Merhabalar bu benim ilk gebeliğim 36+3 deyiz
2 gündür kuyruk sokumu ağrımdan bazen yürüyemiyorum ama uzun sürmüyor bu ağrı
Bir de regl olacak gibi sol kasığımda bir his oluyor ara ara
Karnım gerilmiyor.
Hani yaşancı sancı ve gerçek doğum sancısı nasıl bişey?
Daha evvel doğum yapöış ve bunları yaşamış birisi var mı nasıl ayırt edeceğiz?
Hastaneye ne zaman başvuru yapmak gerekli?
Bahsettiklerin yalancı sancı. Gerçek sancı dinlenince geçmeyen,düzenli aralıklarla gelen ve giderek şiddeti artan bir sancı. Yaşadığın yerde hastaneye sor gebe okulu varsa kaydol orada çok güzel anlatılıyor. Gerçek sancı geldiğinde karnının her yeri taş gibi sertleşir ve 30 40 sn kasılır. Sonra geçer bu kasılmalar 5 dk bir gelmeye başlağında hastaneye gitmelisin. Öncesinde gitmene gerek yok hastaneye ne kadar geç gidersen o kadar iyi o yüzden sancı başlayınca panik yapma duşunu al karnını doyur hazırlan sancı 5dk da 1 gelmeye başlayınca hastaneye git. Suyun gelirse, parlak kırmızı kanaman olursa, bebek hareketleri azalır ya da hiç olmazsa hemen hastaneye gitmelisin. Sancın başladı ama daha 15 20 dk bir geliyor fakat bebek hareket etmiyor yine beklemeden gitmen lazım
2 Beğeni
Çok teşekkür ederim
Peki bu yalancı sancı, doğuma ne kadar kaldığına bir gösterge midir?
Doğuma ne kadar kaldı bilinmez ama çok bi zaman kalmadığını yavaş yavaş büyük güne yaklaştığınızı gösterir.. sağlıkla gelsin bebiş 
1 Beğeni
amin inşallah çok teşekkür ederim, cümlemizinki inşallah.. vakit yaklaştıkça hem korkuyorum bilinmezlik korkutuyor hem de heycanlanıyorum. İlk flörtümle buluşacakmış gibi bir heycan…
İlk flört mü
hiç korkma doğum sancin diğerlerinden çok çok başka olacak. Anlaman imkansız. He tabi şunu unutma. Sancidan önce suyun da gelebilir. Suyun gelirse hemen toparlanıp hastaneye gideceksin.
1 Beğeni
o derece mi oluyor yaa… anlamamam imkansız.. ayyhhh
, geri dönüşleriniz için çok teşekkür ederim