Rogham igne ne zaman yapılmali

Merhaba hanimlar. Sizlere bir sorum olacak esimle bende kan uyusmazligi var. Ilk gittigim doktor hamilelik boyunca her kanamada rogham diye bi igne var mutlaka yapilmasi gerekiyor dedi bir de 28. Haftada yapilmasi gerek dogumdan sonra da bebegin kanı negatif degilse 72 saat icerisinde yapilamasi gerektigini soyledi. Bir kez kanamam oldu ve biz igneyi yaptırdık. Sonra doktorumu degistirdim bu gittigim doktor her kanamada yapilmasi gerekmedigini bir kez yapildigi icin 28. Haftada da gerek olmadığını soyledi. Kafam cok karısti. Aranizda bu iğneyi yapilan var mi ?

1 Beğeni

Benim doktorum da bir damla bile kanama olursa saat kaç olursa olsun gel iğne yapacağız dedi. Tam hatırlamıyorum ama 28. hafta ve doğum sonrasını da bahsetmişti galiba. Maalesef birbirinden çok farklı şeyler söyleyebiliyorlar ve kafamız çok karışıyor :disappointed:

2 Beğeni

Bende 6. Haftamızda uyuşmazlık iğnesini yaptırdım. Geçen gün detaylı ultrasonda dr indirekt coombs testi yaptirdin mi dedi. Kafamı karıştırmıştı.:face_with_hand_over_mouth: Bizde oluşan herhangi bir bagisiklik var mi ona bakiyorlarmış. 28. Haftada dr a gidip bu testi yaptirmak isteyebilirsiniz.Bu test o 6. Haftada vurulan iğnenin etkisinin devam edip etmedigini gösteriyor yani. Dr test sonucu size güzelce anlatirsa kafa karışıklığınız kalmaz​:+1:

1 Beğeni

Cok tesekkur ederim canim. Testi yaptirayim insallah

1 Beğeni

Iste ilk doktor oyle soyledi digeri bu sekilde soyledi. Bilemedim.

Merhabalar 28.haftada ilki yapılır doğumdan sonra da bebeğin kan grubuna göre (bebek pozitif ise ) 72 saat içinde kesinlikle yapılması gerekir. Onun dışında kanama oldugu durumda rhogam ın önlem amaçlı yapılması gerekir sonuç olarak bebek doğmadan kan grubunu bilemiyoruz. Ancak yapildiktan sonra aradan kısa bir süre geçtiyse bu nedenle doktor tekrara gerek duymamış olabilir.

1 Beğeni

Tesekkur ederim canim. 6 haftalikken kanamam oldu igne de o zaman yapildi.O yuzden 28.haftaya kadar arasi fazla gibi geldi.

1 Beğeni

Rica ederim :innocent: