Merhaba yeni üye oldum. 11 yıldır anksiyete ile mücadele ediyorum. İlaclar tedaviler biraz hafıfler sonra özellikle eylül ekim aylarında yine pik yapar.. Anda kalmayı, anın tadını cıkarmahı o kadar istiyorum ki.. Sürekli kendimde eşimde ve oğlumda veya ailemden herhangi birinde hastalık belirtileri arıyor, internetten araştırıyor sonra günlerimi zehir ediyorum. Yaşama hevesim yok 30 yasındayım ama 45 yaş gibi giyiniyorum. Bakımsız ve kilolu, sürekli uyuma isteği olan mutsuz hiç bir şeyden zevk alamayan bir kadınım. Oğlumun alt bacagında cok büyük bir doğumsal beni var her yıl buna takıp doktora götürüyorum ve yası dolayısıyla bişey yapmıyorlar doğrusu pek de önemsemiyorlar ben bu deyip eve gönderiyorlar. Umarım cok önemsiz bir durumdur ama siz bir de benim gördüğüm ve kafamda kurduğum senaryoları görün![]()
eşimin de omzunda var kocaman ıkı avcum kadar onu da takıyorum onu da 2 defa doktora götürebildim benzer şeyler söylediler ama nette yazılanlar korkunç ![]()
![]()
![]()
![]()
Bu durumla basa cikabilmek için bir psikologdan destek almanizi oneririm. Ben psikologum. Duygular Dusunceler ve davranislar bunlar birbirini etkileyen seyler. Anksiyete basa cikilmasi mümkün olan bir sey. Mindfulness egzersizleri yapmanizi tavsiye ederim. Dedigim gibi basa çıkma yontemlerinizi kesfetmeyi ve bunları etkili kullanmayi ogrenmek için mutlaka bir psikologdan yardım alın. Psikolog gerekli gormedikce psikiyatriste gidip ilaç yazdirmayin kendinize. Psikolog anksiyete seviyenizi olcecek testler uygulayacaktir. Ancak çok yüksek seviyede anksiyete sonucuna ulasirsa sizi psikiyatriste yonlendirir. Tek basina ilacli tedavi ise yaramaz aynı zamanda psikoterapi destegine de ihtiyacıniz var. Bu yüzden psikiyatrist ve psikologunuz ortak calismali. Ilaç ve terapi birlikte yurutulmeli etkili sonuc için.