Çok garip değil mi? Yakın arkadaşımın başına geldi bu şekil adetinin 5 ci günü ilişkiye girmiş hayla akıntısı varken ve hamile kaldı . Bana ablamda böyle hamile kaldı dedi yaygın bi usülmuş Ola bilirmi kızlar? Toplanın
Evet, aslında bu durum nadir de olsa mümkün. Kadınların adet döngüleri farklılık gösterebilir ve bazı kadınlar kısa döngülere sahip olabilir (örneğin, 21 gün). Sperm vücutta 3-5 gün canlı kalabildiği için, adetinin son günlerinde ilişkiye giren bir kadının yumurtlama dönemine yakın olması durumunda hamile kalma ihtimali doğabilir. Yani, “adetliyken hamile kalınmaz” kesin bir kural değil, özellikle düzensiz veya kısa döngüsü olanlar için risk var.
Akıntı derken kanamadan mı bahsediyorsunuz. Kanama varken mi birliktelikte gebe kalmış
Kanama varken hamile kalınabilir evet ama bu adetliyken birlikte olmak çok haram
5 ci günler lekelenme olur ya hani hafif kahveyi tonlara yakın bitmek üzeri olan bir regl
Evet canım
Peki kaç gün sonra öğrendi hamile olduğunu
Benim de başıma geldi işte. Lekelenmem devam etmiyordu tabi bitmişti fakat adetim bittikten ertesi gün yaşadığım korunmasız ilişki ile hamile kaldım. Adetime daha 12 gün varken de hamile olduğumu öğrenmiştim
Reglinize 12gun kala nasıl öğrenebilirsiniz gebeliğinizi zaten yumurtlama dönemi erken yaşarsanız bile 3 hafta dolmadan önce kanda bile çıkmıyor. Yanlış anlamayın ama ya yanlış hesapladiniz yada üstüne görme yaşadınız farkında değilsiniz
Hayır tam aksine hamilelik 1 hafta sonrasında kanda 2 hafta sonrasında hassas erken gebelik testlerinde çıkmaya başlar. Bir kadın doktoruna ya da yapay zekaya sorarsanız aynı açıklamayı alırsınız. Ben adet oldum 5 gün sürdü bitti. 6.gün korunmasız ilişki yaşadım. Hemen 2 gün sonra eşim iş nedeniyle şehir dışına çıktı. Yani başka hiç bir birliktelik olmadı. İlişkiden 10 gün sonra kendimce belirtiler göstermeye başladım zaten. Adet tarihime henüz 12 gün varken erken gebelik testi yaptım silik çizgi verdi. Ertesi günü kan verdim pozitif çıktı. Değerim düşüktü elbette 18 ile öğrendim sadece fakat o da 1 haftaya güzelce yükseldi. Özetle hamilelik illaki yumurtlama gününde olmuyor. Her gün olabilecek bir şey yalnızca yumurtlama gününde oran %90 derler. Ve her kadının bedeni belirtileri gebelik süreçleri farklıdır. Sizin bu alanlarda tekrar araştırma yapmanızı öneririm ![]()
Daha geçenlerde bir tanidigim kan testi yaptırdı çıkmadı ilaç kullanmak için on gün sonra tekrar rahatsizlaninca doktora gitti testi tekrar yaptıklarında gebelik olduğu anlasildi 5hafta üstü bilemiyorum bgim yok arastirmakta istemiyorum yaşadıklarımdan dolayı sizin söylediğiniz değişik geldi oyuzden ilk defa duydum çünkü ilk haftada öğrenen çok şaşırdım
Ama kendiniz yazmışsınız ilişkiden 10gun sonra diye sizin anlatiminizdada bir sıkıntı var erken yumurtlamissiniz 12gun sonra test yapmışsınız iki hafta sonra yani ortalamma kanda testimiz pozitif çıkmış öylemi ve regl iki hafta varken diyorsunuz valla kusura bakmayın ilk defa duyuyorum demekki ogreniliyormus ben hiç okadar erken ogrenmedim
İlk başta ben de bu duruma çok şaşırmıştım. Hatta konu bile açmıştım adete 10 gün varken öğrenilir mi çok anormal değil mi diye… O yüzden size de hak veriyorum. Fakat olabiliyormuş gerçekten. Doktorum erken döllenme olduğunu söyledi. Nadiren de olsa bu tip gebelikler olabiliyormuş. Erken döllenme olunca da bu şekilde adetine henüz 10-12 veya 8 gün kala öğrenen insanlar olabiliyormuş ki benim gibileri de var. Bizzat başıma gelince ben de araştırmıştım. Kadınlar kulübünde böyle gebe çok anne gördüm. Özetle hamilelik illa ki yumurtlama gününde olmuyor. Ve erken döllenme durumunda hemen döllenmeden 1 hafta sonra bile kanda çıkıyormuş. Bizzat yaşamasam ben de zor inanırdım ancak durum bu…