Rahim filmi ve gebelik

Kızlar selam :heart_hands:t2::growing_heart:

Yaklaşık 1 yıldır bebek istiyoruz ama bir türlü nasip olmadı. FSH, LH vs. bütün değerlerim normal çıktı. Geçenlerde rahim filmi de çektirdim.

Rahim filminden sonra hemen ya da kısa sürede hamile kalan var mı aranızda? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :folded_hands::pink_heart:

Merhaba! Canım ben rahim filmi çektirdiğim ay hamile kaldım hemen

Peki nekadar süre gebelik denedikten sonra rahim filmi çektin balım.Birde Bir sorun varmıydı rahminde normalde doktorlar Rahim filmi çekildiği ay Korunmak lazım diyorlar bir sorun olmadı mı?

@İmre

Merhaba :cherry_blossom: Evet, rahim filmi sonrası hemen ya da kısa sürede hamile kalan çok kişi var. Tıbbi literatürde buna HSG sonrası doğurganlık artışı denir ve özellikle yağ bazlı kontrast madde kullanıldıysa etkisi daha belirgin olabilir. Bu durumun olası nedenleri:Çok hafif yapışıklıklar veya tüp içindeki mukus tıkacı film sırasında açılabilir.Tüplerdeki ince kalıntıları temizleyerek ortamı iyileştirebilir.Rahim iç yüzeyinde hafif bir inflamasyon oluşturarak embriyo tutunmasını kolaylaştırabilir. Herkeste farklılık gösterebilir bazısı 4 hafta içerisinde hamile kalırken, bazısının 3 ayı bulabiliyor.

Yaa, Çok sevindim bu duruma Yorumun için sağol aşkım.Umarım hayırlı bir bebiş nasip olur.:palms_up_together:t2::pink_heart:

@tecrübeli-anneler arkadaşımıza yardımcı olabilir misiniz :bouquet::heart:

1 yıldır olmuyordu benimde

Anladım Sağol askm :heart_hands:t2::white_heart: