Kızlar benim bebeğim şuan bir aylık oldu neredeyse. Evde memeyi veriyorum ama memede kendini doyurmuyor ve uzun süre memede kalmıyor. Bende buna çözüm olarak takviye ile sağıp veriyorum. Kilosu Yenidoğana göre fazla ve boyu uzun çıktı ölçüm sırasında. Ama çevrede sütümü biberonla verdiğimi gören çok bilmiş nursuzların yaptığı eleştiri can sıkmaya başladı artık. Sütüm gayet yeterli hatta fazla bile çıkıyor stok yapıyorum bebeğim için. Var mı benim gibi olan annişler biraz morele ihtiyacım var açıkçası
Bebek anne sütünü aldıktan sonra memede veya biberonda ne farkeder ki Tabi memede alması anne bebek bağı ilişkileri açısından daha iyi olur ancak bebeğin beslenmesi daha önemli sonuçta. Çevrede akıl veren her zaman çok olur. Onları kafana takmamaya çalış, yoksa işin içinden çıkamazsın.
Teşekkür ederim 🩷
@birmeraklıanniş o bebeğin annesi sensin onun iyiliğini sen düşünürsün tabikide sende memede emsin doysun istersin çözümü sen en iyi olabilecek şekilde bulursun çevrede Sokrates çok maalesef
Artık kalabalığa girmemeye karar verdim. B*k var gibi her şeyi merak ediyorlar
@birmeraklıanniş siz Solgar brewers yeast with B12 vitamini sütün artması için onermistiniz onu almayi düşünüyorum doktor mu tavsiye etti size bunu ben doktora sordum bilgisi olmadığını söyledi de siz kullaniyosaniz nasıl memnun musunuz
Kız sağ… ben ilk oğlanda süt bankası gibiydim 200e yakın süt torbasıyka süt sakladım… sonrada icirdim… küçük oğlanda 50 kadar sakladım… kendini birşey biliyor sayanlara süt torbalariyla el sallaa
Ben çok memnunum açıkçası. Ve çok faydası var. Gün içinde ortalama 8-10 kez sağım yapıyorum. Her sağımda toplamda 180-200 ml sütüm oluyor. Bunun yanı sıra keçi sedef otu çemen otu da içiyorum. Yaptığım bi kür var isterseniz onu da yazarım
Hahaha çok iyi ya
@birmeraklıanniş ayy yazın valla sütüm yeterli değil teşekkür ederim çok , keçi Sedef otu çemen otu bunları aktardan mi alicam
@birmeraklıanniş ne biliyosaniz yazın sütüm artsın
Öncelikle MAŞALLAH diyim. Sağım yapabildiğiniz kadar yapın. Sütünüzü elinizden geldiğince tarih atarak biriktirin. Bebeğiniz büyüdüğünde çok işinize yarayacak. 2-3 aylıkta süt alımları artıyor. Benim de ilk günler sütüm çok fazlaydı. Biriktirdim ama çok fazla değildi. Keşke sürekli sağım yapsaydım.Çevreyi çok dert etmeyin. Sağ olsunlar her alanda bir uzmanlıkları var.
Nursuzları takma canım cok biliyorsunuz siz de geç sütınünde fazla olduğunu söyleme nazara gelirsin
Bir litre hazır suyu kaynatın. Kaynayınca altını kapatıp içine bir tatlı kaşığı keçi sedefi otu, bir tatlı kaşığı çemen tohumu, bir tatlı kaşığı rezene, ortalama 3 yemek kaşığı kadar kuru dut ekleyin. Ağzını kapatıp tam 15 dk dinlendirin, sonra süzüp ılıyınca gün içinde için. Bununla beraber 2ltre daha su için. Gece yatmadan ılık sütün içine bir tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı tahin ekleyin karıştırın için. Hem süt yağlı olur hem de süt salınımı artar. Ben geceleri uyanınca bir kase yulaf ezmesi yiyorum sütle karıştırıp. Onunda faydası oluyor. İçine Bestlak süt damlası ekliyorum yirmi damla. Ama bunları istikrarlı bir şekilde düzenli bir şekilde yapıyorum. Ve mutlaka uyuyorum. Uyku çok önemli sakın atlama. Eşin işten gelince çocuğa baksın gece 12ye kadar uyu mesela. Biz öyle yapıyoruz eşimle. Hem enerjim yerinde oluyor uykumu aldığım için hemde sütüme faydası oluyor. Sağım yapmadan önce memelerime masaj yapıyorum. Aklıma gelenler bunlar. Ha bir de şu var. Toz mayayı pekmezle karıştırın, biraz bekletin şurup gibi gidip gelip için. Yiyebiliyorsanız yemeklerin yanında bir tane çiğ soğan yiyin yada salataya ekleyin. Ben tavuk yediğim zaman sütüm artıyor mesela. Protein ağırlıklı beslenin. Ceviz badem çiğ fındık kuru üzüm bunları gün içinde tüketiyorum sütüm baya yağlı oluyor. En önemlisi stresten uzak durman lazım. Eşinin sana destek olması lazım. Sütün bol olsun inşallah
Ben trendyoldan alıyorum canım, aktarda keçi sedefi otu bulunmuyor bazen ısırgan otu da ekle listene. Çayını yap iç günde bir kupa bardak
Teşekkür ederim destek için Allah razı olsun kızlar iyi ki varsınız
Detaylı detaylı yazmış olmana minnettarım İhtiyaç halinde ve denemek içinde kesinlikle şu dediklerini yapacağım. Gece yatmadan içilen ballı süt bana da çokça fayda ediyor Çok daha önemlisi sütüm yok demek yerine var olduğunu söylemek bununda etkisi var gerçekten. Ben kendime Saadettin Teksoy’un mağarada kel olanlara söylediği tekerlemeyi uyarladım onu söylerim arada Sütüm benim sütüm benim çoğalıyor sütüm benim,bebeğim emdikçe tekrar dolar sütüm benim
Senden de ALLAH razı olsun canım
@birmeraklıanniş çok çok teşekkür ederim
Hahah tekerleme efso