@Cansu aklıma takılan konulardan biriydi sağdığın fazla sütleri ne zaman veriyorsun ve nasıl veriyorsun biberonla mı? Kafama takılıyor aktif emzirme yaparken eski sütlerin ne zaman verileceği önce göğüsteki süt mü verilmeli yoksa önce o sarı sütler mi verilmeli
Doktorumuz buzlukta 6 ay saklayabilirsin dedi. Dr osman gönülal 1 yıl muhafaza edebilirsin diyor.
Bazen ben de büyük ikilemde kalıyorum. Buzluktaki sarı sütü versem memem talep az diye üretimi azaltacak. Bu endişemden dolayı ben sütü zor günlere sakladım. Bazen daha fazla bebek bakmaya gücüm kalmıyor o zaman eşim çıkarıp veriyor.
İlk hafralar hazır sarı süt geliyorken sağayım sağdıklarımı buzluğa atayım, bebeğin kilosu geriden gelirse sarı sütleri veririm diyordum. Buna gerek kalmadı.
Kimi bebekler buzluktan çıkan sütü sevmezmiş bir denemek için verdim içti.
Hala öyle meme reddi yaşarsam diye ben biberon kullanmaktan kaçıyorum. İlk 4 gün mama kullandik onu da çay kaşığı kullandık. Eşim çay kaşığı ile içirmesini beceremedi. Günay da şırınga ile içmeyi sevmedi. Öyle anlar oluyor ki esas benim uyumaya ihtiyacım olduğu anlar oldu. O zamanlarda mecbur biberon kullandık.
Son bir ay içinde sadece iki kez biberon kullandık. Kısacası, bebek bakmaya gücüm kalmadığı zaman sarı sütleri verdik. Bebek biberona alışmasın diye gece gündüz ben kalktım
Sarı sütler çok değerli olduğu için 30ml olacak şekilde süt saklama poşetlerine paylaştırdım (poşetteki ml miktarına güvenme)
Dün, 70 ml güncel beyaz anne sütü 30 ml de sarı sütü karıştırıp verdik.
Çünkü sarı süt, bebek kilo alsın diye ekstra yağlı ama güncel süt de bebeğin şu anki ihtiyacına göre olduğu için en son dondurduğum ile ilk dondurduğum sütü karıştırıyoruz.
Biraz karışık anlattim mı oldu
Bol bol sâğım yap baktın tarih geçmek üzere saçına yüzüne sürersin Ben günde bir defa bir memeden sağım yaptım. Son 1 ay içinde sağmadım
@tecrübeli-anneler siz nasıl yapıyorsunuz
Yoo çok net anlatmışsın cansu eline sağlık o kadar kafam karışıktı ki uygulama şeklin kafama çok yattı gerçekten çok mantıklı ve kurtarıcı bir yol olmuş. Fazla sütü sağmak çok mantıklı zaten hem bebek hem anne için ne zaman kullanılacağına dair sadece kafam çok karışıktı. Biberon gerçekten riskli onada şüphem var o yüzden ilk kaşık biberon alıcam onu deneyeceğim eğer olursa biberon almayı düşünmüyorum ilk 3 ay için özellikle
İki farklı sütü karıştırmayın diye söyleniyor ama bazı yabancı annelerde de görüyorum aynı ısıya geldikten sonra oda ısısında karıştırıp veriyorlar.
Bir de önümde hiç örnek yok süt sağıp veren hatta süt sağma makinesi aldığımı duyan niye aldın ki çalışınca alsaydın falan diyor. Şu zamanda çok yaygın bu sanırım benim çevremde hiç yok neredeyse sağıp veren
Hastanedeki emzirme danışmanı hanımefendi gündüz sütünü gündüz, gece sütünü gece vermelisin demişti. Çünkü gece sütünün kıvamı da vitamin değeri de daha fazlaymış. O yüzden sütünü sağarken mutlaka saatini de yaz demişti. Böylece bebek gece istediğinde gece sütünü, gündüz istediğinde de gündüz sütünü verebilirsin. Bunu da dipnot olarak ben ekleyim istedim
Ya süt ne kadar mucize bir şey gecesi gündüzü bile ayrı çok faydalı kesinlikle
Kesinlikle öyle
Teşekkür ederim ben de bunu bilmiyordum
Ben kaşık biberon kullanırken zorlandım. Sanki bebek boğuluyormuş gibi geldi mama çok hızlı indi
İlk 15 gün süt sağma makinesini yapana dualar etmiştim ben çok faydasını gördüm
Mama akışı mı hızlıydı
Evet mama akışı hızlıydı
Günay’a bugün şurup verdim kara kara düşünüyordum. Mamayı zor icirdim şurup nasıl olacak vs diye içinden böyle bi enjektör çıktı ve içerken bir kere bile şurup, ağzından dışarıya akmadı. İstersen sen de enjektör ucunu keserek böyle bir şey yapabilirsin
İnşaAllah ya doğsun sağlıcakla her yolu deneyeceğim zaten olana kadar teşekkür ederim Cansu
Rica ederim bebek doğduktan sonra zorlandıĝın yerler olursa yine seve seve yardımcı olurum
Çok teşekkür ederim Cansucum valla iyi ki varsın
Cansu tecrübelerine ihtiyacım var ilk iki gün ağrılardan bebeği tutamadım o da almak istemedi memeyi sütümde az gelince hastanede mama verdik bebek şimdi mememi çok zor kabul ediyor önce şırınga ile veriyorduk sonra şu avent meme ucuna uygun olan biberon ile vermeye başladık 3.günden itibaren sağınca sütüm gelmeye başladı ama hala yetersiz mecbur mama desteği veriyoruz memeyi reddediyor ya da az geliyor çok fena ağlıyor çok üzülüyorum biberona alıştığı için mi acaba onun yerine şırınga çay kaşığı deniyorum ama eşim zorda kalınca biberon veriyor bazı bebeklerde biberon kullanılsa bile red olmuyormuş. Senin önereceğin bir şeyler var mı ? Bir göğsümü pek tutturamıyorum onu hep sağmaya çalışıyorum 2 saatte bir falan yanlış mı yapıyorum
Başta memeyi alamaması çok normal. Red değildir büyük ihtimalle. Biberon ağzı emme ucuna göre daha küçük olduğu için daha rahat kavrıyor bebekler. Sen her koşulda memeyi sok ağzına. Gerekirse uç çıkarıcı kullan ya da aparat ile emzir.
Başlarda ben 10 dakika bir meme 10 dakika diğeri 20 dakika ağzına sokuyordum. Sonra mama veriyordum. Onu deneyebilirsin.
Memelerini mutlaka sağıp boşalt. Mastit olmaman için çok önemli.
Ama en önemlisi bunları yaparken sakin kalmaya çalış. Sen stres olunca bebek daha çok geriliyor. Başarılar arkadaşım şimdiden.