Kızlar 22 aylık oğlum var 17 haftalık hamileyim doğum sezaryen olmuştu. Bu hamileliğim biraz erken oldu. Karın bölgemde baskı ve ağrı ve bel ağrısıyla acile gittim. Doktor bebeğim ayaklarıyla baskı yaptığını henüz sezaryen yaramın iyileşmediğini hamile kalmam için erken bir süreç olduğunı söyledi. Rahim yırtılması olup anne ve bebek ölümü dahi olabilir dedi. Bunu yaşayan var mı çok korkuttu beni
Stres yapıp panik yapmanız sizin aleyhinize olucak, zaman zaman böyle şeyler yaşayan birçok kadının yorumuna denk geldim sadece dinlenin yormayın kendinizi diyebilirim ben, bazı şeyler de kısmet nasip yani demek ki çocuğun rızkı varmış dünyada gelmesi gerekiyormuş. Ayrıca peşpeşe sezeryan olmasına rağmen doğum yapan bir sürü tanıdığım oldu 1 -2 yaş arayla. Dediğim gibi korkmayın bi şey olmaz Allah’ın izniyle sadece dinlenin yormayın kendinizi
Hayır bir de anlamıyorum bir anne adayı neden böyle korkutulur ki bu şimdi söylenecek şey değil ki ancak doğumdan sonra tehlikesi anlatılır ve korunun diye tavsiye de bulunur hemen ölüm tövbe ya kendi doktorunuza da randevu alın
İnanın en çok buna takıldım bende. Ben pcos hastasıydım tedavi görüyordum bana bebek sahibi olman imkansız diyorlardı ve imkansız denmesine rağmen bu bebeğime hamile kaldım. Evet risk belki söylenebilir fakat anne bebek ölümü demesi ve ses tonu öyle ciddiydi ki bildiğiniz azarladı beni.
Benim kızım 24 aylık şu an 7 aylık hamileyim gittiğim hiç bir doktor böyle bir şey söylemedi sezeryanliyim benim yeğenim 5 çocuğu ard arda sezeryanla aralarında bir yaş farkı olmadan yaptı kendisi için sıkıntı olmadı
İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız teşekkür ederim moral oldunuz bana da ![]()
@Mervgl
sezaryen skarında zayıflama veya çok erken gebeliklerde rahim yırtılması riski tıp literatüründe bilinen bir durumdur. Ancak bu her zaman yırtılma olacağı anlamına gelmez. sıkı takip, istirahat ve planlı erken doğumla bu süreci atlatabilir. Şuan yapman gereken bu konuda deneyimli bir perinatoloji uzmanına giderek ayrıntılı ultrason (skar dokusu kalınlığı ölçümü, bebeğin pozisyonu, rahim alt segment değerlendirmesi) yaptırmalı ve doktorla tüm seçenekleri (gebeliğe devam, hastane istirahati, erken doğum planı gibi ) aklına takılan herşeyi konuşmalısın. Sorunsuz bir gebelik geçirmen ve bebişini sağlıkla kucağına alman dileğiyle ![]()
![]()
Ay yok lütfen kulak kesilmeyin negatif cümlelere. Yani kendi doktorunuzla görüşün veya başka doktorla görüşün. Admin de yazmış zaten aşağıya. Yani bu doktorlara benim de inancım kalmadı artık pek, bi arkadaşımın da kızına pişik pişik demiş bi doktoru, çocuğu başka bir yere götürüyorlar çocuk meğersem egzamaymış kaç ay uğraşmışlar o çocuğa türlü türlü ilaçlar verilmiş nasıl mezun oluyorlar ben anlamıyorum cidden
Bilgilendirme için çok sağolun teşekkür ederim ![]()
Ay yazık günah ya gerçekten artık şaşırmış durumdalar Allah yardımcımız olsun
Aslında doktorun söylediği şey doğru söyleme şekli yanlış
kendine dikkat et bu süreçte gerekirse yardım al çünkü zor
olur senin için yani yapan Yok mu var suriyeli kadınlar arka arkaya doğuruyor ama mutlaka sıkıntı çeken de vardır dikkat et yine de
Yardım alacak kimsem yok maalesef aslında varlar ama yoklar
rabbim hepimize iyisini güzelini nasip etsin inşallah
Senin nasıl gidiyor kaç haftalık oldun cnm cinsyt vs. Belli mi
Canınızı sıkmayın her şey Güzel ilerler inşallah
Canım 17 ye gircez Allah izin verirse, cinsiyetine 13. Haftada doktorumuz erkek ama az daha bekleyelim kesinleşsin dedi diğer randevumu bekliyorum şimdi
Sizi çok korkutmuşlar ben bebeğim 14 aylıkken hamile kaldım doğum yaptığımda oğlum tam iki yaşına bastı korkmayın abartmış dr. Kimisi kırkından sonra hemen hamile kalıyor benim arkadaşm peş peşe 3 çocuk doğurdu sezeryanla
Ben bu durumu yasadim malesef kizimi 31 haftalik dogurdum kirkim cikti ilk cocugumda hemen hamile kaldim kirkimda adet olmusum haberim yok lohusa kanamasi sanmistim ikinciyi 31 de dogurdum sanciyla gittim 1 hafta yattim yogun bakimda rahim yirtilmam basladi acil bayilttilar beni kizimi almak zorunda kaldilar sukur kizim su an 15 aylik 3 uncuye hamileyim 4 aylik olucam