Rsv geçiren var mı?

Merhaba kızlar, Hamileliğinizde Rsv geçirdiniz mi ? Acil bakar mısınız ?

@Sisi_tt sen mi geçirdin, ne tür belirtiler var

Evet, RSV pozitif çıktı. Tedavisi de yokmuş üstelik. Boğaz ağrısı ile başladı. Damakta kaşıntı, burun akması, gözde yanma, hapşırık, öksürük oluyor sabahları balgamla beraber. Şu an için hafif seviyede. Ateşim yok ve hiç çıkmadı. Kanda crp değerim 3.17 çıktı. Doktor ciğerlerimi dinledi iyi durumda imiş. Boğazlarıma baktılar o da iyi. Bebeğe geçmesinden endişe ediyorum. O yüzden sordum geçiren var mı diye.

@Sisi_tt Bebeğin için riskler düşük olsa da, senin sağlığın bebeğin gelişimi için önem taşır. Su, bitki çayları ve et sulu çorbalar sıvı kaybını önler ve boğazı yatıştırır.Vücudunun virüsle savaşması için bol bol dinlen lütfen . Tuzlu su spreyleri veya buhar inhalasyonu burun tıkanıklığını hafifletir. Beslenmene dikkat et ve takviye vitamin mineral kullan. Acil şifalar diliyorum :rose:

1 Like

Hamilelikte bitki çayları çok önerilmiyor,doktorunuza danışın yinede…bana yasak mesela

Benim bebeğim rsv geçirdi yetişkinler kolay atlatıyor ama bebeklerde zor olabiliyor

Kıyamam kuzuma. Zor bir hastalık. Ben ilk defa duydum. Bebeğiniz nasıl şimdi iyi mi ?

Doktor nane limon iç dedi ama çok içme kan cıvıltıcı etkisi var dedi. Ben bitki çayı pek sevmem zaten. Akciğerimi güçlendirecek şeylere yöneldim. Tahin, keçiboynuzu pekmezi. Bal+limon kürü. Bunlar öksürüğümü kısa sürede hafifletti gerçekten

1 Like

Teşekkür ederimmmm :heart::heart:

1 Like

İyi çok şükür biz kolay atlattık