olanlara tıkladığında bir şey diyor mu
Toplum sağlığı merkezine elden dilekçe verdin mi başvuru gerekmiyor
Vermedim işte
Sabah erken gidip ordan elden dilekçe ver randevu gerekmiyor enabiz sisteminde tüm Dr dolu o yüzden yapamadım de
Kaymakamlik binası içinde demi ya sabah ayrıntılı ultrasyon randevum var öğleden sonra sağlık ocağını halledeyim diyordum öğleden sonra bakmaz mi direk sağlık ocağına gitsem doktora desem olma mi
Fark etmez bence sabah öğlen bizim sağlık ocağının üst tarafindaydi toplum sağlığı merkezi kaymakamlığa girmedim her yerde ayni bilmiyorum olmadı yakın ise sağlık ocağına girip bilgi al öyle git
Kırmızı olanları seçemiyorsan ve bu seçtiğin yer yakın diyorsan birebir gidip konuş görüş alırlar, kayıt ederler diye umuyorum. Benim çevremdekilerde de doluydu, başka mahalle ismini girince müsait olan doktor denk geldi hemde evime yakın karşı caddede belki seninde öyle vardır yakınlarda ama mahalle ismi farklıdır bir bak e nabızdan istersen
Evet doktor dan yapabılırsın bende ikametgah degiştirdigimde oyle yapmıstım